Ahoj holky, chtěla bych se zeptat, jak často chodíte na kontroly v těhotenství. Byla jsem teď v pondělí a objednána jsem až na poslední týden v srpnu s tím, že rovnou půjdu i na cukrovku. Doktor říkal, že se chodí už jen co 6 týdnů. Otěhotněla jsem v půlce března a na kontrole byla třikrát + genetika. Loni v srpnu jsem potratila v 11tt, tak jsem myslela, že aspoň jednou za měsíc ta kontrola je..
Já chodila asi 1x za měsíc
Chodila jsem jednou měsíčně a po 26tt když jsem měla vážně komplikace dokonce co 14 dní.
Od začátku do 36tt jsem chodila kazdych 4-5 týdnu. Další kontrola je uz po 2tydnech, to budu 38tt
do 36tt jsem chodila 1x za měsíc, od 36tt chodím každý týden
@maxulekapcule 1x za měsíc, v 10tt jsem byla na odberech krve, tam mi zjistili vyšší cukr, takže chodím už na diabetologii jako pac. s tehotenskou cukrovkou. V minulém těhotenství před 4mi lety jsem chodila každé 3 týdny.
Já chodila jednou za 3 týdny, od příštího týdne budu chodit každý týden, začínám 36. tt.
Taky chodím 1x za měsíc, jsem ve 26tt
Do 30tt 1x za měsíc, do 34 TT co 14 dní, a teď jsem 36+1tt a chodím každý týden
@maxulekapcule pvni jsem chodila co týden až 14 dní, pak 1x za měsíc a ve 3' každý týden
Chodila jsem jednou za 6-8 týdnů, ani jsem necítila potřebu chodit častěji - zvážit se dokážu doma, pohyby jsem cítila. V případě jakýchkoli problémů a nejistot samozřejmě můžeš přece na pohotovost.
Ja chodim co 6 tydnu uz s tretim ditkem. Praha
Ja chodim kazdych 6tydnu a castejc se me ani chodit nechce 🙂
Chodím každé 3 týdny a od 36 tt budu chodit každé 2 týdny
@maxulekapcule ale konec srpna neni 6, ale 10 tydnu, to je sakra dlouho
Chodila jsem co 6tydnu. Od 38tt jsem měla chodit co týden, ale stihla jsem porodit 😂
Ano, přesně tak, mezitím je druhá genetika. A po ní za měsíc kontrola na gynde
@maxulekapcule já chodila ze začátku co 10 dni kvůli určitým komplikacím
Teď jsem 32 tt a chodím jednou za 14 dni
@maxulekapcule já chodila 1x za měsíc, od 32tt co 14 dní ;).
Já mám za sebou dvě ZT minuly rok a chodila jsem doteď po 14ti dnech. Teď jsem objednaná až na screening, což je od posledního UZ skoro 4 týdny, tak jsem se objednala jako samoplatce, abych zachovala ten interval 14ti dnů. Jsem pak ve větší psychické pohodě.
@lucbednar to chápu, právě že mě to přijde moc dlouhá doba. 14.6. gynda, a až 26.7. genetika
@maxulekapcule to mne tedy taky... Došla bych si jako samoplatce 😉
@lucbednar Kolik to stojí?
@maxulekapcule jak kde, já se objednávala v Praze do Profemy a 500,-. Jdu v pondělí.
@maxulekapcule Chodim 1x za 6 tydnu na klasickou poradnu, cekam treti dite. A vim, ze je ted jedna zmena, ze do porodnice na poradnu se chodi az od 38t. do te doby u vlastniho gynekologa. Jestli je to trvala zmena nebo jen docasna kvuli covidu, to nevim. A pribyl treti screening, rustove restrikce ve 36t. tydnu.
Ve tvem pripade soudim, ze roli muze hrat i leto a cas dovolenych, lekar si proste bere volno a v ordinaci bude pritomna max. sestra, ktera v pripade potizi poradi, kam nebo na koho se obratit. Takhle je to u me doktorky.
Chodim co 6-7 tyzdnov a doktor hovoril, ze tak je to normalne, ale ak pacientka na tom trva, moze chodit aj po 4 tyzdnoch, ale ze to nie je nutne.
@kevi1 děkuji
První trimestr - do 2-3 týdny, druhý trimestr - jednou za měsíc, od konce druhého trimestru jednou za 14 dní (to už jsem ale měla nějaké komplikace, jinak by to bylo i nadále 1x měsíčně)
Že začátku zveme po měsíci, cca od 22tt po 14 dnech a ve 36 týdnu každý týden na CTG.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@maxulekapcule no já jsem chodila teda 1x za měsíc. Ale je možny že tvůj doktor to má jinak.