Ahoj holky, absolvovaly jste geneticke vysetreni v prvnim trimestru ? Ja se rozhodla nejit, a ted me kouse svedomi, jestli to nebyla chyba..jenomze uz je pozde, koncim 17. tyden, tudiz me ceka velky utz az ve 20+5. U dcery pred tremi lety jsem, jak jsem se tim propocitavala, byla na prvnim ve 13. tydnu, ten nam vysel krasne, a nesla jsem na ten druhy ve 20. Mela jsem zafixovane, ze jsem za nej neplatila, tudiz jsem z toho vydedukovala, ze to musel byt taky az ten pozdejsi.. zafixovane neplaceni bylo spravne, jelikoz mi ho cely tenkrat proplatila pojistovna. A ted mam strach, jestli bude vsechno v poradku, s penezi jsme byli tedka dost na stiru, takze vydaje mimo neprichazely v uvahu.. Vysetreni v poradne jsou ok, mrnousek je ciperka, dokonce jsem minuly tyden zacala pohyby i citit. Krev na triple mi brali pred svatkama, takze vysledky kazdym dnem.. Mely jste to nektere taky tak, ze jste sly na ten screening na vvv az v patem mesici tehu? Diky za kazdy prispevek 😉
Me na placeni upozornovala sestra dopredu, prvotrimestralni utz nejsou plne hrazeny pojistovnou, takze proto tady kazda pise, ze se za to plati. Dle meho vypsana zadanka nemusi znamenat, ze za vykon platit nebudes, ale pokud ti nikdo o placeni nic nerikal, tak by to melo byt ok 🙂 asi hodne zalezi i na miste. Drzim palecky, at vse dopadne dobre a prdolka roste jak ma 🙂
@hanickatoma Děkuji 🙂 Já věřím že bude všechno v pořádku. Neříkal mi nikdo nic, tak doufám že nebudu muset platit, chodím do Gennetu. Tobě taky budu držet palce, ale určitě je miminko taky v pohodě 🙂
@werik153 Určitě záleží na místě, kam jdeš. Někde se platí více, někde méně, někde vůbec 🙂
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Ahoj, já nevím proč tady každá píše, že za to platí, já jsem dostala žádanku, na vyšetření kam jdu zítra...ve 13 týdnu na ultrazvuk+ krev a pak ty stejný vyšetření mám 16 a 20 týden. A o placení mi nikdo nic neříkal. Jinak je určitě spousty maminek, co na žádné vyšetření nešly, takže určitě nejsi jediná a miminko je v pohodě 🙂