Mám cyklus přesně po 28 dnech, v měsíci, kdy jsem otěhotněla, proběhl jeden jediný sex. Jenže TP podle UTZ mi vychází, že jsem otěhotněla o dva dny dříve, což je blbost. Jak je to možné? Dr. říkala, že ovulace proběhla nejspíš dřív, ok, to chápu, ale jak se mohla spermie dostat k vajíčku např. ve středu, když sex byl až v pátek? Kdyby to bylo naopak, je to pochopitelné, ale takhle jsem úplně mimo.
Protože mě to zajímá, jak je to možné. Chápu, kdyby byl TP pozdější, protože spermie přežijí i několik dní, ale takhle jsem z toho zmatená.
Den sem, den tam vůbec nic neznamená.
Stačí aby se Dr uklikl milimetr pri měření a hned to neodpovídá.
No, urcite jsi neotehotnela o dva dny driv, nez byl sex 😁. Ultrazvuk neni 100% presny na den a ani embryo/plod potom nemusi rust presne podle tabulek na den. Vetsi odchylky se samozrejme resi.
Zeptej se lekare a ten ti to vysvetli. Ja byla na ivf 1.3., logicky bych tedy mela mit TP na zacatku prosince. Jenomze dle vysetreni (velky UZ) mi vysel TP na pulku listopadu. S miminkem bylo vse v poradku, doktor mi vse vysvetlil.
No, možné je to tak, že je to s přesností plus mínus toho týdne...
Mereni na ultrazvuku ma presnost nebo spis nepresnost plus minus tyden. Presneji to proste zmerit nelze. Dalsi faktor je, ze mereni se porovnava s nejakym prumernym plodem. Konkretni plod muze byt mensi nebo vetsi. Takze odchylka dva dny je uplne super.
Ja mam termin dle utz o tyden driv ( neni na 100% mozny), proste je plod vetsi nez dle tabulek 🙂 u vsech deti jsem mela rozdil par dni 😊 druha vec je to, ze to proste nejde zmerit presne a i to mereni ma urcite odchylky
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
A to máš pocit, že je to měření 100% přesné nebo jak? Pokud jsou TP podle MS a podle UTZ plus mínus týden, tak se to nijak neřeší, přesně to stejně nikdo neví, takže nevím, co na tom řešíš.