Do kolikátého týdne jste pracovaly, co bylo za měsíc a jaká byla vaše pozice (náplň práce)?

mamierr
17. pro 2020

Ahojky holky, v kolikátém týdnu jste šli na neschopenku (ať už dobrovolně, či skrze zdravotní důvody) a jakou práci jste měli? Zůstali jste už doma třeba skrze vedra(pokud bylo léto)?
Děkuji všem za odpovědi 🙏🤗

mrstte
17. pro 2020

Já šla hned na začátku v cca 6 tt. Dělala jsem zástupce vedoucí v penny, přeřazení na lehkou práci nemožné, navíc jsem pár hodin před prvním ultrazvukem začala krvácet tak se mnou doktor ani nediskutoval. Jsem doma od července.

konidana
17. pro 2020

@mamierr pracovala jsem az do materske 6 tydnu pred terminem. Vetsinou v kancelari, ale obcas i pracovni cesta, nemusela jsem, ale mohla. Mela jsem to stesti, ze mi v tehotenstvi nebylo vubec spatne. Jen jsem si poobede rada na pulhodinky lehla (v poledni pauze v zamcene kancelari sama na stul😅)

jatva
17. pro 2020

Nejaky 5tt, lebo to vyzeralo na potrat, ale len na tyzden (aj ked ma chcela nechat doma dlhsie a divila sa, ze chcem robit), potom som sla az na md. Som kancelarska krysa. Mna by to doma nudou zozralo.

michaelarousova
17. pro 2020

@mamierr ja sla na neschopenku asi v 16tt ..delala jsem sice v cestovni kancelari,ale me to sezeni 12 hodin nedelalo dobre ..a do toho jsem obcas krvacela takze to byla jasna volba..a nelituju toho..kdybych to mohla udelat znova udelam to..byla to pohodicka☺️

klaruskaholubinka
17. pro 2020

Já šla 6 týdnů před porodem, malá je v srpnu. Prodavačka v pekárně, 13 hodin na nohách a dalo se to zvladnout 🙂, doma bych se nudila, ale hlavně stresovala.

te_reza
Autor odpověď smazal
Zobraz
ruzova_pastelka
17. pro 2020

Che che, pracovala jsem do 40 tt (v době, kdy mi začala mateřská jsem dostala další smlouvu na konzultační činnost). Porod v říjnu, přes léto jsem pracovala taky. Náplň práce v rámci anonymity psát nebudu, je to velmi specifická pozice. Dost práce byl osobní kontakt s klientem, dost cestování, plus mínus jednou týdně něco fyzického. To už jsem ke konci předala jiným.

deaneira29
17. pro 2020

Šla jsem ve 21tt, bylo mi zle, motani hlavy, křeče, byla jsem týden v nemocnici, ale do té doby jsem dělala vše prodavačka 12 hodin v obchůdku. Nakonec ještě že jsem pak byla doma v 26tt masivní krvácení a hrozil porod naštěstí se tělo umoudrilo a díky absolutnímu klidovemu režimu jsem do 40tt vydržela 😉

elencze
17. pro 2020

Na mateřskou jsem šla jako VŠ pedagog 3 týdny před porodem, ale jako OSVČ jsem pracovala až do porodu a už zase druhý den po porodu.

domza
17. pro 2020

6 týdnu před porodem. Vědecká pozice takže práce v kanceláři a laboratoři. Na počítači jsem dělala až do porodu z domu.

adelafri
17. pro 2020

Já chodila do 15.tt, pak jsem byla na neschopence, a vrátila jsem se cca ve 21.tydnu, zitra zacinam 24.tt a nemam zatím důvod být doma, v práci mě přes vánoce potřebuji a já to zvládám

ondul
17. pro 2020

6 tydnu pred terminem, v unoru, pracuji jako antikvar. Citila jsem se dobre, bedny za me tahali kolegove.

95newmommy2020
17. pro 2020

Do 9tt dělala jsem v bance na pobocce, ale bylo mi zle. Zrovna bylo neskutecne vedro a nejvíc mi smrdeli důchodci, tehdy jsem z nich cítila takovou tu stařešinu a smesici potu a toho neprodysneho oblečení. Důchodci teda tvořili většinu mých schůzek, takže jsem to proste nedavala. Chtěla jsem se pak sice vrátit až nevolnosti prominou, ale pak ve 22 tt jsem měla operaci, tak už to ani nikdo nedoporucil. Měla jsem minimalizovat pohyb jen na wc. 🙄 Byla to teda pekna otrava být cely tehu doma, hrozne jsem se nudila a prochrapala fakt 16 hodin denně. 😁

hezz17
17. pro 2020

Ve 14.tt kvuli krvaceni (zdravotnik). A zustala jsem az do MD, protoze od 20.tydne jsem mela klid na luzku a zkracujici se hrdlo. Na pn jsem nastoupila v breznu, v zari porod. Takhle jsem si to nepředstavovala, ale nedalo se nic delat.

lovemusicsun
17. pro 2020

Já u obou dcer pracovala klasicky do 34tt a pak šla na mateřskou 6 týdnů před termínem. Přišlo mi to brzy a klidně bych ještě měsíc vydržela v práci, obzvlášť když jsem čekala první dceru. To jsem těch 6 týdnů jen uklízela, všechno dokola připravovala a celkem se nudila. I když teď zpětně si uvědomuju, že to bylo asi v životě naposled, kdy jsem měla úplně volno a mohla to prostě prolenošit. Když jsem šla na druhou MD, tak už jsem měla starší dceru doma, tak jsem těch 6 týdnů věnovala hlavně jí.
Jinak jsem kancelářská myš v korporátu.

maminkaha
17. pro 2020

Pracovat jsem přestala 3 měsíce před porodem - vybírala jsem dovolenou a pak 8 týdnů před porodem jsem nastoupila na MD. Neschopenku jsem neměla vůbec. Pracuji jako zdravotní sestra na směny.

drep
17. pro 2020

Oficiálně jsem pracovala do 33. Týdne před porodem jako anesteziolog-intenzivista, neoficiálně jsem ve dvě odeslala poslední prezentaci a v čtyři porodila. Pracovala jsem ve vedrech v létě (druhý trimestr) i na podzim

ferda90
17. pro 2020

Ahojky, já končila teď 1.12-8 týdnu před porodem. Moje náplň práce bylo sedět na zadku a loupat komponenty 🙂 pracuji ve firmě kde se sestavují zdravotnické sety, pásová výroba a v těhotenství jsme byla přeřazena na loupacku kde jsem právě loupala jehlicky, stříkačky a takové malé věci 🙂

bervidova
17. pro 2020

U obou jsem šla 6 týdnů před porodem, naštěstí mi bylo skoro celou dobu dobře, pokud pominu zvracení tak do sedméno měsíce u obou a krvácení u syna, ale to jsem byla jen na tři dny v nemocnici a pak mě hnal doktor zase zpět do práce. Jinak pracoviště domov důchodců.

lachtanice86
17. pro 2020

Sla jsem na ppm 6tydnu pred porodem v rijnu. V lete v tech vedrech kancelář bez klimatizace. Prace stresující, kontrolní činnost zaměstnavatelů a s tim spojené služební cesty autem jako řidič, zvracela jsem ale dalo se to zvládnout. Doma bych se zbláznila nudou.

goovana
17. pro 2020

@mamierr pracovala jsem do nástupu na řádnou materskou dovolenou 6 týdnu před porodem
Pracovní pozice - prodavač, pokladni
13 hodinové směny

llluckaaa
17. pro 2020

U prvního jsem s termínem na začátku září pracovala až do konce června, pak už jsem se bála - bydlela jsem na ubytovně, domů 300 km vlakem s přestupy, taška do porodnice nachystaná pouze doma. Za začátku jsem občas krvácela, občas mi bylo blbě, ale kdybych dřepěla doma, tak se asi zblázním. Jsem ráda, že jsem mohla chodit do kanclu pracovat a nemyslet na zdravotní problémy 🙂 U dvou dalších jsem navazovala z RD rovnou na nemocenskou, už jsem se bála tak daleko dojíždět, hledat ubytko kdovíkde, navíc lékaře jsem měla v místě bydliště, kdyby se něco dělo.

plksv
17. pro 2020

6 týdnů před porodem, učitelka 🙂. Ale celý třetí trimestr jsem doma hned po práci zalehla, protože jsem se začala otvírat. Navíc k tomu cukrovka. Dalo se to zvládnout, kdybych byla pořád doma, moc bych se sledovala.

any2any
17. pro 2020

U 1. tehotenstvi jsem na MD nastoupila 6. tydnu pred TP a radne jsem to obrecela. Svou praci (kancelarska, u PC) mam moc rada, mam skvelou firmu, kolegy, napln prace a fakt jsem nevedela, co budu tech 6 tydnu delat. Bylo leto, vedro, v kanclu mame klimu a doma bylo na padnuti. 😅

dobevacka
17. pro 2020

Na materskou jsem oficialne nastoupila 6 tydnu pred terminem. Ale do prace jsem jezdila do 38.tt a pak jsem pracovala z domova, kdyz bylo potreba 🙂 Prace v kancelari mi nedelala zle (zvracela jsem asi jen 3krat 🙏) a pres leto jsem si davala nohy nahoru, kdyz tam nebyli klienti ☺️

madbetka
17. pro 2020

V 10tt, bylo to v prosinci a jsem učitelka. Nicméně bylo to ze zdravotních důvodů.

nita1984
17. pro 2020

Rodila jsem 14. Září 2019, naposledy jsem byla v práci 12. září. Vedra byla k padnutí, ale neřešila jsem to. Jsem OSVČ, celý den na nohách.

keksik002
17. pro 2020

Pečovatelka v terénu, TP byl 19.1.2017 nastupovala jsem na rizikove těhotenství tesne po skončení smlouvy, to bylo od 1.7.2016, syn se narodil 21.12.2016

codal
17. pro 2020

Já jako učitelka jsem vydržela do konce školního roku (6.mesic), rodila jsem pak 3. října. Těsně před koncem školního roku jsem ještě byla s dětmi na škole v přírodě, kde jsme celkem hodně chodili a bylo to v pohodě. Kolegyně mě trochu šetřily, třeba po obědě mě nechaly odpočinout a tak, ale já neměla žádné zdravotní potíže.

hasara33
17. pro 2020

@mamierr ahoj, šla jsem od 18. týdne, kdy jsem podstoupila odběr plodové vody, zůstala jsem poté už doma až do porodu. Práci jsem měla takoví půl napůl fyzicky a sezení u počítače.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru