Ahoj,
chtěla bych zjistit, zda má některá z vás stejný názor...
Téma Femibion. Má to být takový zázrak s naštěpenou kys. listovou. Pokud to tak je a mnohým z nás to pomůže, pak RESPEKT a díky Bohu za něj.
Ale k mé otázce....Femibion 1 jsem začala brát ca 3 měsíce před otěhotněním a částku za něj v lékárně akceptovala. Co ale už nechápu je obchodní strategie s Femibion 2 (podstatně dražší varianta) - ještě bych akceptovala, kdyby byl v balení pouze Femibion 2 - což jsem na trhu nikde nenašla, ale Femibion 2 je z jedné 1/2 Femibion a z druhé 1/2 nějaký vitamín.
A já se ptám, proč mám platit zbytečně nějaký předražený vitamín (D3), když si ho můžu pořídit za jiné peníze nebo ho vůbec nechci?!
Uvítám vaše názory.
Myslela jsem, že složení Femibion 1 a Femibion 2 je o něco rozdílné...
Zloženie Femibion 1 a 2 je naozaj rozdielne, je tam hlavne iné množstvo kyseliny listovej. V prvom trimestri je dôležitejšia, je jej tam viac... Asi polovica populácie dnes nemá enzým na to aby vedela správne rozštiepiť kyselinu listovú a vo Femibione je naštiepená tak v tom je ten "prelom" a zádrhel tej ceny... V tom Femibione 2 je v tej kapsli ešte DHA ako píše margrethe5656, lebo je to v tom období veľmi dôležité pre správny vývoj mozgu bábätka... Ja som brala Femibion 1 poctivo 1.trimester a Femibion 2 som brala jeden deň tabletu a jeden deň tú kapslu, takže som jedno balenie mala na dva mesiace... Niekto tie vitamíny neberie vôbec, každého osobná vec... A inak dá sa kúpiť ešte Pregnafolin, čo je doplnok zložením rovnaký ako Femibion ale cena je trocha nižšia. Majú ho v lekárňach Dr.Max. 🙂 ale určite je možné dať si len kyselinu listovú a DHA v tabletách (omega-3), vyjde to lacnejšie... Ale určite treba k tomu pestrú stravu aby sa doplnili aj ostatné vitamíny, lebo drobec toho potrebuje celkom dosť... 🙂 ja som teraz na konci zistila že patrím medzi tých v populácii čo enzým na kyselinu listovú nemajú, tak som celkom rada že beriem Femibion... 😉
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Myslím že to není vitamín D3, ale kyselina DHA, kterou těhotné a kojící potřebují, je také v rybím tuku, tak si můžeš koupit Femibion 1 (složení je stejné) - a dokoupit si rybí tuk, ale nijak výrazně neušetříš, taky jsem to takhle chtěla udělat.