Dovolená měsíc před porodem. Troufla si jet některá z vás?

7. kvě 2021

Ahoj holky...Chtela bych se zeptat a informovat zda si nektera z Vas troufla jet na dovolenou mesic pred terminem porodu?mame zaplacene 4 dny na Lipne na konci cervna a termin porodu mam na konci cervence...Spousta lidi v okoli mi rika ze sem blazen ze uz bych mela byt doma ale...ja bych pred tim vsim chtela jeste na chvili utect a nabrat silu nekde mimo a proste se odreagovat...samozrejme si vyhlidnu nejblizsi porodnici v okoli a tasku beru sebou kdyby nahodou🤔🤔🤔

barmil
7. kvě 2021

No já rodila měsíc před termínem... Ještě ten den jsme jeli na vylet, rano 90km tam, odpo zpět a jen jsem si doma sedla, praskla mi voda.. Takze ja bych si to neriskla..

leniczka23
7. kvě 2021

Jeee já myslela že napíšeš nějakou cizinu, to bych ti řekla že bych to zvážila podle stavu asi ale spíš nejela, ale jestli je to v ČR tak to bych vůbec neřešila a jela.stopro. to bys nemohla nikam celé tehumpremyslet takhle. A názor že máš sedět doma je úplně mimo. Pokud jsi ok nevidím důvod.

rnika
7. kvě 2021

Jeli jsme tady po ČR, byl to ale poze prodloužený víkend a bylo to přesně měsíc před porodem ( já věděla, že budu rodit plánovaným císařem).

rnika
7. kvě 2021

Ještě dodám, že těsně před nástupem do porodnice jsme stihli několik větších výletů, kdy si každý z blízké rodiny ťukal na čelo ať sedím doma. Ale já měla paradoxně hrozně energie a pocit, že toho s dětma musíme stihnout co nejvíc... než se čtvrté děťátko narodí.

vikinkav
7. kvě 2021

Po CR proc ne? Vzala bych tasku do porodnice s sebou do auta pro jistotu 👍

lovemusicsun
7. kvě 2021

Jela bych, pokud je vše v pořádku s těhotenstvím. Já byla 5 týdnů před porodem na Slovensku na víkend, pravidelně jsem jezdila i na chalupu, která je 160 km daleko. Sedět doma a čekat na porod je trochu nuda a pokud Ti to doktor přímo nenařídil, tak nevím proč bys nemohla jet. Vzala bych si nejdůležitější věci s sebou, ale nehrotila bych to.

klokanka31
7. kvě 2021

Taky bych to neřešila a prostě jela 🙂 taky jsem si vyslechla že bych ke konci měla jen sedět doma 😡 ale já neposlechla a cestovali jsme až do porodu, sice jednodenní výlety, ale nevidím v tom až tak moc rozdíl. Dva dny před porodem jsme jeli 400 km, a když jsem začala rodit tak jsem se proháněla po ZOO ☺

autor
7. kvě 2021

@klokanka31 to je dobry👍👍👍

autor
7. kvě 2021

Ja sem si to myslela ze po CR to snad nebude zadny problem...budem kousek od Krumlova a tam urcite nekde naka porodnice je kdyby nahodou🙂jsou to vlastne 4dny/3noci takze taky takovy prodlouzeny vikend...Do ciziny bych si to asi neriskla,kdyz si slysim prave jak spoustu lidi rodi hodne pred terminem...zatim je vse v naprostem poradku a mimco krasne prospiva,zakazaneho nemam vubec nic..ale za mesic to muze bejt taky jinak...A i kdyby...tak si privezeme z Lipna ten nejkrasnejsi suvenyr❤️🤩moc dekuji za Vase nazory,hned ma clovek jasno🙂👍

autor
7. kvě 2021

Doma se nasedim jeste az az🙂

konidana
7. kvě 2021

nejela jsem na dovolenou, ale asi 8 dní PO termínu jsme šli na celodenní výlet do lesa😅 s břichem né miminem 😉 rodila jsem asi 2 dny nato.

korin
7. kvě 2021

Asi čekáš první dítě, viď 🙂 To je na sebe člověk opatrnější... Jeď a užij si to!

jjasmina
7. kvě 2021

Já bych třeba nejela, chtěla jsem rodit v mnou vybrané porodnici a i tak. Jsem byla na sebe opatrná abych vydržela do termínu

autor
7. kvě 2021

@korin jojo uhodla si cekame prvni miminko..pritel je trochu suveren ten nic neresi na vsechno ma dost casu,ale ja sem ze spousty veci uz nesva a priznam se ze sem trochu hrotitelka🥴🥴desi me uz to kdyz vidim do terminu porodu zbyva 11tt...je neskutecne jak to uteklo...dekuji za reakci,verim tomu ze si to uziju🙂🤩

autor
7. kvě 2021

@jjasmina tak samozrejme ze bych byla radasi kdybych rodila u nas kde to vsechno znam atd...ale...tohle zas tak extra moc neresim...Kdyz porodim v Krumlove tak at.Hlavne aby vsechno dobre dopadlo,byli jsme oba zdravi a nebyli zadne komplikace...jinak je mi jedno kde budu rodit🙂

gruyerre
7. kvě 2021

Klidně bych jela, ale musela bych mít nastudovaný, kde tam mají nějakou dobrou porodnici 🙂.

