FMF certifikát lékaře pro NT screening

hanulkaha
27. zář 2016

Ahoj děvčata,
omlouvám se, jestli už tu podobné téma existuje, ale já nic nemohla najít.
Jedná se o to, že jsem objednaná na prvotrimestriální NT screening k mojí gynekoložce, kterou jsem ale NENAŠLA na sesznamu lékařu, kteří mají k tomuto vyšetření certifikaci a dočetla jsem se, že pokud ten certifikát nemájí, nemají ani k dispozici při vyšetření správný software pro výpočet a výsledek tak nemůže být validní.
Nemáte s tím některá zkušenost?
Tu je odkaz na stránku s kompletním seznamem lékařů FMF certifikace... https://courses.fetalmedicine.com/lists?course=1
Díky moc 🙂

elishka87
27. zář 2016

pokud bych ji nenašla, tak bych šla jinam. 1.screening se platí, tak je to víceméně na Tobě, kam půjdeš. Screening obsahuje zpracování krevních testů a ultrazvuku, takže si myslím, že by vyšetření mělo být udělané opravdu kvalitně, aby mělo nějakou vypovídající hodnotu

hanulkaha
autor
27. zář 2016

@elishka87 tak bohuzel ani tady jsem ji nenasla, jsem ted docela na vaskach co udelat...
Moje gynekolozka patri pod soukrome gynekologicke centrum, kde pracuje vic lekaru a ze vsech ma ten certifikat pouze jeden, co jsem nasla, ale ona si me napsala k sobe... Ted opravdu nevim, jestli se neobednat jinam 😔

elishka87
28. zář 2016

@hanulkaha šla bych jinam. Navíc pokud budeš chtít příspěvek od pojišťovny, tak pokud by screening prováděl někdo, kdo na to ten papír nemá, tak Ti pojišťovna nepřispěje. Mají to přímo v podmínkách.
Ale už to začni řešit, protože někdy touto dobou se chodí na krevní testy a za asi 2 týdny se chodí na ten ultrazvuk.
Jinak ta doktorka Ti nabírala krev nebo Tě na ní objednala? Je to důležitá součást

monasek84
28. zář 2016

Urcite bych sla jinam. Jestli jsi z Brna, muzu doporucit Prenatal na Veveri a dr. Vlasina. Tam se bere krev a dela utz v jeden den a vysledky mas jeste ten den odpoledne

palomitacheca
28. zář 2016

@hanulkaha zkusila bych se objednat jinam, ale asi hodne zalezi na tom, odkud jsi, aby jeste meli volne terminy. Jinak mne UTZ a odber krve delali v jeden den, tak to by nemel byt problem.

hanulkaha
autor
28. zář 2016

Jdu ve stejny den k te same doktorce hned na sedm rano na krev a hned po odberu na UZV... V patek tam musim zajit kvuli neschopence, tak se rovnou zeptam, jak to je.
Diky moc vsem za rady 🙂
A bydlim kousek za Brnem 😉

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru