Ahoj holky,potřebovala bych poradit jsem v 15 týdnu a poslední dobou se jakoby dusím,prostě mám pocit,že nedostatku kyslíku 😒 !Včera jsem šla do města a cestou domů při chůzi se mi začalo svírat hrdlo a bušilo mě srdce o sto šest a nedostávalo se mi kyslíku no hrozný. Doma v klidu do prešlo. Ale stále mám pocit zadýchavání.Může to být tlakem?Stalo se Vám to někomu taky?
Děkuji za radu. Astmatem jsem nikdy trpěla, ale je možný, že se mi teď objevilo:(. Určitě si zkusím zajít k dr. a něco s tím udělat. Říkala jsem si,že je to počasím změna tlaku, hustý vzduch.....a vy máte zkušenosti s Ventolínem v těhotenství?
Určitě bych zašla za lékařem. Měla jsem to samé ve 20. tt. Stupňovalo se to, dokonce mě to začalo budit v noci, nemohla jsem se vůbec popadnout dech. Mudr. mě poslal do nemocnice, tam utz srdce a velkých cév, odběry krve atd. No sice jsem tam strávila 6 hodin, ale nepustili mě, dokud na něco nepřišli. Zjistili nedostatek draslíku a sníženou funkci štítné žlázy. Obojí oslabuje srdce. Po týdnu brání léků bylo vše ok.
Nepodceňovala bych to, může to být od trombózy, preeklampsie, srdeční vady, štítné žlázy no prostě cokoliv. Samozřejmě v těhotenství je snížený objem plic, takže při námaze se můžete taky pořádně zadýchat...
Děkuji moc rady a Vaše zkušenosti🙂. Vím, může to mít mnoho důvodů a já doufám, že to nebude nějak vážné. Jsem docela ze všeho hned vyplašená... a tak mě taky napadá,jestli nepřeháním a nestresuji se zbytečně. Každopádně k dr. zajdu a uvídíme co to bude....hlavně pro klid v duši....
Řeším teď úplně to samé. 😰😰
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@effffca ahoj a nemáš náhodou astma? Mě se takhle projevuje (i když těhu nejsem). Každopádně se astma může v těhu zhoršit nebo dokonce nově objevit. Vyšetřuje se to na plicním nebo na alergologii pomocí spirometrie, ale je tam celkem dlouhá čekací lhůta... Spíš bych si zašla k praktickému dr. třeba ti napíše Ventolín, ten je pro miminko neškodný.