Zdravím ☺️
Setkal se někdo s tímto?viz.fotografie.Prosím o jakékoli informace.Zítra jdu na podrobný ultrazvuk,tak se dozvím více,jen bych chtěla o tom vědět i něco z vaší osobní zkušenosti.
Děkuji ☺️
@roselilie dieltace ledvinky není nic hrozného. Moji kluci mají oba dva. Každý na jiné. Jen chodíš jednou za čas na nefrologii na utz ledvin. Ve většině případů jste jen sledování a diletace se zmenšuje. Se starším skoro čtyř letym chodím jednou ročně. S šestnácti měsíčním jednou za půl roku. Kdyby náhodou ne, je to pak plastická operace. Prý děti s timhle jsou náchylnější na záněty močového měchýře. Kluci neměli ani jednou. Ale prý jsou na to náchylnější holky, mají delší močovou trubici. Takže diletace bych se opravdu vůbec nebála 🙂
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Zrovna minulý týden jsem tu na MK četla dotaz na cosi zdravotnického, že holka má dilataci ledviny a psala, že to není až taková rarita. Zkus pohledat historii diskuzí.
Dvě cévy v pupečníku, pokud jsem to nepomotala je, že jedna chybí? Je to tak? Taktéž jsem potkala (osobně v okolí), připravovali matku celé těhotenství, že bude drobný, odhad váhy 2,5 kila. Porodník prý pěkně nadával, kdo to měřil a říkal... přes 4 kila, tuším 57 cm.
Určitě ani jedno, pokud jinak zbytek normální, není na potrat, nemusí to být nic závažného, ale je to na lepší sledování.