DŮLEŽITÉ, prosím o radu. Menstruaci jsem měla od 11.-15.8. tudíž dnes jsem v 5 tt., včera na kontrole jsem měla HCG 240. Je to málo?
@sarus87
Neva 🙂
Prepac ale tvoj gynekolog je divny. Na ultrazvuku nebude nic vidiet ani v pondelok (s velkou pravdepodobnostou) ale mozem sa mylit. Az okolo 6-7tt je vhodna doba na usg.
Normalne je v 5tt zistit hodnotu hcg, potom zopakovat o 48 hodin a ked hladina rastie tak je to ok. Ultrazvuk az neskor, inac je to zbytocne. Mozno si mala v minulosti problem tak kvoli tomu usg tak brzo?
Ale ja nie som gynekolog. Drzim paste 🙂
@prego81 no puvodne jsem vcera sla k dr. se spatnymi hodnotami spermiogramu manzela ale nakonec jsem zjistila ze jsem tehotna min. uery kdy mela ms dorazit, ale nedorazila. Takze dr. jsem nerusila, akorat jsem vcera popletla datum posledni ms, tak si dr. mysli ze jsem ve 4 tt, ale jsem v 5+0 tt. No na dalsi utrazvuk jdu v pondeli, ale na krev pry ne. Podle toho ultz. mi mozna v utery vezme krev.
@sarus87
no to je zamotane...ale gratulujem 🙂
Kup si nejaku literaturu o tehotenstve. Odpovie ti na vela otazok
A ohladom hcg 1000 ako pisu ostatne maminy, tak ano, hcg rastie velmi rychlo, o par dni by si ty mala mozno aj 2000 ale to uz je jedno. Hlavne je ze si tehotna 🙂 Klud, bude to ok. A na vsetko sa pytaj lekara, napis si to ak mas toho vela.
Dekuji moc, ja se dnes tak vystrasila ze jsem volala sestre ze jsem spletla datum🙂 snazim se byt v klidu ale taky se na to moc jeste neupinam🙂 Jo ja si rikala, ze sice budu vypadat jak blbec, ale na par veci co jsem se chtela zeptat tak jsem na to zapomnela🙂
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@sarus87 záleží jak bude růst....za cca dva dny by měl vzrůst na dvojnásobek......tj kolem 700.....nech si nabrat krev zítra....