eviicka
7. kvě 2021

Já nejsem žádný ranař, do ciziny bych nejela, ale po ČR? Úplně bez problémů, my byli taky takhle 6 týdnů před porodem a užili jsme si to. Však námahu si pak zvolíš podle sebe, jak se budeš cítit.

korin
7. kvě 2021

Však nebudeš podnikat nějaké túry a budeš dělat jen to, na co se budeš cítit 🙂 Předčasně porodit můžeš i doma, ale pokud je všechno v pořádku, nestresovala bych se dopředu.

jjasmina
7. kvě 2021

Tak pokud vám to je jedno.. mě nebylo a měla jsem rizikac od začátku, nakonec mala vydržela až do 40tt, tak jsme jeli na výlet, dojeli sme a na parkovišti mi praskla voda a jeli sme do porodnice 🙂

bbarshaa
7. kvě 2021

Jedeme taky se psama a ještě do karavanu 😅 na týden. Vracíme se 17ty den před termínem. 🤔 Tak uvidíme no 😁.

surikata131
7. kvě 2021

Pokud je ti jedno, kde budeš rodit, tak jeď, ale dopředu bych si zjistila, kde jsou tam porodnice pro případ potřeby. Já bych teda už měsíc před termínem na dovču nejela, jedině někam na výlet ne moc daleko, už mě i ke konci v autě dost bolely záda atd.

korin
7. kvě 2021

@jjasmina Tak rizikové těhotenství je asi něco jiného, že 😉 Autorka dotazu na rizikovém není.

barmil
7. kvě 2021

Hlavne koukni, která porodnice bere i před ukončenym 36/37tt, protože mě by třeba moje porodnice o 3dny dřív než jsem porodila ještě nevzala, protoze by to byl "předčasný" porod a na ten nejsou vybavení na novorozence

autor
7. kvě 2021

@surikata131 ano to je dalsi vec...clovek nikdy nevi jak se bude citit za tyden,za mesic natoz mesic pred terminem..ja sem doted chodila normalne do prace na 12 jako pecovatelka v duchodaku,ale uz citim ze dal to nejde a tak sem zustala doma...tezko rict jak to bude..ale zatim se citim v pohode nato ze sem v polovine 7.mesice brisko moc velike nemam,moc nepribiram tak si rikam,ze to snad nebude tak zle🙂

autor
7. kvě 2021

@barmil na to se urcite kouknu to vlastne vubec nenapadlo...v tu dobu bych vlastne mela byt neco kolem 34-35tt..🤔🤔🥰teoreticky...takze doufam ze to prcek vydrzi aspon do toho 36 tt minimalne...kazdopadne na sebe budu davat pozor a dekuju za pripominku...tohle me fakt vubec nenapadlo ze by me nemuseli vzit...

merope
7. kvě 2021

Cizina určitě ne, kvůli pojištění.

V ČR je ke zvážení jediné - kdyby vše skončilo předčasným porodem, tak můžeš "uvíznout" někde na "druhém konci světa". Ale v tomto je paradoxně 34-35tt lepší než třeba 30tt, protože v tom 34-35tt tě už případně hospitalizují s dítětem a stejně za chvíil půjdeš domů. Já rodila 32tt a byla jsem šťastná, že mám dítě necelé půl hodiny od domu i MHDčkem.

klokanka31
7. kvě 2021

@merope To by pak ale člověk musel celé těhotenství sedět doma, protože co kdyby to skončilo předčasným porodem...

alokina
7. kvě 2021

Já měsíc před prvním porodem jela do Varšavy na 5 dní 😁 prochodila jsem tam snad 50 km a vše ok, ale cítila jsem se dobře. Kdybych se už tak dobře necítila, tak nejedu 🤷

zelenaesmolda
7. kvě 2021

Klidne bych jela pokud by mi bylo dobre.Vsak je jedno jestli odrodis doma v porodnici nebo jinde v CR.

merope
7. kvě 2021

@klokanka31 Tak já když jela do Německa v posledních týdnech, co to ještě šlo i s pojištěním, tak jsem si taky pořádně pohlídala, že kdyby fakt něco, tak o nás bude postaráno. Nakonec to vlastně bylo měsíc před předčasným porodem v době vzorového těhotenství - že je problém se ukázalo až po návratu z Německa.

Ale - já neříkám nejezdit, jenom prostě vědět, jaká jsou rizika a přesně třeba mít najitou tu porodnici.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru