holky prosím o radu u první dcerky sem nebrala nic ale veřím že u druheho už to třeba je a tak me zajma co doporučujete ted beru femibion ale dochází mi a já ted váhám zda ho koupit znovu nebo je lepší nejaka levnjší varianta například gravital a nebo obyčejna kyselina listová?
lakal me gravital ale našla jsemr ecenze že po něm tehotne začali často najednou zvracet víc než předtím..případne stačí obyčejna listova kysleina z lekarny našla sem jednu co stojí okolo 100kč
Já jsem se radila s doktorkou - resp. ona sama mi doporučila Femibion. Když jsem byla v prvním trimestru, nemohla jsem všechno jíst, tak jsem byla ráda, že vitamíny do sebe dostanu alespoň tímto způsobem. Někde jsem četla (na netu - takže nezaručuji), že nevolnost a zvracení podporují přípravky se zinkem...
Mě bylo hodně špatně. ZA celý den jsem do sebe dostala třeba jen půlku chleba. Měla jsem koupený gravimilk. Pila jsem ho asi 1-2x denně hlavně když jsem cítila, že se mi dělá nazrvacení, tak mi ho přítel připravil a žaludek se zklidnil. Jenže ted ty nové mi moc nechutnají. Spíš by to mělo opačný efekt 😀. Brala jsem superfolin a ted jsem si koupila Elasti-q vitamins & minerals (90 tablet za cca 300Kč) - tam je ten zinek teda. S nimi jsem spokojená, protože nevím jestli je to tabletkama, ale konečně mi přestaly tolik padat vlasy 🙂. Mají i kyselinu listovou 800 a ProMimi DHA - s nimi nemám zkušenost
Já beru pouze kyselinu listovou a Jodid (mám problémy se štítnou žlázou). Podle mě záleží jestli ti je hodně špatně nebo zvládáš dostávat do sebe nějaké vitamíny z jídla 🙂
Nevolnosti nemám vubec
Pokud jíš "normálně" tudíž dostáváš nějaký přísun vitamínu asi bych to neřešila 🙂 Známé co jsou nebo byly těhotné tak braly hlavně tu kyselinu listovou (v 1. trimestri 800mg a pak už jenom 400). Ale můžeš se pro jistotu zeptat svého gynekologa zda potřebuješ tyto doplňky 😉
Femibion má v sobě naštěpenou kyselinu listovou pro ty, jejichž tělo neumí listovku štěpit samo....asi 45% ženských.....takže samožná listovka by byla k ničemu pokud by si tuto mutaci měla. Je dražší ale jako jediný umí štěpit listovku .....která je na začátku těhu důležitá.
a hlavně ted ty nové mají navíc i vitamín D3, což je super dělení buněk a imunitu. Za sebe ho pouze a pouze doporučuji.
a taky o jod. Má to v sobě hodně látek, ktoré jsou prospěšné jak pro ženu, tak pro miminko
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Já bych brala jen kyselinu listovou..