Formování bradavek, jaké máte zkušenosti?

pavlakosec
10. kvě 2015

Hezký den, chtěla bych se zeptat jestli tu některá těhulka/maminka nezkoušela nějaké formovače bradavek. Čekáme naše první a s paní doktorkou jsme se domluvily, že je potřeba formovat bradavky, protože je mám vpáčené. Včera jsem hledala na netu a našla jich pár. Bohužel ta cena je strašná. Partner mi našel na netu vaku na bradavky v hračkách pro dospělé. Má to stejnou funkci a je to za třetinovou cenu. Tak se chci zeptat, jaké máte zkušenosti s cvičením bradavek. Jestli to pomohlo. Děkuji za názory. 🙂

kathyna
10. kvě 2015

Já měla tyhle
http://prsni-tampony.heureka.cz/medela-formovac...
na doporučení porodní asistentky, nosila jsem je jen doma a pomohly🙂

petrastudio
10. kvě 2015

Ahojda..já vždy myslela, ze moje prsa jsou naprosto v pořádku,což me v porodnici vyvedly sestřičky z omylu, prý je mám ploche,. Začátky kojení naprosté utrpení. Uleva přišla pote,co mi nabídly kojící kloboučky. S nima jsem kojila rok. Ted jsem podruhé těhotná a postup bude stejný. Nebudu formovat.

petrastudio
10. kvě 2015

Jinak koukam kolik to stoji a pokud to chápu správně,ze stačí na celou dobu jeden par,tak např. Medela je ma za 309,-..to není drahe

kathyna
10. kvě 2015

@petrastudio , na celou dobu stačí jedny🙂Do té dírky se dá bradavka a tím tlakem na okolí bradavky se uvolňují "svaly" nebo co tam je🙂, co jí vtahují dovnitř.

petrastudio
10. kvě 2015

No tak to je za hubičku 🙂

sim007
10. kvě 2015

@pavlakosec me vubec nepomohly....
zkus v okoli najit nejaky kurz nebo laktacni poradkyni a treba ti pujci....
ja mela pujcene od porodni asistentky co jsem k ni chodila do kurzu

petrajurinova
10. kvě 2015

@pavlakosec podle mých zkušeností, je nejlepší na nějaké formování se vykašlat. Nejlepší je najít si dobrou laktační poradkyni a kojení jde i bez formovačů a jiných komerčních vynálezů. Měla jsem vpáčené bradavky a bez nějakých takových serepetiček jsem odkojila dvě dobře krmené a spokojené děti - jedno 8 měsíců a druhé 2 roky.

pavlakosec
autor
11. kvě 2015

Moc děkuji za rady. Ptala jsem se aji mojí mamky a ta měla taky vpáčené bradavky a s pár fígly a bez jakýchkoliv serepetiček odkojila 2děti. Tak se optám na příští kontrole sestřičky, je taky porodní asistentka a u ní budeme mít kurz. 🙂

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru