Dobry den,
zažila některá z vás v tehotenstvi?
Já mám čich mnohem vyvinutější než ostatní.
Ale teď v tehotenstvi je to takovej extrém, ze už nevím, co dělat. Nepomáhá ani větrání, protože od sousedů a z ulice cítím úplně vše. Lezim v posteli s kapesnikem přes nos a jsem zoufalá. Mám velké nevolnosti a tohle je ještě zhoršuje. Nemáte prosím někdo nějaký tip nebo radu? 🙏
Dekuji! 🌷
@ivybee Taky jsem to tak měla 🙂 nejen že jsem nemohla ani čistit klec králíkovi,já cítila zápach všude a vždycky. I venku 😒 Změnilo se to až po porodu.
Dekuji za reakce🌷
Já uz jsem z toho opravdu zoufalá.
Nad plaveckým kolickem už jsem taky premyslela 😅
Ale když dycham pusou, tak to taky není nic moc.. Každopádně za zkoušku to asi stojí.
Doufám, ze to nebude až do porodu! 🤢😬 Porad si říkám “Zítra už to bude lepší!” 🤦♀️ Beru progesteron a tak si říkám, ze třeba až ho vysadím (asi za 2 za 3 týdny), tak se to zlepší 🙏
Nezbývá nic jiného, než to přežít. Mě smrděla i listová zelenina, takže jsem ji nedokázala pozřít, i když bych jí jíst měla. Bohužel u mě to trvalo ještě asi půl rok po porodu
poměrně často se to doporučuje přebít vůní šlupek citrusů (mandarinky, citrony). Byla to jedna z máal věcí, ketrá mi voněla, tak třeba to pomůže...
Mám lepší čich než blízcí v okolí, se kterými mám možnost srovnání, a v těhotenství to bylo taky více znát. Mamka mi vždycky říká, že jsem jak lovecký pes a mohla bych pomáhat celníkům 😅 Nedá se dělat nic, než to vydržet nebo si najít něco, co ti bude vonět a tím nepříjemné pachy přebít.
Můj problém jsou spíš vůně nez pachy, pachy jeste zvládám, ale takovy praci prášek nebo vonavky to je masakr
@ivybee
respirator by nepomohl?
Dekuji všem za reakce 🌷
Pro mě není vůbec rozdíl, jestli je to jidlo, pach nebo vůně. Všechno smrdí úplně šíleně! 🤢
Nejhorší je teda cibule, cesnek a maso (hlavně vařený) a pak samozřejmě mýdlo, prací prášky, sampony a deodoranty! 🤢 Hrůza!
Respirator jsem zkoušela, ale většinou to cítím i přes a hlavně v něm moc nevydrzim.
Mandarinky nebo celkove citrusy taky nijak extra nepomahaji, protože pak to cítím smíchaný všechno dohromady. 😬
Na to, ze cítím i šunku přes osmery zavřeny dvere jsem zvyklá a na pachy, který mi páchnou mnohem víc než ostatním taky.. Ale tohle je síla! Jakmile něco ucítím, hned bezim a nezastaví to nic.
A o chuti ani nemluvím! Mám to všechno tak strašně pomotaný, ze kdybych neviděla, co jim, tak to ani nepoznám. 🤦♀️ Vím, ze to nejde jinak než to proste vydržet.. A snad to brzo skončí! 🙏
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@ivybee pomohl mi skřipec na plavání, alespoň dočasně. Pak se mi začalo navalovat, když jsem si ho nasadila, ale byla to alespoň dočasná úleva