Tak jsem dnes poprve slysela srdicko 🙂 jsem v 6tt+6 🙂 a jsem stastna a silene vydesena 😀 holky mate nejake rady do zacatku? Co jist/nejist. Jsem vegetarian,ale bylo mi receno,ze to nicemu nevadi...mam hodne blkovin a vysledky krve uplne v poradku 🙂
18.8. Termin porodu, to bude krasa 🙂
Jj 🙂 dekuju moc 🙂
takze zadne vyhybat se kofeinu atd?? Jako alkohol lekycm,cigarety je jasny, ale jinak je vse ok? Me se chce ted ze vseho krom jablek zvracet :(
@djohana Já mám hrozně ,,ráda" ty rady, co by měla těhotná jíst. Ale pokud např. ze všeho kromě coly a piškotů člověk zvrací, tak se to krásně radí... Jez co v sobě udržíš a na co máš chuť. Předpokládám, že když se ti chce ze všeho kromě jablek zvracet, tak na kávu asi taky mít chuť nebudeš... Až ti bude dobře, tak řeš, co bys měla jíst 🙂. Já od 7 tt byla ráda i za jednu housku + jeden banán denně 😀
@djohana ja mam zdrave miminko, davam si i kaficko, i vinecko i pifko (nepiju litry, sem tam si dam), jim to co mi chutna. Dr.rikaka ze jen pozor na sirova vajicka a nepasterizovane syrx, ale ja jim vse, kdyz si das beznou porci tak nic neublizi. Vim ze u prvniho tehu se boji kazda, je to sice jiny stav ale ne nemoc 🙂
Az od 7tt?? Ja doufam,ze to brzo skonci :( nemuzu ani cukrovi...vsichni radi,ze mam jist susenky,ze to na nevolsnost plati a ono je to jeste horsi 🙂
Jeste se zeptam co pohyb? Delam se psem agility...je to jen trocha sprintu,to nejak moc nevadi ne?
@absintka19 ja prave dost ziju na syrech a mlecnych vyrobcichhlavne miluju hernelin a nivu a vse pisou,ze kvuli plisni to neni uplne nejlepsi....ak je omezim,ale uplne vypustit je asi nezvladnu :(
Jsem trosku vystrasena...obecne ze vseho...jestli to zvladnu ( ikdyz pracuju s detma) vlastni je neco jineho 🙂
@djohana nebud, ja bez formagerie bych neprezila, hlavne mlafy kozi syr. Nivu si take dopreju na krajic chleba s maslem, mnam. Vse casem budes vnimat jinak 🙂 hlavne v klidu, neblbni a tes se z toho 🙂
@djohana ja jsem si rikala take co jist a ono to prijde samo. Prvnich 16tt jsem mela nevolnost a byla jsem rada i za suchou ryzi, pak prislo obdobi kdy jsem jedla mandarinky a ted treba nevyhledavam maso ale testoviny 🙂 nejak si telo rekne samo
@djohana oni jsou totiž všichni hrozně chytrý a rádi radí....prostě jez, co sneseš, co udržíš a na co máš ty chuť...s agility nevím....někde jsem četla, že lehký běh až tak nevadí, ale jen třeba do 3-4 měsíce...což mi přijde divné, když 1.trim je nejrizikovější a máš být na sebe opatrná....ale nikdy jsem to neřešila...já třeba dělala jogu a musela jsem přestat...
@pet359 co se sporti tyce tak svagrova do 5teho mesice trenovala spinnig 🙂 spise je to o tom jak se djogana bude citit 🙂
@djohana obecne bys nemela syrove nepasterizovane mlecne vyrobky, pastiky, syrove rybi maso, nejde o to, ze by to miminku ublizilo, ale muze v tom byt nejaka bakterie, na kterou bys za normalniho stavu reagovala zvracenim, ale v pripade tehotenstvi by takova treba listerie mohla plod poskodit. Jinak kofein v omezenem mnozsvi za den lze, rekneme jedno kafe, premira kofeinu muze opet uskodit plodu. Pivko jednou za cas take ok, jiny alkohol radeji ne, muze to ovlivnit vyvijejici se mozek ditete, a nestoji to za to. Gratuluji k tehotenstvi a uzivej si to.
@absintka19 samozřejmě....jen říkám, co jsem četla....já se cítila dobře, ale moje lektorka mi řekla, že to není vhodné a proto radši přestaneme...u spinningu nejsou asi takové otřesy jako při běhu...
@pet359 tak si nekdy na spinnig zajdi, dobra makacka 🙂 vzdy je to o cloveku. Jde o pocity,a ne o to, co se kde rika, pise a pod.
@absintka19 já jsem na spinning chodila a dost jezdím na kole 😉 ano, je to o člověku, jen jsem napsala, co jsem si někde přečetla...snad to není špatně...?
@djohana Ano, od 6-7 do 13 tt s tím, že u mě se to postupně zlepšovalo 🙂. Nejhorší to ale bylo do 10 tt, musela jsem být na neshopence. Mě teda nepomáhalo snad nic, max. to zaspat pokud to šlo. Někde jsem četla, že komu na nevolnost něco zabere, neví, co nevolnost je 😀. Fajn jsou ale banány, piškoty, ledová cola, suché bílé rohlíky, brambory. No a hlavně se nutit do jídla, aspoň trošku něco sníst a vypít. Nicméně zvracela jsem i po banánu, cole a zázvorových lízátkách. Bohužel moje jediná rada (kterou jsem sama tak nesnášela!) je přetrpět to a věřit, že bude líp 🙂.
v tehotenstvi by nemela tepovka presahnout urcitou hranici, muze to negativne ovlivnit plod, jine je to u vrcholovych sportovkyn, jine u beznych holek, otresy jako beh nejsou vhodne ve vyssim stadiu tehotenstvi mimo jine kvuli vetsimu brisku a pateri, obecne to chce vse delat s mirou a ano podle pocitu a zdravotniho stavu dane zeny a take stavu miminka, placenty, atd... uricte je dobre se informovat, co je vhodne a co ne
Dekuju moc za rady holky 🙂 ja chci zacit delat sport pro tehu...nejake kurzy plavani a joga pro tehu se mi libi...ale mam dost akcniho psa a potrebuju delat sport i s nim 🙂
Alkohol urcite pit nebudu...zadny...pracuju s detma s FAS syndromem,takze k tonu mam vylozene odpor 🙂
Ale kafe me tesi,ze aspon trochu muzu 🙂
Dwkuju moc holky....asi vysiluju zbytecne, ja vim 🙂 alw je to nove,necekane, radost mame,ale trosku nas to oba desi 🙂 manzel za mnou vsude lezw a porad se na vse ota,jak kdybych najednou spolkla encyklopedii o tehotenstvi 😀 spis me tim desi 😀 ale ma to i vyhody...dnes vyluxoval cely dum,kdyz jsem rekla ze se mi chce zase zvracet 😀
@pet359 to vis ze neni 🙂 hlavne at se nam maminy tady nezblazni 🙂
@djohana muj manzel porad chodil a hledal bricho a ptal se zda uz budu mit pupik naruby 🙂 no chlapi 🙂 ja se hodne dozvedala o tehu diky umel.oplodneni. hlavne v klidu at je mimi taky v klidu.
Pokusim se 🙂 ja ted resim i co a jak v praci...pracuji s detma ze socialne slabych rodin s ADHD, tezce agresivni, neustale nemocne,zavsivene :( nevim zda je dobre v tonhle stavu chodit mezi ne :(
@djohana a jeje, to asi vhodne nebude. Rekni to sve gyn.a urcite poradi, ze zakona by te mel zamest.preradit na vhodnou pozici...ale praxe je jina...
@absintka19 ono neni na jakou jinou :( vsechny tridy jsou stejne :( tak uvidime...12.1 mam dasi prohlidku...do te doby pockam...akorat trenuju kluky na fotbal a to asi radsi prestanu...skocim 3.1 za trwditwkou a povim ji to a uvidime 🙂
@djohana kdyz mema jinou praci musi te nechat na prekazkach doma a hradit 100% platu 🙂 tak uvidis
@absintka19 to asi nevyjde :( spis to vidm na tu neschopenku...
@absintka19 @djohana obávám se, že tohle nebude patřit mezi práce zakázané těhotným...
@luj89 proc myslis? Muzou ohrozit ji i dite svoji agresivitoz. Odbornik nejsem, no uvidime.
Nasla jsem tohle :V obdobných případech především platí ustanovení § 41 odst. 1 písm. c) zákoníku práce, podle něhož je zaměstnavatel povinen převést na jinou práci těhotnou ženu, jestliže koná práci, kterou nesmějí být tyto ženy zaměstnávány nebo práci, která podle lékařského posudku ohrožuje její těhotenství nebo mateřství. Vychází se ze seznamu prací zakázaných těhotným ženám a ze znění lékařského posudku. Toto převedení na jinou práci zaměstnavatel provede i v případě, jestliže s tím žena nesouhlasí. V návaznosti na toto ustanovení zákoníku práce pak § 239 stanoví, že koná-li těhotná zaměstnankyně práci, která je těhotným zaměstnankyním zakázána nebo která podle lékařského posudku ohrožuje její těhotenství, je zaměstnavatel povinen převést ji dočasně na práci, která je pro ni vhodná a při níž může dosahovat stejného výdělku jako na dosavadní práci. Dosahuje-li zaměstnankyně při práci, na niž byla převedena, bez svého zavinění nižšího výdělku než na dosavadní práci, poskytuje se jí na vyrovnání tohoto rozdílu vyrovnávací příspěvek v těhotenství a mateřství podle § 42 až 44 zákona č. 187/2006 Sb., o nemocenském pojištění.
@absintka19 dekuju moc...muzu to zkusit,ale nam nedala reditelka volno ani na svatbu a kolegyni na pohreb manzela dala jeden den :( takze se obavam,ze tohle neklapne :( rizikove se pocita normalne jako neschopenka? Myslim finance?
@absintka19 Protože ten zákon je poměrně dost striktní. Obecně bych řekla, že zákon zakazuje těhotným vykonávat jen to, co přímo ohrožuje těhotenství. Tj. třeba práce s chemikáliemi, ve výškách apod.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@djohana jez a pij co ti bude chutnat, doufam ze se nezblaznis 🙂 telo si samo rekne, gratuluji