Ahoj děvčata,
omlouvám se, jestli už tu podobné téma existuje, ale já nic nemohla najít.
Jedná se o to, že jsem objednaná na prvotrimestriální NT screening k mojí gynekoložce, kterou jsem ale NENAŠLA na sesznamu lékařu, kteří mají k tomuto vyšetření certifikaci a dočetla jsem se, že pokud ten certifikát nemájí, nemají ani k dispozici při vyšetření správný software pro výpočet a výsledek tak nemůže být validní.
Nemáte s tím některá zkušenost?
Tu je odkaz na stránku s kompletním seznamem lékařů FMF certifikace... https://courses.fetalmedicine.com/lists?course=1
Díky moc 🙂
pokud bych ji nenašla, tak bych šla jinam. 1.screening se platí, tak je to víceméně na Tobě, kam půjdeš. Screening obsahuje zpracování krevních testů a ultrazvuku, takže si myslím, že by vyšetření mělo být udělané opravdu kvalitně, aby mělo nějakou vypovídající hodnotu
@elishka87 tak bohuzel ani tady jsem ji nenasla, jsem ted docela na vaskach co udelat...
Moje gynekolozka patri pod soukrome gynekologicke centrum, kde pracuje vic lekaru a ze vsech ma ten certifikat pouze jeden, co jsem nasla, ale ona si me napsala k sobe... Ted opravdu nevim, jestli se neobednat jinam 😔
@hanulkaha šla bych jinam. Navíc pokud budeš chtít příspěvek od pojišťovny, tak pokud by screening prováděl někdo, kdo na to ten papír nemá, tak Ti pojišťovna nepřispěje. Mají to přímo v podmínkách.
Ale už to začni řešit, protože někdy touto dobou se chodí na krevní testy a za asi 2 týdny se chodí na ten ultrazvuk.
Jinak ta doktorka Ti nabírala krev nebo Tě na ní objednala? Je to důležitá součást
Urcite bych sla jinam. Jestli jsi z Brna, muzu doporucit Prenatal na Veveri a dr. Vlasina. Tam se bere krev a dela utz v jeden den a vysledky mas jeste ten den odpoledne
@hanulkaha zkusila bych se objednat jinam, ale asi hodne zalezi na tom, odkud jsi, aby jeste meli volne terminy. Jinak mne UTZ a odber krve delali v jeden den, tak to by nemel byt problem.
Jdu ve stejny den k te same doktorce hned na sedm rano na krev a hned po odberu na UZV... V patek tam musim zajit kvuli neschopence, tak se rovnou zeptam, jak to je.
Diky moc vsem za rady 🙂
A bydlim kousek za Brnem 😉
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
tady také není?
http://www.gynultrazvuk.cz/registr-drzitelu-cer...