Prosím všechny, co máte zkušenosti s cystama v těhotenství, dejte mi sem vědět.
V pátek jsem nemohla čůrat 🙂 , respektive mohla, ale než k tomu došlo, byla to strašná muka v břichu, jeli jsme radši v sobotu dopolende na pohotovost a tam mně našli cystu 6,5x6 cm + další drobnější cysty. Pan doktor se na to netvářil nijak zle, je to prý normální a ty cysty prý živí plod, říkal ale, že by do 12. týdne neměly prasknout (jsem v 9.týdnu) No ale co když prasknou? A jak to poznám? Včera mně břicho nebolelo celej den až večer se zase cysta ozvala a dnes nebolí zatím vůbec, tak mám zase strach, jestli nepraskla.
Ahoj, já tedy zkušenost nemám, co se týče cyst v těhotenství, ale mimo něj jsem cystu párkrát měla a když praskla, bolelo to -taková ostrá palčivá bolest, postupně to "zachvátí" celý podbřišek a trvá to tak den, ale v té max. intenzitě pár hodin, kdybych měla třeba běžet, tak se zblázním..ale já takové bolesti mívám i při ovulaci-přesně stejné). Takhle jsem vždycky poznala, že praskla a pokud jsem byla v ten den na ultrazvuku, byla v dutině břišní trocha tekutiny, ale to se vztřebá, pokud vím, děťátko by to nijak ohrozit nemělo. Vím i o případu, kdy cysta praskla tím, jak mimčo rostlo.
Jenom nevím, jestli-mít takovou bolest v těhotenství, nezačla bych panikařiit... jo ale já se bavím o cystách na vaječníku, ale nevím, jaké máš ty...
Ahoj, cysta kterou máš, vzniká na vaječníku, ze kterého se uvolnilo vajíčko při ovulaci (je to corpus luteum, nebo tak nějak se tomu říká a má to každá těhotná), mizí v momentě, kdy se vyvyne placenta a není již potřeba. Je to odlišné od jiných cyst, které s těhotenstvím nesouvisí.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
nikdy nikdo neměl cystu? 😒