Další těhotenství a opět pozitivní výsledek screeningu kvůli hodnotám krve, měly jste podobně?

martik16
16. črc 2020

Ahoj holky,
čekám třetí dítko a u každého těhotenství se mi stalo, že při screeningu byl utz ok, ale špatné hodnoty z krve (pokaždé jiná hodnota nebo jejich kombinace). Takže screening nakonec hodnocený jako pozitivní nebo minimálně "rizikový". Měla jste to některá podobně? Že když byla nějaká anomálie u 1. těhotenství, objevila se pak i druhého / dalšího?

michaela10s
17. črc 2020

@martik16 Já sem tedy těhotná poprvé, a měla sem špatný hodnoty z krve ... takže sem v péči Genetika, a ten mi řekl, že jsou prostě maminky co jsou třeba zdravé i jejich miminka a stejně ty hodnoty vyjdou špatně, a že i třeba u prvního i u druhého dítěte i klidně prý u třetího dítka, že se tohle stává, že prý příští Těhu mohu mít taky špatné výsledky..
Ja byla na odběru PV, a tam mi vyšlo vše v pořádku.. 🙂

ko87
17. črc 2020

Ahoj, napotřetí mi krev vyšla v pořádku a screening celkově negativní. Předtím jsem měla dvakrát výsledky z krve špatné, podruhé hodně špatné a to byl pozitivní i celý screening. Utz vždy ok.

martik16
autor
17. črc 2020

@ko87 a děti jsou v pořádku? Měla jsi z krve pokaždé špatnou tu samou hodnotu?

martik16
autor
17. črc 2020

@michaela10s tak to je super, že to dobře dopadlo ;) Já když jsem šla na screening s druhým, tak jsem si právě říkala, že to určitě musí dopadnout dobře, že pravděpodobnost, že bych ho měla 2x po sobě špatná je mizivá.... a ono bum, teď potřetí už jsem s blbým výsledkem více méně počítala, ale stejně je nepříjemný ten kolotoč vyšetření a konzultací, který to spustí :(

ko87
17. črc 2020

@martik16 Děti jsou naprosto v pořádku. Na třetí teda ještě musíme počkat. Byla to asi hlavně nízká hodnota papp-a.

hope09
17. črc 2020

Měla jsem pozitivní u obou dětí, u každého z jiného důvodu a obě jsou naštěstí v pořádku 🙏

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru