Femibion 2 vs. vitamín D3 apod.

marie100
23. čer 2017

Ahoj,
chtěla bych zjistit, zda má některá z vás stejný názor...
Téma Femibion. Má to být takový zázrak s naštěpenou kys. listovou. Pokud to tak je a mnohým z nás to pomůže, pak RESPEKT a díky Bohu za něj.
Ale k mé otázce....Femibion 1 jsem začala brát ca 3 měsíce před otěhotněním a částku za něj v lékárně akceptovala. Co ale už nechápu je obchodní strategie s Femibion 2 (podstatně dražší varianta) - ještě bych akceptovala, kdyby byl v balení pouze Femibion 2 - což jsem na trhu nikde nenašla, ale Femibion 2 je z jedné 1/2 Femibion a z druhé 1/2 nějaký vitamín.
A já se ptám, proč mám platit zbytečně nějaký předražený vitamín (D3), když si ho můžu pořídit za jiné peníze nebo ho vůbec nechci?!
Uvítám vaše názory.

margrethe5656
23. čer 2017

Myslím že to není vitamín D3, ale kyselina DHA, kterou těhotné a kojící potřebují, je také v rybím tuku, tak si můžeš koupit Femibion 1 (složení je stejné) - a dokoupit si rybí tuk, ale nijak výrazně neušetříš, taky jsem to takhle chtěla udělat.

marie100
autor
23. čer 2017

Myslela jsem, že složení Femibion 1 a Femibion 2 je o něco rozdílné...

lavender21
23. čer 2017

Zloženie Femibion 1 a 2 je naozaj rozdielne, je tam hlavne iné množstvo kyseliny listovej. V prvom trimestri je dôležitejšia, je jej tam viac... Asi polovica populácie dnes nemá enzým na to aby vedela správne rozštiepiť kyselinu listovú a vo Femibione je naštiepená tak v tom je ten "prelom" a zádrhel tej ceny... V tom Femibione 2 je v tej kapsli ešte DHA ako píše margrethe5656, lebo je to v tom období veľmi dôležité pre správny vývoj mozgu bábätka... Ja som brala Femibion 1 poctivo 1.trimester a Femibion 2 som brala jeden deň tabletu a jeden deň tú kapslu, takže som jedno balenie mala na dva mesiace... Niekto tie vitamíny neberie vôbec, každého osobná vec... A inak dá sa kúpiť ešte Pregnafolin, čo je doplnok zložením rovnaký ako Femibion ale cena je trocha nižšia. Majú ho v lekárňach Dr.Max. 🙂 ale určite je možné dať si len kyselinu listovú a DHA v tabletách (omega-3), vyjde to lacnejšie... Ale určite treba k tomu pestrú stravu aby sa doplnili aj ostatné vitamíny, lebo drobec toho potrebuje celkom dosť... 🙂 ja som teraz na konci zistila že patrím medzi tých v populácii čo enzým na kyselinu listovú nemajú, tak som celkom rada že beriem Femibion... 😉

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru