Ahojky,
holky vy, co jste si nechávaly dělat Prenascan nebo jiný podobný test, který vám zároveň ukázal hodnotu fetální frakce - kolik % jste prosím měly? Vím, že se může stát, že je ta hodnota příliš nízká a odběr se pak musí opakovat. Je tu ale naopak někdo, kdo tu hodnotu měl třeba více jak 15 % ? 🙂. Četla jsem, že se průměrně při jednočetném těhu v 1.trimestru ta hodnota pohybuje kolem 10 %. Já byla na odběrech ve 14+0. Jsem hrozný plašan v těhotenství a vyděsí mě i toto….Moc děkuju ❤️
Teď jsem si pořádně přečetla dotaz. 😀 No nicméně i tak, podíl fetální frakce by u mě mohl být klidně poloviční, než jaký byl, a bylo by ta hodnota v pořádku, tak bych se vysokym číslem nestresovala.
@glorfindel moc děkuji za odpověď 😊. Já mám váhu normální, BMI taky v normě. Měla jsem při prvním screeningu ale vyšší volné hCG, hodnotu papp-a jsem měla dobrou, screening negativní, ale i tak jsem radši šla na Prenascan a dopadl dobře. Jen ta vyšší fetální frakce no…🙈. Nikdo mi na to procento nic neřekl, ale chtěla jsem se ujistit, že v tom nejsem sama…🙂
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@barul já byla na Trisomy testu a měla jsem podíl fetální frakce 8 %. Jsem obézní a varovali mě, že v takovém případě se může stát, že podíl bude moc malý a test se nebude dát vyhodnotit. Přesto jsme do toho šli, a naštěstí to vyšlo i s rezervou. Pokud máš normální váhu, tak se nestresuj 🙂