Genetika UZV (Č.Budějovice). Hlásit dopředu, že nechceme vědět pohlaví?

2. únor 2023

Půjdeme na toto vyšetření. Chci se vás zeptat, máme hlásit už přeženu "ve dveřích" nechceme vědět pohlaví. Nebo Vám dal lékař prostor že se zeptal, či rovnou řekl?
Ještě jedna otázka: pokud jdeme se žádankou, tudíž přes pojišťovnu, je možné mít fotografii miminka. Samozřejmě bychom si jí doplatili, ale zda je ochoten lékař udělat.
Děkuji.

zrzinda
2. únor 2023

Jestli půjdeme na genetiku k Čutkům, tak tam jsem neplatila za fotky vůbec nic a paní doktorka se nás sama zeptala, zda chceme vidět pohlaví.

vendes
2. únor 2023

Byli jsme u Čutků na Novohradské a předem se ptali, jestli chceme znát pohlaví a vždy jsme dostali obrázek.

autor
2. únor 2023

@zrzinda
@vendes ano na Novohradskou. Ultrazvuky tedy provadi obvykle lekarka ? Doktor Cutka tedy spíše odbery, ze? Dekuji moc.

kuttu
2. únor 2023

Doktorka se nás ptala,jestli to chceme vědět,než začala uzv dělat….a vzhledem k tomu, že naše “madam” JI ukázala přes celou obrazovku,nám ani nic říkat nemusela a jen nám potvrdila holčičku😊

autor
2. únor 2023

@kuttu noo to by me zajimalo, jestli rodic dokaze takhle sam poznat a trefi se. Mohu se zeptat u nich je ten přístroj citlivější, ze je lepe vse videt? Kdyz jdu u me lekarky (uzv uz 5x kvuli komplikacím) male je tak otocene, ze vidim jen prakticky cmouhu co mrsja rukama nohama.

vendes
2. únor 2023

No, myslím, že tam jsou troje dveře s UTZ a ve dvou lékařky a v jedněch mladý Čutka... asi. U mě teda byli i všichni 3 najednou na konzultaci, když dr našla VV srdce, tak "známe " všechny.

kuttu
3. únor 2023

Mají tam fakt velkou obrazovku,a malá se otočila tak,že měla to tzv. kávové zrno,vidět tak,ze by to nepoznal asi jen slepej,některé deti se ale neukáží🤷🏻‍♀️ byla jsem 22. týden,když jsme tam byli…dopodrobna nám popsala vše na obrazovce, dělal i echo srdce a to byl mazec

carameels
3. únor 2023

Před UTZ se jde ještě k sestřičce, kde se vyptává na pár věcí a ptá se i na to, zda chcete vědět pohlaví 🙂 Pak to tam do těch papírů zapíše. Ale ptají se přímo ještě i na ultrazvuku. Já byla ve 13tt a ve 20tt (dvojčata), chtěli to mít pohlídané. Ve 13tt mi dělal UTZ pan doktor Čutka 🙂 Fotky jsem dostala zdarma na obou kontrolách, také jsem měla žádanku, takže jsem nic neplatila. Ale vše proběhlo stejně kvalitně jako poprvé se synem, když jsem to normálně platila.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru