Genetika ve 13. tt, co mi tam budou dělat?

denisanem
18. črc 2016

Dobrý den, chtěla bych se zeptat,dnes jsem byla u p. doktory na vyšetření a dala mi pozvánku na vyšetření ve 13 tt do Budějovic na genetiku, protože můj přítel měl jako malý DMO . Chtěla bych se zeptat,co mi tam budou dělat,zda jen odběry krve a ultrazvuk nebo se mám psychicky připravovat i na plodovku. Objednali mě hned na zítra. Děkuji za odpovědi.

miky
18. črc 2016

@denisanem myslím si, že pokud jste pozvaní na "genetiku", tak to bude zatím pouze formou pohovoru, aby zjistili zdravotní anamnézu od vás obou a na základě toho se rozhodnou co dál. Budou tam mít určitě lepší UTZ, než má gynekolog, tak si vás třeba pozvou, možná bych to viděla i na nějaký odběr krve, ale plodovka podle mne hned zítra nebude, to až podle toho co vám vyjde. Alespoň takhle u nás první sezení na genetice proběhlo

simkrk
18. črc 2016

to mate ten 1.screening =) ta se dela mezi 11-13tt takze jdete na posledni chvili asi =D jen odbery a utz =)

yerry
18. črc 2016

@denisanem myslím že se jedna o klasický prvotrimestralni screening takže odběr krve a hodně důkladný UTZ kde se měří projasneni šíje, nosní kůstka, průtoky a myslím že ledvinky atd. Trvá to dlouho ale zase celou dobu čučíš na prcka. .. na plodovka odesílají až v případe ze tohle vyšetření vyjde spatne. ..

denisanem
autor
18. črc 2016

Tak to je super,uklidnili jste mě... Jsem 13+0 a sestřička po telefonu nebyla moc nadšená, že mě doktorka posila takhle pozdě...

yerry
19. črc 2016

@denisanem no to je dost pozdě jelikož ten UTZ má smysl jen do 13+4 ! To je pro ni šibeniční termin. Já jsem se objednávala když jsem byla 9+5.. a i když to bylo takhle do předu tak jsem tam byla až 13+2!

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru