Dřívější TP. Jakto?

11. dub 2024

Mám cyklus přesně po 28 dnech, v měsíci, kdy jsem otěhotněla, proběhl jeden jediný sex. Jenže TP podle UTZ mi vychází, že jsem otěhotněla o dva dny dříve, což je blbost. Jak je to možné? Dr. říkala, že ovulace proběhla nejspíš dřív, ok, to chápu, ale jak se mohla spermie dostat k vajíčku např. ve středu, když sex byl až v pátek? Kdyby to bylo naopak, je to pochopitelné, ale takhle jsem úplně mimo.

j.a.n.i
11. dub 2024

A to máš pocit, že je to měření 100% přesné nebo jak? Pokud jsou TP podle MS a podle UTZ plus mínus týden, tak se to nijak neřeší, přesně to stejně nikdo neví, takže nevím, co na tom řešíš.

autor
11. dub 2024

Protože mě to zajímá, jak je to možné. Chápu, kdyby byl TP pozdější, protože spermie přežijí i několik dní, ale takhle jsem z toho zmatená.

krisstina93
11. dub 2024

Den sem, den tam vůbec nic neznamená.
Stačí aby se Dr uklikl milimetr pri měření a hned to neodpovídá.

katule1990
11. dub 2024

No, urcite jsi neotehotnela o dva dny driv, nez byl sex 😁. Ultrazvuk neni 100% presny na den a ani embryo/plod potom nemusi rust presne podle tabulek na den. Vetsi odchylky se samozrejme resi.

nektarinka123
11. dub 2024

Zeptej se lekare a ten ti to vysvetli. Ja byla na ivf 1.3., logicky bych tedy mela mit TP na zacatku prosince. Jenomze dle vysetreni (velky UZ) mi vysel TP na pulku listopadu. S miminkem bylo vse v poradku, doktor mi vse vysvetlil.

j.a.n.i
11. dub 2024

No, možné je to tak, že je to s přesností plus mínus toho týdne...

konidana
11. dub 2024

Mereni na ultrazvuku ma presnost nebo spis nepresnost plus minus tyden. Presneji to proste zmerit nelze. Dalsi faktor je, ze mereni se porovnava s nejakym prumernym plodem. Konkretni plod muze byt mensi nebo vetsi. Takze odchylka dva dny je uplne super.

veronka_123
12. dub 2024

Ja mam termin dle utz o tyden driv ( neni na 100% mozny), proste je plod vetsi nez dle tabulek 🙂 u vsech deti jsem mela rozdil par dni 😊 druha vec je to, ze to proste nejde zmerit presne a i to mereni ma urcite odchylky

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru