Dentální hygiena a těhotenství. Měla bych o těhotenství říct?

bumblebumble
9. dub 2022

Zdravim vas a prosim o radu zkusenejsi a povolanejsi. Jsem v rannem stadiu tehotenstvi (7. tyden) a za dva tydny me ceka dentalni hygiena. Chodim ke sve zname a nerada bych tehotenstvi prozrazovala v nejistem prvnim trimestru. Mela bych ji tehotenstvi radeji oznamit? Cetla jsem, ze v tehotenstvi neni vhodna fluoridace zubu, coz me tam zcela jiste ceka, ale nevim, zda fluoridace pri dentalni hygiene je skutecne v takovem meritku, ze by to znamenalo nejake roziko.

honatko092
9. dub 2022

Fluoridace by měla probíhat jen na doporučení lékaře, takže rizika tam asi budou. Pokud tě to teda čeká, tak bych jí to řekla nebo se přeobjednala a zašla k ní v druhém trimestru, pokud ti to bude příjemnější. Kromě toho by vůbec nic nemělo vadit. Já jsem byla 2x během prvního těhotenství na dentální hygieně a vůbec to nevadilo - ale já jsem měla jen pískovaní.

dagmaris
9. dub 2022

@honatko092 můžu se prosím zeptat, odkud máte informaci, že fluoridace by měla probíhat jen na doporučení lékaře? Děkuji
Hezký večer

honatko092
9. dub 2022

@dagmaris Konzultovala jsem se svou dentální hygienistkou, když jsem byla u ní na ošetření ve druhém trimestru.

jjasmina
10. dub 2022

@bumblebumble přesunula bych na později, riziko tam je

glk
10. dub 2022

@bumblebumble mě zubařka řekla, že by radši odložila až po porodu.

bumblebumble
autor
10. dub 2022

Moc dekuji vsem!

janule0123
19. dub 2022

@bumblebumble mě naopak doporučili ze bych se měla kdybych byla těhotná objednat na dentální hygienu dřív než za rok (chodím jednou za rok) … ale teda je možný ze to chce ještě vychytat ten správný trimestr 😎to netuším …zatím nebyla potřeba řešit

saraca
6. kvě 2022

Na dentalni hygiene, mi chtela delat vsechno a objednat me. Ja jsem to odmitla, protoze mi neprijde v poradku abych mi chemie z cisteni zubu nechtene stekala do zaludku. D. hygienistka pak rekla, dobre, udelame jen neco. Pak jsem se zeptala zda se mi tim cistenim nemuze uvolnit korunka a rekla no mozna trochu muze. No takze z toho vyplyva ze by mohlo byt vic skody nez uzitku. Chytra to zena na prodej, kazdy ma svuj zajem. Mam doma tlakovy , pristroj a cistim si je doma vodou a je to. Teda i zub. pastou ale poradne vyplachuji.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru