Ahojky, jen by mě zajímalo, jestli se dá ze dvou velkých ultrazvuků, kde vyšlo stáří mimča nachlup stejně, zpětně odvodit přesný den ovulace, potažmo početí. Díky za příspěvky 🙂
přibližně...
http://www.tehotenskakalkulacka.cz/
Pokud je datum porodu 31.5.2014
Nejvyšší pravděpodobnost otěhotnění byla kolem 6.9.2013.
Pokud jsi těhotná, jsi přibližně v 20 týdnu a 6 dnu
To znamená, že jsi v druhém trimestru
Me vychazel vzdy presne termin poceti z prvniho utz se srdickem jeste pred utz ve 12. tydnu, ten by mel byt presnejsi nez velky utz
Ahojky, já přesně vím, kdy k početí došlo, a termín porodu dle velkého ultrazvuku ve 20. týdnu vůbec neseděl, prcek byl v té době už o 14 dní napřed, než by měl být. Nejlépe mi seděl termín vypočtený z ultrazvuku ve 12. týdnu - ten mám zapsaný i v těhotenské průkazce a bere se jako stěžejní pro datum začátku MD. Liší se ale o dva dny od termínu, který by vyšel vypočítaný dle skutečného data početí (prcek byl už tehdy o dva dny napřed). Takže bych to shrnula, že z ultrazvuků přesný termín početí nelze určit (přibližný dle těhotenské kalkulačky samozřejmě ano). Nejlepší je orientovat se podle toho UTZ ve 12. tt (předtím je zárodek ještě moc malý a blbě se to měří, potom už zase může každý prcek růst jinou rychlostí). Pokud Ti jde ale opravdu o přesné datum početí, spíš bych se orientovala podle data poslední menstruace a délky Tvého cyklu. Taky záleží na tom, jestli čekáš holčičku, nebo chlapečka (chlapečci se většinou počínají přesně při ovlulaci, holčičky o něco dříve).
Ahoj, pomůže mi prosim někdo spočítat datum oplodnění? Podle 1.sreeningu 7.5.jsem byla v 13+6 a poslední menstruace začala 4.2.2014.Děkuji. .
Ahojte holky,taky bych byla ráda kdyby mi někdo pomohl spočítat datum početí. Podle 1.screeningu 1.8.2016 jsem byla ve 13+2 podle PM 12+4 ( PM 5.5.2016). Jak se to dá spočítat? Děkuji za pomoc
Ahojky pomuze my nekdo spocitat pribliznene otehotneni?dle 1.sreeningu?27.4. Jsem byla dle sceeningu 12+6 posledni mesicky 12.2.2016.Moc dekuji
řekla bych, že ano, jelikož termín porodu dle MS mám na 23.9., ale dle ultrazvuku mám 20.9. a když jsem se zpětně dívala i ve snaze snažení, tak jsem v ten den měla i ovulační bolesti, takže bych řekla, že moje gyndařka strefila i den početí...
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Teoreticky můžeš od termínu porodu, který Ti vyšel z ultrazvuků odečíst 38 týdnů. To by měl být datum početí, ale přesně to už asi nikdo nezjistí 🙂