Downův syndrom a chybějící nosní kůstka na screeningu

lenalena333
25. čer 2016

Máte někdo podobnou zkušenost?Byla jsem na odběrech krve a na screningu(13tt).Mám špatné výsledky z krve a chybí nám nosní kůstka. Vyšlo mi riziko na DS 1:17 . V pátek jsem byla na odběru placenty a čekám na pondělí kdy budu mít výsledky.Jak tak ležím a vlastně nic díky povinnému ležení nemůžu pořád mi to šrotuje v hlavě a mám čím dál větší obavu.Máte někdo podobnou zkušenost?Jak jste dopadly?

lusy49
26. črc 2016

Ahoj, take nam vysel pozitivni test na DS. Riziko mam 1:160 a vůbec nevim co mě ceka. Me tedy dělali zatim jen odběr krve a ve ctvrtek me teprve čeká utz. ve 13.tt. - genetika. Držím palecky at vse dopadne dobre

blabinka
27. črc 2016

Ahojky..takovou zkusenost uplne nemam.Vcera screening ve 13tt,nosni kustku mame,ale riziko na DS 1:41.Zitra jedu na odber choriovych klku a jsem tak nejak nervozni.Uplne chapu tve obavy a drzim palce at je vse v poradku.

pt1981
27. črc 2016

@lenalena333 ahoj, moc drzim pesti, aby ti vse dopadlo dobre. Ja jsem to absolvovala loni o prazdninach. Utz, plodovka, genetika, vse spatne. Rozhodnuti bylo na nas. Byla jsem ve 4 mes na potratu ☹

annaluciapetrzel
27. črc 2016

dneska na me vyskocilo v MU novinkach, mozna nekoho zaujme. Chapu ale ze cena je dost silena. https://www.online.muni.cz/veda-a-vyzkum/7808-c...

blabinka
27. črc 2016

@annaluciapetrzel me o nem mudr rikala,ale cekani na vysledky je pro me dlouha doba.

lusy49
27. črc 2016

@blabinka take držím palecky 😉

lusy49
27. črc 2016

@lenalena333 dopadne to dobre. Take me vystrašil vysledky, ale rekla sem si, ze mimo je zdravé a uz se tim nestěžuji. To čekají je nejhorší mno. Tak hlavne at vše dopadne dobre a jste zdravotnický. Rekli ti ve 13tt pohlavi???

blabinka
28. črc 2016

@lusy49 me ano.Mela jsem plny mocovy mechyr a mimo se paradne ukazalo a mudr pomalu hned po prvnim prejeti sondou rikala ze vi co to je.A mame kluka.Muj manzel umi jen kluky.Toto bude jeho treti a nas druhy.Rikali jsme ze je jedno co bude,ale tak nejak jsme vedeli a chteli kluka 🙂

lenalena333
autor
28. črc 2016

@lusy49 už pohlaví vím 🙂 je to zdravý chlapeček,věděla jsem to díky těm odběrům 🙂 sice mám potvrzené že je zdraví,ale stejně dokud se nenarodí neuvěřím :( jsem pořád taková nesvá
@pt1981 to mě moc mrzí že to dopadlo špatně :(

bonulinka
28. črc 2016

@lenalena333 Gratuluji ! Nestresuj se, užívej si těhotenství a těšte se na miminko. Těch stresů jste už měli dost. Navíc máte už potvrzené, že je zdravý. My to potvrzené neměli, odběr plod. vody jsem odmítla, přesto jsem si těhotenství užívala. To až těsně předtím, než se měl narodit, tak na mne obavy padly, asi jsem si to potřebovala ještě v hlavě zpracovat.

kvedlinka
28. črc 2016

V dubnu jsem si tim prošla, spatna krev i ultrazvuk (chyběla nosní kustka,...),riziko na DS 1:4,ihned odběr krve z placenty,tam DS potvrzen a pár dni na to mi to vyvolavali. Nejhorší a nikomu bych to nepřála. Ale na genetice to potvrdili a prý bych to nejspíš ani nedonosila,bylo to velké postižení. Přeju vsem ať vás toto nepotká, byla to jen blba náhoda, jinak jsme oba v pořádku,tak snad se brzy dočkáme zdravého mimiska 🙂

astyna
28. črc 2016

V mém okolí je těch případů hafo: Kamarádka měla ukázkově krásné testy, jen jednomu lékaři se nezdála nosní kůstka. Nechali to být. A chlapec má DS. Sousedka nad námi v paneláku zase měla jasně pozitivní testy na DS, den před porodem se jí zdál sen, že drží zdravou holčičku, bylo to tak. Lékaři zaměnili testy s jinou rodičkou.

Já jsem měla riziko 1:250 na DS jen kvůli věku, nosní kůstku doktorka nehledala. Na amnio jsem nešla, zbytečné, riziko odběru vody je vyšší než statistika DS, navíc to je jen matematický model.

annaluciapetrzel
28. črc 2016

@blabinka no, ptze nove se to dela v CR je mozne (ale jista si nejsem), ze to cekani je kratsi. Zkuste si prohlednout web Ceitec

bonulinka
28. črc 2016

@astyna Hm, tak to je docela síla. Chudáci ti druzí, se kterými byl ten test zaměněn. To musí být šok, když celou dobu počítají s tím, že je vše ok.
My brali to číslo 1:30 jako statistické číslo, ale připravovali se i na to, že se s DS může narodit. Doufali jsme, že nakonec bude vše ok.

blabinka
28. črc 2016

@annaluciapetrzel dnes na odberu mi to dr rikala..zatim hrazene.Tlaci o vysetreni zdarma,a proto shaneji dost zkusebnich vzorku.Dnes jsem darovala ampuli krve na zkoumani.Snad to nakonec zvladnou a bude to v budoucnu pro mamky zdarma.Jinak ja dnes odber klku..a az na podruhe.Mam placentu hodne vzadu.A zitra volat pro vysledky.

annaluciapetrzel
28. črc 2016

@blabinka drzim palec

blabinka
28. črc 2016

@lenalena333 to moc gratuluju..to je skvela zprava...

lusy49
28. črc 2016

Tak to gratuluji holky. To jsou parádní zpravy. Mam radost, kdyz to dopad a i u vas dobre. Bohuzel u nekterych ne ☹, ale věřte, ze ted to dopadlo spatne a priste uz to bude dobre 😉 Dnes sem byla na screeningu tam je, projasnost sije dobra a riziko DS mi vylezlo z 1:160 na 1:748. Takze bych řekla, ze dobry. Akorat musime znova kvůli tomu, ze mi mi melo jen 143 tepu / min.

pt1981
28. črc 2016

@lenalena333 moc, moc gratuluju, ze ti to dopadlo dobre! Myslela jsem na tebe! Zkus se nestresovat, uzivej si tehotenstvi a tes se na miminko :-*

lenalena333
autor
29. črc 2016

@pt1981 děkuj moc 🙂 snažím se užívat co to jde,po těch odběrech jsem už nenastoupila do práce tak i víc odpočívám chodím na procházky-pohoda 🙂

blabinka
29. črc 2016

Ted mi volali z genetiky a prvni vysledky dobre.Zadny ze syndromu se nepotvrdil a vyloucili je.Uz jen pockat na celkove vysledky a kontrolni utz 🙂

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru