Holky, naposledy jsem byla na UTZ ve 31.tt. a dr. do průkazky pouze uvedl údaje FL, AC, HC a BPP, ale už mi neřekl, kolik miminko asi tak váží. Teď mám po termínu, první den přenáším a doteď nevím, jakou váhu miminka mám čekat - bojím se, aby to nebyl obřík ☹ Celkově mám navrch jen 7kg, ale to vůbec nemusí být směrodatné. ... Nevíte, jestli se dá sehnat nějaká tabulka, kam bych údaje zadala a zjistilo mi to alespoň váhu v tom 31.tt.? Díky 🙂
@barcinek Těch způsobů výpočtu je několik, na netu se dá najít např. tento kalkulátor 😉 http://www.baby2see.com/medical/charts.html#Fet...
Ale váha v 31tt Ti nemusí vůbec nic říct! Stejně tak, jako někdo přibírá celé těhotenství pravidelně a někdo do 30tt nepřibere skoro nic a pak najednou nabere 7 kg. Je to individuální a i v den porodu je to odhad i třeba +-půl kila. I kdybys měla ve 30tt "velké" miminko, nemusí pak tolik přibrat a narodí se třeba i menší než průměr... U vás nedělají v porodnici ultrazvuk? Tím spíš, že už máš po termínu? Moje gynekoložka ultrazvuk nemá, ale jakmile mě předala před porodem do porodnice, ultrazvuk udělali, aby měli odhad váhy.
@speedygon @vilibalda Mně UTZ dr. dělal naposledy v tom 31.tt, od té doby mi ho nedělali a když jsem se zeptala v ambulanci v rámci porodnice, kam chodím na monitory, jestli by mi ji mohli říct, že mi ji můj dr. dosud neřekl, tak mi řekli, že se to dozvím až po porodu, ... 😀 Tak snad si to rozmyslí a ještě před porodem mi to řeknou!
Za tabulku děkuji, ... 🙂
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Někde jsem našla tuto tabulku https://www.modrykonik.cz/blog/leonakv/album/sn... mrkni ke mně do alba 😉