Ahoj holky 🙂
17.ledna mám jít do nemocnice na genetiku. Jak to vyšetření probíhá? Je to bolestivé? A jak dlouho to trvá?
Bojím se toho jak nevím oč jde
jsem ve 14 tt a 15tt jdu prave na genetické testy 🙂 prý se přez to dá určit pohlaví miminka.. tak to asi jen přez krev nebude ne?
@coreprincess pokud ti mají určit pohlaví, tak to jedině přes plodovou vodu...přišli ti na nejakou vadu, že jdeš? Jinak odběr plodové vody můžeš odmítnout
nepřišli. Krev co mi odebrala sestra u gynekologa byla v pořádku a moč též. To na co mě posílají je kombinovaný test.. co to tedy je a jak se to provádí?
Na Genetice ( alespoň v Plzni ) to probíhá tak, že ti sestavý ten rodový strom ( tam dáváš údaje, jestli je v tvojí nebo partnerově rodině nějaké postižení, rozštěpy, genetická onemocnění apod. ), potom se bere krev a dělá 3D utz. Tak snad mluvíme obě o stejném vyšetření, ale myslím že jo, protože na tohle se chodí někdy kolem toho 14, 15tt
A kam jdeš? Do FN nebo do soukromé ambulance?
do fakultky
Dobrý den screening v prvním trimestru negativní a teď pripltest pozitivní. Mám jít na genetiku a jsem z toho nervozni
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@coreprincess Pokud budou dělat genetiku tobě, tak předpokládám, že ti vezmou jen krev a možná sestaví rodový strom.