Harmony test vs. Prenascan test, který je lepší?

ivis_b
31. pro 2015

Holky, zajímaly by mě názory na harmony test a prenascan - který je lepší? Zatím mám ještě čas, ale chci jít určitě na prvotrimestrální screening a pokud budou výsledky ne úplně dobrý, pak určitě jeden z těchto testů (a jak se znám, tak pro klid bych na něj šla asi i kdyby screening dopadl dobře, jsem nervák...). Pokud jsem na netu správně pohledala, tak rozdíl je v tom, že u harmony testu se ve výsledku uvádí i množství fetální DNA, která byla v testované krvi (musí ji tam být určité množství, aby šel test provést, resp. aby byl spolehlivý), u prenascanu to není. Rozdíl v ceně mi nepřijde zase tak velký, čili to neřeším. Je rozdíl ještě v něčem jiném? Máte zkušenost někdo s oběma testy, je rozdíl ve spolehlivosti? Přijde mi, že častější je Prenascan, ale nevím, jestli to je lepší dostupností, nebo tím, že je v něčem lepší...
A pak by mě ještě zajímlo, kde dělají harmony test - nemůžu najít nějaký seznam pracovišť, jde mi o hlavně o region Praha/Liberecko. V Praze jsem našla ProfiG2 s.r.o., ale nemají na webu cenu (nemáte někdo zkušenost?) a pak ještě jedno místo (už nevím), tam to ale stálo 20 tisíc. Pak jsem našla v Hradci Sanus, tam je to za 15. Nic jinýho v rozumný vzdálenosti jsem nenašla...Prenascan dělají v Gennetu, to vím. Díky moc za vaše zkušenosti!

babanci
31. pro 2015

Moje dcera využila Prenascan. Výsledky jsme dostaly za 8 dnů. Ve screeningovém testu jí vyšlo nějaké pidiprocento 1:269 na Downův syndrom. Měla zbytečné obavy,holčička je zdravá. Nevím,proč se vůbec nastávající matky zbytečně děsí takovými pochybnými výpočty pravděpodobnosti.

zanka247
1. led 2016

Tiez som bola na prenascane v Ziline.Vysledky za 7dni a vsetko v poriadku 🙂

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru