Ahojte holky, moc prosím o pomoc. Jsem ve 13. týdnu, prozatím jsem absolvovala všechna vyšetření u své doktorky na Moravě. Měla jsem domluveno, že po prvotrimestrálním screeningu přejdu do Prahy. Teď jsem se ale dozvěděla, že doktor, kterého jsem měla domluveného, po mně bude chtít 4000,- poplatek (na rok, za to, že jsem těhotná ("normální" pacientky má za 1000,-) . Má super reference, ale přijde mi to fakt drsná částka. Poradíte, mi nějakého doktora v okolí Prahy 5, co nemá přehnané poplatky a bere těhulky? Prosím, vím, že se asi objeví komentáře, že za super péči v tomto období nemůžu takovýchto peněz litovat atd. S tím na jednu stranu souhlasím, na druhou stranu musí existovat šikovní lékaři, kteří nepřestřelují poplatky. Moc děkuju za vaše tipy.
@wendulinka_1 No, pokud jsi dostatečně drsná, tak k němu můžeš přejít a pak mu s úsměvem sdělit, že mu poplatek nezaplatíš...
@j.a.n.i tak to rozhodne nejsem ;)
Muzu doporucit Medivu v Jeremiasove ulici, chodim tam k pani doktorce. Zacala jsem tam chodit v r.2015 jako tehotna. Je sikovna, moc prijemna a ma moderni vybaveni. Plati se 600 Kc rocne (tehu i netehu). V tehu je moznost si priplatit, uz nevim kolik a pak jsou zdarma fotky a nejake dalsi veci. Je to 5 minut od metra Luziny nebo primo u busu Mala Ohrada. Objednat se pak da i online.
@medulinek Tak to je teda jeste silenejsi castka. S poplatkem pocitam, ale ne tak vysokym. Kamaradky ruzne po Praze maji bud nulu, nebo max 1500.
@petabn dekuju moc, mrknu na to a zkusim tam zitra zavolat. 600 je luxus
@ wendulinka Zkuste MUDr. Tomáš Brtnický, ordinuje v Ženských domovech , www. clinicus-Praha.cz.
@naste Zenske domovy by byly nejlepsi, ty mam kousicek od domu. Ale na vetsinu doktoru tam jsem necetla moc dobre reference. Vy s nim mate vlastni zkusenost?
Já doporucuji z Zenskych domovu Mudr.Eva Kettnerova ...chodim k ni již 15 let a je to opravdu pani doktorka s lidským přístupem
@wendulinka Já ho znám už od doby, co skončil medicínu. Dělal v Motole a stále tam má nějaký klinický den. Nebojte, je opravdu šikovný a sympatický . Podívejte se na jejich stránky, ceník neznám, ale určitě ceny přemrštěné nebudou. Jinak mě osobně operoval
@fialinka Dekuju, zitra tam zkusim zavolat
@naste Tak to je super. Koukala jsem, ma 1500, coz je v poho. Zkusim tam zavolat. Dekuju moc
@ wendulinka 1 Není za co. Jsem tak trochu ,,od fochu" a určitě bych nedoporučovala někoho, komu bych se sama nesvěřila do péče.
@ wendulinka 1 Teď jsem se dívala na stránky toho MUDr. Brtnického, tak těch 1500Kč je za nadstandardní péči, nad rámec zdravotního pojištění. Takže normální poradna je určitě na pojišťovnu. Jo a nezapomeňte se ve 14 týdnu těhotenství zaregistrovat do nějaké porodnice.
@ wendulinka 1 Když by to nevyšlo, tak mám v záloze ještě nějaké tipy, ale to už není P-5. Když tak dejte vědět.
@naste Diky moc. Z toho, co jsem prosla a cetla, si myslim, ze tech 1500 platit budu. Pochopila jsem, ze tehotenstvi je proste nadstandard. Ale 1500 je ok. Dekuju moc
@wendulinka_1 Těhotenství není žádný nadstandard, to patří do běžné péče hrazené ze zdravotního pojištění... akorát když to každá zaplatí, tak proč by to doktoři nepožadovali, že.
@j.a.n.i |Tak nějak jsem to myslela, ironicky.
@wendulinka_1 No, mě už občas přijde, že to někteří doktoři myslí vážně... a jinak třeba tam kam chodím já, tak se nic neplatí, myslím, že má dr. v ceníku asi 5 položek - jednorázová zrcadla, test na chlamydie na vlastní žádost, potvrzení pro koho chceš, výpis či kopie z dokumentace a to je asi všechno.
@j.a.n.i Taky jsem si sehnala nakonec bez poplatku. Jen klasika - zrcatka apod. Takze uleva, snad uz nebudou zadne komplikace.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
no nevim,vetsina,co znam,tak si nejakou castku berou,ja platim 7000kč za tehu peci,jinak chce dvojku,ale po porodu budu taky hledat jinde zdarma,protoze platit dvojku v podstate jen za prevenci fakt nechci