Daly by jste miminku jmeno Ema, i kdyz je uz v rodine sestrenice Emilie? Podotykam, ze to jmeno mam uz vybrane roky a ted jsem zjistila, ze cekame holcicku. A vlastne se mi jine jmeno nelibi nebo uz je zabrane nejblizsi rodinou. A nechci davat stejne. A ted nevim, jestli to nebude blbe? Dekuju za radu
A s tou sestřenicí se nějak častěji vídáme? Pokud třeba max. jednou do roka, neřešila bych, je to jiné jméno, byť znějící hodně podobně. Jestli je to tvoje vysněné jméno, jak píšeš, nenechala bych se tímto detailem odradit
Za mě v pohodě, jsou to jiná jména.
Vždyť to jsou úplně jiná jména, úplně bez problémů bych dala.
Možná bych se ještě zamyslela, jak se Emilii říká a jaký je věkový odstup. Pokud je pravděpodobné, že budou někde vyrůstat spolu (bydlíte blízko, jsou dva/tři roky věkově od sebe , vídáte se velmi často) a navíc se Emilii říká "Emčo", hrozí, že se babičce sejdou dvě Emči na prázdniny a všichni budou zblblí. Pokud jsou holky nějakých 6 a víc let od sebe, vídáte se parkrát za rok, nebo se Emilii říká třeba "Mili", tak bych to vůbec neřešila. (Jména to rozhodně rozdílná jsou, s nějakým "opičením" si mohou všichni škubnout ploutví.)
_Jojo, Emu jsem měla vybranou pro své miminko už jako malá holčička před třiceti lety. Když jsme to někde prozradila, to bylo srandy, že "Ema má mísu" a teď Ema na každém rohu.
Nakonec jsem svoje děvčátka pojmenovala jinak, nechtěla jsem mít pátou Emu ve třídě,
Já být tebou, tak zvolím jiné jméno, Emilie a Ema jsou hodně podobné, chtěla bych pro své dítě něco originálnějšího.
Klidně bych Emu dala. Když říkáš, že je to jediné jméno, které se ti líbí, tak to je snad jasné, přece nedáš jméno, co se ti nelíbí kvůli sestřenici 😀. Emilii vůbec neřeš, je to úplně jiné jméno a ani si nejsou s Emou příbuzné a není pravda, jak si někdo myslí, že Ema je zkrácenina Emilie, není.
Sestřenice dcera má stejné jméno jako moje neteř a sem-tam je to trošku chaos a "bližší" by to fakt chaos být mohl. Ale - opravdu jde o to, jak se Emílii říká - já bych říkala "Emilko" a pak to je bez chaosu.
Pokud vnitřně cítíš, že to má být Ema, dej Emu. U obou jmen existuje tolik variant, že snadno v rodině najdete oslovení, která se holkám nebudou na oslavách plést.
Diky holky za radu. Je pravda, ze tech holek se jmenem Ema je ted hodne. Ale ja ho mela vybrane uz na stredni, kdy se vubec nedavalo. Zkusim se jeste podivat do kalendare. A uvidim, jestli by me nejake jeste nahodou neoslovilo. Jinak teda asi dam tu Emu. Jeste teda uvidim, co na to rekne manzel.
S pribuznou se vidame jen na oslavach narozenin a svatku. Rozdil mezi nimi by byl 7 let.
Klidne bych dala Emu. Ema a Emilie jsou dve jina jmena a krasne se to da i rozlisit. Emilko x Emicko atd. A kor,kdyz se jinak bezne nestykate...
Dej Emu. I kdyby měla sestřenka podobné jméno, příbuzní si poradí. Stejně jako si poradí učitelky ve školce, kde mají několik dětí stejného jména. 😉
Úplně v pohodě bych jméno dala. Já mám Matyáše a ségra dala nedávno jméno Mateo .. u nás je to teď Maty a Máťa ... ségře jsem řekla rovnou, že i kdyby dala stejné jméno, vůbec mi to neva 😅
V rodině mame Emilia a ted čekám holčičku Emmu... vubec toto neresim... I kdyby mělo být v rodině 2x stejně jméno...
Vůbec bych neřešila. My máme Elen, příbuzní dali o dva roky později Helen a neřeší to nikdo. Jsou to prostě Elenka a Helenka. Ve vašem případě Emilka a Emička.
Znám dokonce sestry, které mají obě syna Mikuláše, to mi naopak přijde hodně pitomé 🙈
V rodině máme Emilku i Emičku holky jsou od sebe rok. Jsou to dvě různé jména
Záleží, jak moc blízké sestřenice to jsou. Kdyby šlo o dvě vnučky jedné babičky, asi bych nedala, bude to pro ni náročné, i se zcela rozdílnými jmény je pro ně občas náročné to rozlišovat 😀 Ale pokud je to trochu vzdálenější vztah, klidně bych dala, můj bratranec má Davida stejně jako já a nikdy to problém nebyl, oni mu říkají Dáda, což já odmítám, takže kdykoli se setkáme, není probém je rozlišit.
Úplně v pohodě. My máme Emily, bratranec Emmu. Ani mě nenapadlo se nad tím pozastavit i když jim někdy oběma řekneme Emí. 🤷♀️ Moje mamka a její sestra mají obě syny stejného jména. Nepřijde mi to divné. Prostě se jim tak líbilo, že ho daly. Oni si lidi vždycky poradí a nějak je odliší. Měli jsme v rodině taky 4 Marie a nikdy nebyl problém. (Jedna byla prostě babička, druhá teta Majka, pak sestrenky Mariánka a Mary) A ještě zbylo “místo” pro sousedku Marušku. 😉
Probíhá, kaslete na to co je u Vás v rodině. My jsme jedna rodina a v rodině máme 4x úplně stejné jméno a já mám sama potomky co se jmenují stejně.... A je mi u zadku názory druhých. Mě se to jemno líbí a tím to hasne
Dekuju za rady
I kdybys dala stejné, tak co? Nebudou se vidět denně, nebudou spolu bydlet... jméno vybíráme přece podle sebe,ne podle ostatních. 😉
@pampelina18 Potomky, co se jmenují stejně? Jako sourozence? To nejde, ne?
V naší generaci není neobvyklé, že se bratranci/sestřenice jmenují úplně stejně. Nebo znám sestry Janu a Danu, Janu a Hanu, Kristýnu a Karolínu... Neřešila bych to a dala jméno, které se vám líbí.
@oveckaluky jde stačí přidat nebo ubrat jedno písmeno a je to 😉
Tchan, dva svagrove a dva synovci se jmenuji Karel. Kazdemu se rika jinak, Kaja, Karlik, Kajik, nikdo s tim nema problem. Starsi synovec se predstavuje jako Karel treti :D myslim, ze i babicka v pohodě na hlidani zvadne Emu a Emilku, nebo jim bude rikat Emčo a Emi, proste se to nejak vyresi, az to bude potreba.
Jasně, přijde mi to velmi hezké
Neřeš druhé a dej Emu když ji chceš dát 😉🤷♀️
Žijeme jen jednou.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Klidně bych dala, jsou to jiná jména.