Ahoj. Myslíte ze kdyz jsem si dala dnes dve skleničky kofoly ze to miminko ublížilo?:( neodolala sem, mela jsem na ni dnes strašnou chuť.. Kafe nepiju co jsem těhotná jsem mela jedno a nechutnalo mi. Ale dnes jsem neodolala kofoly..
nééé 😉 když se nebudeš napájet dvoulitrovkou denně, nic se nestane..
Kofola nevadí, když jí nebudeš pít denně litry.
Též jsem to řešila s doktorkou a prý mohu 2 skleničky za den 🙂) kofolu mám totiž ráda a už se nebojím že by to našemu cvrčkovi ublížilo 🙂
@dadanana Ja pila kofolu a colu,kdykoliv me napadlo,protoze jsm na ni mela furt chut,a maly je zdravy 😉
neublížilo 😅
Piju ji cele těhotenství, pomaha mi na pocit na zvracení.
V menším množství určitě neublíží, byla jsem v těhu pořád ospalá a jediné, co mě v práci trošku vzpružilo, byla každý den decka kofoly, kávu jsem nepila. Navíc mi troška kofoly nebo coly pomáhaly na pálení žáhy, nic jiného nezabíralo ... A máme krásnou zdravou holčičku, které to neublížilo 🙂.
Teď jsem byla hospitalizovaná v nemocnici se žaludkem a Colu mi naopak doporučovali 🙂 Tak žádný strach 😉
Ahoj maminky,já mám colu taky moc ráda a četla jsem někde že neni dobrý jí pít že něco bere miminku,tak sem se bála jí pít abych mu neublížila.. Takže 2 skleničky teda mužu?
@jinulinka26 jo, není to zabiják..obsahuje kyselinu fosforecnou, kdybys pila 2l denně, tak by to asi mohlo vadit, ale 2sklenky neublizi
To je roztomilá otázka 🙂
@lv Coca cola ano, ale Kofola kyselinu fosforečnou neobsahuje, tam je na prd benzoan sodný a kofein..
@lv Koukám ale že mluvíte o Cole 🙂
@dadanana Já přežívala na Kofole 😀....dva litry denně nebyl problém.....byla to závislost a malý je v pořádku, takže nějakých 2 skleniček bych se fakt nebála.....to není nic 😉
Mně nikdy kofola nechutnala, ale toto těhotenství bych ji mohla pořád, ale snažím se si ji kupovat jen občas a pak si dám cca 2-3 skleničky denně 🙂
ja jsem si dala i půl litru na posezení. A dítě je zdravé.
Jejda néée, já si dala ráno kafe a odpoedne kolu, malá sice řádila jak ďas, ale nic se neděje, můžeš si klidně dát dva šálky kafe denně. Dám si i pivo nebo dvojku vína....
@dadanana buď úplně v klidu, tohle rozhodně neublíží.. 😉 já pila jak kafe tak kolu (kofolu nesnáším) a všichni jsou v pohodě 😵 u prvního těhotenství mi dokonce bylo oboje doporučeno kvůli nízkému tlaku.. 😉 takže s klidným svědomím si můžeš dát i to kafe (nebo pro tvůj lepší pocit Caro) a když dostaneš znovu chuť na ko(fo)lu klidně si ji dej znovu.. 😉
Piju kofolu i colu docela často a úplně vpohodě 🙂
Točené kofole prostě neodolám 😀
Chvilu som vahala, jestli to myslis vazne tu otazku🙂 Ale nemyslim to v ziadnom pripade posmesne, dnesne maminky proste moc resime🙂 A jinak, taky som mala doporucene od MUDR kafe na nizky tlak a kofolu/colu na nevolnosti. Takze urcite v rozumnom mnozstve poho, mimi sa nic nestane.
čekám třetí miminko a nikdy jsem neřešila co jíst a nejíst až po porodu kvůli nadýmání miminka.. a jsou zdravý.. 🙂
😀 😀 😀 jo, bude naspeedovany celou noc 😀
Určitě se nic nestalo,neboj. Taky piju občas kofolu,i kolu a i kávu. Všechno můžeš s mírou 🙂
myslí, že když nekonzumuješ pravidelně nic se nestane. Na začátku těhu jsem si občas skleničku coly dala - bylo mi špatně a na žaludek mi pomáhá
já pila colu na žaludek i kafe (na tlak) skoro celý těhotenství :o) Děti obě jsou OK :o)
Holky vy mi davate. Ted bych si kofcu dala 🙂 jinak v klidu mám tak nízký tlak ,ze nedat si po ránu svoje kafe asi bych nevstala...
V malém množství neublíží nic 😉 Mně třeba sestřička u lékařky doporučila trochu studené koly na nevolnosti. A opravdu pomohla. Krom toho jsem si v těhotenství sem tam dala i decku vína, párkrát malé pivo. Celé těhotenství v pořádku, malý zdravý 😉
Holky, nepijte ty blafy radši vůbec 🙂 Já jsem dělala krátce u výrobce jedné z těchto limonád v závodní ordinaci a nepřišel tam jediný zaměstnanec, který by řekl, že ji pije - naopak, každý se vyjadřoval tak, že od té doby co ví jakým způsobem se vyrábí a co se do ní dává, nedotkl by se jí ani dvoumetrovou tyčí 😀
Při nevolnostech mi Coca Colu vyloženě dr. vnutila, sama je mladá maminka a říkala, že to bylo to jediné, co jí pomáhalo alespoň trochu. Říkala, že ona ji celý první trimestr pila po litrech, jinak nebyla schopna ani vstát z postele. A to je první trimestr na vývoj mnohem rizikovější než ty následující. 🙂
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
nemyslím, že by mu ublížilo, mě doporučovala sestřička kolu před monitorem protože se malá nechtěla hýbat, takže možná ted dostanes par kopancu navic než kofein vyprchá.. 🙂