Downův syndrom T 21 + nízká hodnota PAPP-A

anetka_1
7. zář 2016

Krásný den/večer všem,
dnes jsem byla na prvotrimestrálním screeningu v Gennetu. Jsem podle MS 12 + 5 tt, dle CRL 13 + 1 tt.
Výsledky testu mi vyšly negativní - takže v pořádku. Ale i přesto mám obavy - pravděpodobnost Downova syndromu T21 mám 1 / 820. Není to moc vysoká pravděpodobnost? Slyšela jsem, že pokud je hodnota horší než 1 / 500, tak se to již nějak řeší...
Rovněž mám dotaz ohledně nížší hodnoty PAPP-A. Co jsem vyčetla, tak se jedná o funkčnost placenty. Mé hodnoty jsou 1,28 mIU/ml = 0,67 MoM. Pod 0,4 jsou prý hodnoty špatné. Takto pouze snížené. Máte s tím některá zkušenosti? Případně existují na to nějaké léky? Lékař mi k tomu nic víc neřekl... Ale možná se jen zbytečně stresuji 🙂

Předem moc děkuji.

Anet

lajla
7. zář 2016

@anetka_1 ano zbytečně se stresujete, pokud by bylo něco špatně ,dr to s Vámi probere...hodit se do klidu prospěje nejen Vám ale i miminku

anetka_1
autor
7. zář 2016

@lajla já jen že o tom dnes celý den přemýšlím... přítel se mnou ani na screening nešel, že prý to není pro něj... tak jsem tam byla sama celá vyklepaná, nevěděla jsem vůbec, co mám čekat... ale pan doktor byl hrozně hodný 🙂 prý to bude holčička 🙂 jen bych nerada něco zanedbala...

lajla
7. zář 2016

@anetka_1 fakt v klidu😉 se mnou nebyl nikdo ani na jednom...vždy sama, víc vidět bude potom až na velkém utz...
Jinak krev sama o sobě není prioritní, počkejte ještě na utz, ale už je nejvyšší čas! Nebo pokud dělali i utz, nosní kůstka je v pořádku,opravdu žádné obavy

leeloo_x
7. zář 2016

zbytecne se stresujete. 1/820 je v pohode hodnota. Radeji budte v pohode a v klidu, aby to dite pak nebylo neuroticke. Vsechny vase stresy se na nem dost odrazi.

olsett
7. zář 2016

já měla taky kolem 800 a doktor říkal, že je vše v pořádku a není potřeba nic řešit...

anetka_1
autor
7. zář 2016

@lajla UTZ mi delali, tam je nastesti vse zcela v poradku ;)

anetka_1
autor
7. zář 2016

@leeloo_x jeziskote, jen to ne - jeste by se stresovalo ze vseho jak ja ;),dekuji za uklidneni

lajla
8. zář 2016

@anetka_1 no tak proč plasite😉

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru