Ahoj všem,
Mám v plánu vyrazit ve 25tt na pár dní na leteckou dovolenou a chtěla jsem se zeptat, jestli máte zkušenosti s detektorem kovu na letišti? Je bezpečné pro těhotnou ženu tím projít? Na stránkách letiště píšou, že ano, ale chtěla jsem se zeptat jestli s tím máte osobní zkušenosti (jestli jste prošly detektorem kovu a máte zdravé dítě)?
Díky!
@karlajasmine nebála bych se 😉 V prvním těhotenství jsem létala hodně často (celkově za dobu těhotenství minimálně 20 letů) a je to naprosto bezproblémové zdravé dítě. U druhé jsem letěla 2x a taky bez problémů 😉
Prošla a celkem hodněkrát. Není to pro těhotnou nebezpečné. Ale můžete se zeptat, zda je to vzhledem k vašemu stavu nutné. Někdy vás pustí bokem a prohlédnou ručně, někdy vás ujistí, že je to bezpečné a budete muset projít.
Ok, diky holky 🙂 U nas na letisti se urcite zeptam a verim ze me mozna pusti bokem, ale v zahranici na letisti nevim jak to je, jestli se tam s nimi nejak domluvim nebo tim budu muset projit.. ale asi za zeptani nic nedam 🙂 Kazdopadne diky za info!
@karlajasmine myslím si, že se nedomluvíš ani tady. Mají jasně dané předpisy a ty se prostě respektovat musí. V ČR kontroly rozhodně nejsou méně přísné než jinde, mne to skoro přijde spíš naopak 😝
@blondynka400 Ok, tak kdyztak tim proste projdu 🙂
@karlajasmine taky si myslím. Navíc můj manžel je z leteckého prostředí a je hodně opatrný. Kdyby měl jenom sebemenší podezření, že to může nějak škodit, nikdy by mne tím projít nenechal 😉
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
V začátku těhotenství jsme na svatební cestě podnikli asi 10 letů, všude kontroly a dítě roste u na UZ vypadá vše ok.