Zdravim vas a prosim o radu zkusenejsi a povolanejsi. Jsem v rannem stadiu tehotenstvi (7. tyden) a za dva tydny me ceka dentalni hygiena. Chodim ke sve zname a nerada bych tehotenstvi prozrazovala v nejistem prvnim trimestru. Mela bych ji tehotenstvi radeji oznamit? Cetla jsem, ze v tehotenstvi neni vhodna fluoridace zubu, coz me tam zcela jiste ceka, ale nevim, zda fluoridace pri dentalni hygiene je skutecne v takovem meritku, ze by to znamenalo nejake roziko.
@honatko092 můžu se prosím zeptat, odkud máte informaci, že fluoridace by měla probíhat jen na doporučení lékaře? Děkuji
Hezký večer
@dagmaris Konzultovala jsem se svou dentální hygienistkou, když jsem byla u ní na ošetření ve druhém trimestru.
@bumblebumble přesunula bych na později, riziko tam je
@bumblebumble mě zubařka řekla, že by radši odložila až po porodu.
Moc dekuji vsem!
@bumblebumble mě naopak doporučili ze bych se měla kdybych byla těhotná objednat na dentální hygienu dřív než za rok (chodím jednou za rok) … ale teda je možný ze to chce ještě vychytat ten správný trimestr 😎to netuším …zatím nebyla potřeba řešit
Na dentalni hygiene, mi chtela delat vsechno a objednat me. Ja jsem to odmitla, protoze mi neprijde v poradku abych mi chemie z cisteni zubu nechtene stekala do zaludku. D. hygienistka pak rekla, dobre, udelame jen neco. Pak jsem se zeptala zda se mi tim cistenim nemuze uvolnit korunka a rekla no mozna trochu muze. No takze z toho vyplyva ze by mohlo byt vic skody nez uzitku. Chytra to zena na prodej, kazdy ma svuj zajem. Mam doma tlakovy , pristroj a cistim si je doma vodou a je to. Teda i zub. pastou ale poradne vyplachuji.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Fluoridace by měla probíhat jen na doporučení lékaře, takže rizika tam asi budou. Pokud tě to teda čeká, tak bych jí to řekla nebo se přeobjednala a zašla k ní v druhém trimestru, pokud ti to bude příjemnější. Kromě toho by vůbec nic nemělo vadit. Já jsem byla 2x během prvního těhotenství na dentální hygieně a vůbec to nevadilo - ale já jsem měla jen pískovaní.