Dobré odpoledne,
chtěla bych se zeptat, jaký máte názor nebo co vám radil lékař, když vám vyšel pěkně 1. screening.
Trizomii 1 mám zhruba 1:16000, trizomie 2 a 3 menší než 1:20000. Je mi 30 let a jde o mé první těhotenství.
Doktor řekl, že výsledky jsou pěkné, stejně mi ale dal letáček o Prenascanu s tím, že se mám rozhodnout, zda ho chci absolvovat.
Peníze na to máme, to problém není, i když 13 tisíc samozřejmě není málo a bez rozmyslu je dát nechceme.
Jakou máte zkušenost? Co vám lékař poradil?
Hele, oni ty letáčky mají a vlastěn je dát "musí" (nemusí - ti slušnější nechávají stohy někde v čekárně nebo na stole a jednou za čas je prostě vyhodí ... ale je to taková dohoda, no). Ale při těhle výsledkách mi to přijde 13 tisíc vyhozených oknem. ... Žádný lékař ti neřekne, že "tvoje dítě je stoprpcentně zdravé"... ale ta čísla říkají, že je pravděpodobnost méně jak 0,002%, že je Down...
@okurka003 ahoj, my jsme si nechali udělat prenascan jen tak preventivně také. Měla jsem za sebou dva potraty, tak jsme si řekli, že ať radši víme. Měla jsem pak větší klid na duši. Screening jsme měli vždy ukázkový, ale i přesto jsme si prenascan zaplatili. Plus teda jelikož jsme byli nedočkavý, tak už někdy ve 12.-13. TT ví člověk pohlaví miminka neomylně díky prenascanu… Takže za mě super a ještě vetsi jistota, že je to vše ok. Plus prenascan je na více těch trizomii nez klasicky screening , alespoň myslim.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@okurka003 Byla jsem na screeningu u Apolináře a ani je nenapadlo mi při těchto výsledcích další testy doporučovat.