Dovolená u moře v 1. trimestru, jet či nejet?

sssmisek
25. srp 2014

S přítelem jsme letos ještě nikde nebyli tak jsme si plánovali,že pojedeme na nějaký last minut, a ejle přišla radostná zpráva jsme v očekávná cca 5 týden. V půlce září by jsme měli jet k moři budu cca 8 týden. Ale jsem pořád nejistá zda jet či nejet!

leniczka23
25. srp 2014

A proč bys nejela?Těhotenství není nemoc a v 8 tt stejně ničemu nepomůžeš i kdybys byla doma a něco se stalo tak neuděláš nic..ale vše bude naprosto o.k.a užijete si krásnou dovču ve 3..😀 koukej jet.. 🙂

vanilkacka
25. srp 2014

@sssmisek Ahojky,ja byla v 16.-18.tydnu letecky na Rhodosu a vse bez problemu. Zvolila jsem destinaci s velkou nemocnici a snad dobrou zdravotni peci. Ale doktorka mi rozhodne nedoporucovala let v 1.trimestru,ze je to rizikove a o cestovani autem jsme se nebavily.

sarkad2856
25. srp 2014

@sssmisek Kolegyně z práce byla taky v 6 tt letecky v Řecku a vše v poho doktor jí říkal že jen má na sebe dávat pozor i to co jí ale jinak v pohodě, takže bych jela 😉

kocour1
25. srp 2014

Já jsem byla letos na Krétě v nějakém desátém týdnu a vše bylo super...až na lehké ranní nevolnosti jsem si to moc užila, sluníčko a teplo mi nevadilo, let také ne a vše je v pořádku, miminko se má čile k světu. Za mě bych určitě jela, těhotenství není nemoc a pokud se cítíš dobře, tak si to užiješ. A lepší takhle málo těhu, než s pupkem a oteklýma nohama🙂

lump
26. srp 2014

Já jsem taky byla letecky ve 26.tt v Turecku. Letadlo mi nijak nevadilo a dovolenou a koupání jsem si maximálně užila. Jediné co mě potrápilo byl sluneční ekzém, v těhotenství je pokožka citlivéjší, tak to chce se víc chránit před sluníčkem 😉

verunka_korunka
26. srp 2014

@sssmisek jsem na tom dost podobně. Mam ještě 20 dní dovolené. Přes léto pouze kancl, tak jsme říkali že vyrážíme v září na lastminute. Jsem teď cca 8+0 a straně slabé tak jednou za 4 dny špinim, takže mi doktor letadlo zakázal. Dokonce koupání, což mě dost vytáčí. Kdybych mohla, počkám do října a jeli bychom tam, ale to nedostane manžel volno a já vlastně taky... Začne další zakázka od září do konce listopadu a určitě se to zas natáhne do prosince. Jsem z toho docela zoufalá. Takže asi prdim na doktora a v sobotu vyrážíme autem směr Chorvatsko. Stejně v kanclu sedím 8 hodím, tak v tom problém nevidím a na případnou infekcí mám menstruační kalíšek, ten docela dokonale těsní a nosila jsem ho i při menstruaci na plavání. Nebo myslíte, že se mám na to opravdu vykašlat? Dovolenou si vzít musíme a nelíbí se mi představa ze zůstaneme v ČR. A proprsi nám celý týden, vůbec nebudu venku a ještě budu mrznout (už teď jsem nabalena jak cibule protože je mi furt zima). Jo a na špinění jsem dostala Askorutin a zatím dobrý.... Ani žádná skvrnka.

terez27
26. srp 2014

@verunka_korunka já bych rozhodně jela...něco stát se může i v Čr...možná máš jen stejně uzkostnyho doktora jako jsem měla já...zakázal mi vše co se dalo,já si to dělala po svém...jela -letěla jsem a nelituju...pak byla malá tak náročná,že jsem se další 2 roky s ní nikam na dovolenou neodvazila

nonnni
26. srp 2014

@verunka_korunka ac sama jsem letala ve vsech trech tehotenstvich (dalkove lety spojene s kratkymi, nikdy ne pod 13 hodin v letadle) a naposledy v rozmezi 19.-23.tt v tomto tehotenstvi, tak pri spineni bych to neriskla ani ja.

Na druhou stranu bych s prehledem odjela treba nekam do termalu (Madarsko, Slovenensko), infekci mas osetrenou tim kaliskem a uzila si pohody tak.

verunka_korunka
26. srp 2014

@nonnni tak termály bych zase nejela já... ty vůbec nedoporučujou pro těhotné. V tomto ohledu je moře nejčistější koupací voda 😀
špinění... ono je to otázka, jestli to nezvat vůbec špiněním... ano, ze začátku to bylo špinění s hnědými skvrnkami jednou dokonce s čerstvou krví, ale to bylo už tak 3-4 týdny nazpět, teď poslední 2 týdny už je to opravdu jen občas malinko narůžovělý výtok jen jednorázově třeba dopoledne a v poledne už nic a čisto. Spíš si myslím, že mám prostě hodně citlivou pokožku, ono i normálně se mi strašně snadno dělají modřiny. Třeba mi na to pomůže ten Askorutin a budu uplně bez špinění.
@terez27 jo to máš pravdu, doktor je tak úzkostlivej, že jsem totálně frustrovaná z toho, že nesmím nic dělat, normálně jsem sportovala, zakázal mi úplně všechno, jediné co můžu dělat, je procházet se, ale ne po horách... fakt super. Ani na kolo se netvářil a koupání taky zakázal. Fakt se necítím, že by mi něco bylo ☹
No nic, nějak to dopadne... ono se teď kazí předpověď počasí úplně všude kvůli přicházející tropické bouři z karibiku, takže uvidím, co z toho vyleze.

lenkaef
26. srp 2014

Byla jse v cca 16 tt autem v Chorvatsku a bez problémů.
Tuším,že lékaři nedoporučují cedtovat po 7 měsíci těhotenství.

Akorát jsem se tedy k cestovnímu pojistění připojistla.To mi doporučil i doktor.
🙂

nonnni
26. srp 2014

@verunka_korunka More je sice cisci, ale mame smulu, ze CR zadne nema 😀 Termaly mam take projete, jako tehotna a zarucene jsem tam nebyla tehotna sama, ale chapu, ze se ti tam treba nechce 😉

Jasne, ze to krvaceni nemusi nic byt, ale take muze, to ti ted nikdo nezodpovi...kazdopadne, lepsi asi nekam letet, nez byt totalne frustrovana, to zarucene 😉

terez27
26. srp 2014

@verunka_korunka chodit ale ne po horách jo?To je teda dobry😉Mne doporučil nemít sex,prej to tak doporučuje preventivně všem pacientkam a na rizikové mé nepřímo nutil neustále,přitom mi vůbec nic nebylo🙂My odlitame na dovolenou v neděli,tak to není moc dobrá zprava:-/

verunka_korunka
26. srp 2014

@terez27 jo, tak sex mám dovoleny až týden nezaspinim. Tak si dovcu užij, já uvidím co bude 🙂

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru