Do Chorvatska autem na konci 1. trimestru. Řešily jste?

natynka92
15. srp 2024

Ahoj všem, minule jste mi tu dobře poradily, tak to zkusím znovu.

Nevíme, jestli se vydat do Chorvatska, tak třeba nám pomůžou vaše zkušenosti…

Jsem na konci 1. trimestru, za sebou máme screening, který vyšel v pořádku. Je to mé první těhotenství a zatím se zdá být vše v pořádku (ťuk ťuk). Doktor dovolenou schválil.
Ale stejně váháme. Špatně snáším tepla, teď v posledních dnech funguju dopoledne, ale dnešní odpoledne jsem prospala a proležela, ožila jsem zase až večer. Když je vedro v noci, špatně spím. Vedra nemám ráda ani běžně, v těhotenství je to ještě horší.

Snad poslední dovolená u moře ve dvou je lákavá a Chorvatsko máme moc rádi, ale bojím se, jak to tam budu snášet. Bojím se samozřejmě i případných zdravotních problémů a když už jsme se dostali přes nejrizikovější období, nerada bych něco pokazila.

Jeli bychom na nejbližší možné místo, asi 700 km a bez přestávek 8 hodin cesty. Přestávky bychom dělali, na to mě upozorňoval i doktor. A držela bych se ve stínu, kdyby to šlo.

V pozdějším termínu jet nemůžeme, pracuji ve školství a příští týden je poslední možnost jet.

Řešili jste třeba někdo podobnou situaci? Jak jste se rozhodli a byli jste za to rádi, nebo byste to udělali jinak?

drep
15. srp 2024

@natynka92 jezdila a jsem létala a jinak normálně žila celý těhotenství. V prvním trimestru kongres v kodani, pak stanovaní a turistika nejdřív na kokořínsku, pak slovenský ráj (normální chození) a český ráj (vedra byla poctivá, bylo to v létě), na konci druhého jsme ještě jeli chodit do vysokých taur. Jela bych a užila bych si to.

kakba
15. srp 2024

Jasne, ze jedte. Letala jsem dokud me letecka spolecnost vzala. Jeli by jste autem. Prestavku si muzete udelat kdykoliv a na jak dlouho chcete.

holkadonepohody
15. srp 2024

Jela bych úplně v klidu. Těhotenství není nemoc a pokud není rizikové tak co řešit. U moře je lepší vzduch než tady u nás. Užij si dovolenou❤️

squezy
15. srp 2024

@natynka92 určitě jeďte. Tam to vedro bude více snesitelné než v CR,bude tam foukat od moře. Ja byla s dvojčaty 9tt-11tt,letecky,na Menorce a bylo to super. Jen jsem byla tedy dost vybirava v jidle,ale jestli ty uz mas po 1.screeningu,tak mas po tehotenskych nevolnostem a určitě si to uzijete 🙂

lauriak
15. srp 2024

Isla by som. Ja som bola v obidvoch tehotenstvach roadtrip po europe a v prvom som letela na malorku a v druhom na cyprus.

reeeza
15. srp 2024

Nechcete jet až v září? Nebude takové horko, ale bude pořád krásně...2 trimestru je v pohodě na cestování ještě víc než první 🙂

gruyerre
15. srp 2024

@natynka92 ano, jeďte, na dlouhou dobu poslední klidná dovolená, byl by hřích toho nevyužít 😀
V Chorvatsku jsem taky byla na konci 1. trimestru (ale bylo to už 3. těhotenství, takže odpočinek se nekonal 😀 ) a bylo to super, protože mi tam úplbě přestaly nevolnosti. Vedro tam bude, to je jasný, ale můžeš být non stop naložená v moři.

gruyerre
15. srp 2024

@reeeza nemůže, bude v práci

lp183
15. srp 2024

Byla jsem u obou těhotenství v 1. trimestru. U prvního road trip do Dolomitu na motorce, začala jsem tam lehce špinit, tak jsme jeli domů, naštěstí vše ok. U druhého jsme jeli autem do Chorvatska, ale jezdíme tam s přespáním v Rakousku (dávám max 5h v autě, jinak mám silné migrény se zvracenim, i když nejsem těhotná). Po pravdě, doma mi nebylo tak dobře jako ve stínu pod borovicí s lehkým vánkem od moře a to jsme tam loni byli v době, kdy ani v noci neklesaly teploty pod 30°C a klimatizaci nemůžeme používat kvůli staršímu dítěti. Jela bych, neměla bych z horka strach.

jana_zofie
15. srp 2024

Na zacatku druheho trimestru jsme jeli v zari autem do Rumunska. A tam jsme provadeli veci... No... Ale mne treba to horko ma zacatku ani tak nevadilo. Urcite bych jela. Ale jestli ti vadi vedro, muzes zkusit i popremyslet, jestli to musi byt zrovna Chorvatsko. Ale zase pokud je to tvoje vysnena destinace, proc ne.

knuffel
15. srp 2024

Jeď, protože jestli se má něco pokazit, určitě to nebude kvůli takovéhle dovolené.

lenerka1
15. srp 2024

Cesta klimatizovaným autem s dostatkem přestávek by měla být v poho a mě je třeba horko u moře příjemnější než to doma. Většina apartmánů je vybavena klimou. Stačí mít ubytování blízko pláže, ať se člověk nemusí ve vedru nikam trmácet, pláž s dostatkem stínu či si platit slunečník a často se chodit chladit do moře a bude to v pohodě. Pokud to doktor posvětil...

bonavoxa
15. srp 2024

Byla jsem v druhém trimestru, autem. V pohodě, horko sice bylo, ale zvládli jsme i pár výletů, kde se dost chodilo. To bylo taky naposledy, kdy jsem byla na takové oficiální dovolené 😂 Doma je člověk uvařený a nechce se mu ani za roh.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru