Extrémně citlivý čich v těhotenství. Zažil někdo?

ivybee
20. bře 2021

Dobry den,
zažila některá z vás v tehotenstvi?
Já mám čich mnohem vyvinutější než ostatní.
Ale teď v tehotenstvi je to takovej extrém, ze už nevím, co dělat. Nepomáhá ani větrání, protože od sousedů a z ulice cítím úplně vše. Lezim v posteli s kapesnikem přes nos a jsem zoufalá. Mám velké nevolnosti a tohle je ještě zhoršuje. Nemáte prosím někdo nějaký tip nebo radu? 🙏
Dekuji! 🌷

elwe
20. bře 2021

@ivybee pomohl mi skřipec na plavání, alespoň dočasně. Pak se mi začalo navalovat, když jsem si ho nasadila, ale byla to alespoň dočasná úleva

bbarshaa
20. bře 2021

@ivybee 🙂 Měla jsem to tak do 16tt. A i teď stále (22+3) cítím mnohem lépe než kdy predtim, ale alespoň už se mi ze všeho nedělá zle. Ale spousty věcí mi nevoní. S tím se asi nic moc dělat nedá...

klokanka31
20. bře 2021

@ivybee Taky jsem to tak měla 🙂 nejen že jsem nemohla ani čistit klec králíkovi,já cítila zápach všude a vždycky. I venku 😒 Změnilo se to až po porodu.

mamikry
20. bře 2021

@ivybee Mela jsem to u druheho tehotenstvi, smrdel mi i starsi syn. 😀 Srovnalo se to ve druhem trimestru.

ivybee
autor
20. bře 2021

Dekuji za reakce🌷
Já uz jsem z toho opravdu zoufalá.
Nad plaveckým kolickem už jsem taky premyslela 😅
Ale když dycham pusou, tak to taky není nic moc.. Každopádně za zkoušku to asi stojí.
Doufám, ze to nebude až do porodu! 🤢😬 Porad si říkám “Zítra už to bude lepší!” 🤦‍♀️ Beru progesteron a tak si říkám, ze třeba až ho vysadím (asi za 2 za 3 týdny), tak se to zlepší 🙏

mishka87
20. bře 2021

Nezbývá nic jiného, než to přežít. Mě smrděla i listová zelenina, takže jsem ji nedokázala pozřít, i když bych jí jíst měla. Bohužel u mě to trvalo ještě asi půl rok po porodu

cilkat
20. bře 2021

poměrně často se to doporučuje přebít vůní šlupek citrusů (mandarinky, citrony). Byla to jedna z máal věcí, ketrá mi voněla, tak třeba to pomůže...

janalov
20. bře 2021

Mám lepší čich než blízcí v okolí, se kterými mám možnost srovnání, a v těhotenství to bylo taky více znát. Mamka mi vždycky říká, že jsem jak lovecký pes a mohla bych pomáhat celníkům 😅 Nedá se dělat nic, než to vydržet nebo si najít něco, co ti bude vonět a tím nepříjemné pachy přebít.

darkwitch
20. bře 2021

Můj problém jsou spíš vůně nez pachy, pachy jeste zvládám, ale takovy praci prášek nebo vonavky to je masakr

zelenaesmolda
20. bře 2021

@ivybee
respirator by nepomohl?

ivybee
autor
21. bře 2021

Dekuji všem za reakce 🌷
Pro mě není vůbec rozdíl, jestli je to jidlo, pach nebo vůně. Všechno smrdí úplně šíleně! 🤢
Nejhorší je teda cibule, cesnek a maso (hlavně vařený) a pak samozřejmě mýdlo, prací prášky, sampony a deodoranty! 🤢 Hrůza!
Respirator jsem zkoušela, ale většinou to cítím i přes a hlavně v něm moc nevydrzim.
Mandarinky nebo celkove citrusy taky nijak extra nepomahaji, protože pak to cítím smíchaný všechno dohromady. 😬
Na to, ze cítím i šunku přes osmery zavřeny dvere jsem zvyklá a na pachy, který mi páchnou mnohem víc než ostatním taky.. Ale tohle je síla! Jakmile něco ucítím, hned bezim a nezastaví to nic.
A o chuti ani nemluvím! Mám to všechno tak strašně pomotaný, ze kdybych neviděla, co jim, tak to ani nepoznám. 🤦‍♀️ Vím, ze to nejde jinak než to proste vydržet.. A snad to brzo skončí! 🙏

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru