Dneska mi dr.pouze podle hmatu rekla,ze si mysli,ze je mala hlavickou dolu.Ale nevim no,asi UZ bude nejjistejsi.Kdyz ma ale skytavku,citim skytani v podbrisku na prave strane.Znamena to tedy,ze tam ma hlavicku?Skytani prece muze jit citit i z jine casti tela,ne?Dole citim simrani a po stranach kopance,ale jeste nikdy jsem necitila,ze by me kopla do zeber.. 😲
Ahoj, já měla malou KP po celou dobu a škytavku jsem cítila i všude jinde než u hlavičky, asi jak sebou škubala 😉 Později jsem se spíš orientovala podle kopání v dolní části a podle hlavičky, kterou jsem měla přímo pod žebry 😉
syn byl prvne v přične poloze,citila jsem kopance na pravem a levem boku a když se otočil hlavou dolu tak me kopal,snažil nacpat pod levy žebro 😀 .
Já jsem měla obě děti KP a poznat to bylo dost. Nahoře pod žebrama jsem dokázala nahmatat hlavičku a na pavé straně břicha zádíčka. Sem měla jednu stranu vyboulenou víc než druhou, tak to chvílama vypadalo že druhá půlka břicha je prázdná 🙂
určitě se to poznat dá, já mám nožičky jen na boku a jsou i pěkně vidět, nikdy mě nekopl do žeber, spíš když se srovná tak cítím na žebrách jeho zadeček, když má škytku, tak je cítit jen v podbříšku
malej je hlavou dolů na levé straně, když je hodně aktivní kope neustále, žebra ideální a prostor si dokáže vydobýt, štouchá tak dlouho, až prostě mne donutí změnit polohu při sedu, spánku apod.
Ziju v UK a tady jsou UTZ pouze ve 12tt a 20tt. Polohu miminka tedy urcuji jen podle pohmatu. Neznam nikoho, u koho by se netrefili 🙂 Pokud mas malou hlavickou dolu, drzim pesti, at uz tak zustane! 😉
Já cítila pravidelně škytavku v podbřišku,ale malá byla koncem pánevním.(Je jí měsíc a škytavku máme stále).
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
muj maly kdyz byl hlavou dolu taky me nikdy do zeber nekopnul.. vzdy jen do boku a tim ze sem citila silnejsi kopance v horni casti briska tak mi bylo jasne ze to jsou nozicky pac v dolni casti briska byly ty bouchance takove slabsi. takze pesticky..