Ahoj maminky chtěla bych znát vaše zkušenosti a zda jste měla některá to samé.Minulý čtvrtek sem měla kontrolu a při CTG mi zjistily že malej má málo pohybů tak mě poslali at jdu druhý den na vyšetření do porodnice.Tam zezačátku taky měl málo pohybů tak ho vzbudili a všechno pak bylo jak má být.Dneska sem byla na další kontrole a zase málo pohybů.Přitom jsem doktorce vysvětlila že malého cítím normálně.Přes den se mi tam párkrát zavrtí a v noci ho cítím víc.Přes den mi přijde že dospává.Na další kontrolu pokud do té doby neporodim jdu až v sobotu.Doktorka usoudila že mám klidné miminko.A tak se chci zeptat vás jestli jste měla něco podobného.A co může znamenat málo pohybů na CTG .Nějak mi to nedá spát
@lucieandrlova Moc děkuji jsem daleko klidnější.Mám to úplně stejně vždycky kolem desáté večer se rozkope jak blázen a přes den mi spí.Už jsem měla ty hrozné scénáře před očima..
To chce hlavně klid a věřit sobě a miminku... Máma ví nejlépe, co dítě potřebuje a miminko si řekne samo... Doktoři ať řeší případné problémy a zbytečně nestresují...
Jen Vás asi nepotěším, že ten režim dceři zůstal i po narození... I jako miminko vstávala pozdě (ze začátku v 11:00, ven jsme museli chodit i po 19:00, aby šla potom vubec spát... A usínala klidně i ve 2-3 v noci...
Postupně jsme ji posunuli, ale i tak po velkém snažení chodí v cca 4 letech spát v 21:30 - 22:00 a ráno má problém vstát v 8:00 do školky... Ať jsme dělali, co chtěli, vždycky se vrátila ke svému dennímu režimu...
@lucieandrlova jééé tak to je blbé a asi nejde ten režim nějak změnit když je v bříšku že ne :/
Mám stejnou zkušenost. Malá byla velmi klidné miminko, celkově se mi v bříšku hýbala málo, spíš se protahovala. Navíc byla dlouho KP. Vyšetření probíhala vždy dopoledne přímo v porodnici, vždy bylo málo pohybů. Jednou sestra volala i primáře, výsledky se jim nelíbily. Poslali me domu zabalit věci k případné hospitalizaci i možnému předčasnému porodu. Vyšetření se poté opakovala, naštěstí už byly výsledky ok. Malá je zdravá a narodila se plánovanou sekcí ve 40 tt.
Ještě dlouhé měsíce po svém narození malá pravidelně dopoledne spala 🙂
Neboj, vše bude ok.
Holky fakt moc děkuji jsem ráda že to neznám jen já! 🙂
@kecalka2 V bříšku ne. Tam si mimi dělá, co chce... 🙂 Dokonce když jsem byla v klidu, tak malá řádila a když jsem šla na vycházku, tak jí to kolébání uspalo... Po narození (tedy později miminko) to někdo upravuje dle mě "drasticky" - nechat vyřvat, dát do studené místnosti, aby spalo apod. My jsme nic takového praktikovat nechtěli, i když tchýně poučuje doteď... Spíš jsme se snažili dceru unavit, aby šla spát dřív - večerní vycházku, večerní vaničkování (plavání s lektorkou) ve vaně, později navečer do herny apod. Ale pokud chodí rodiče pozdě spát, tak to dítě to stejně potom vyžaduje taky... Přijde mu přirozené, že chce vše dělat s rodiči... Nám se dcera srovnala až teď nějak ve 4 letech. Teprve teď zcela přijala, že je velká a může spát sama v pokojíčku a dříve než rodiče... Dle někoho to moc trvalo, dle nás to chtělo přirozený vývoj. Sama si o změny ŕekne, je na sebe pyšná, že to zvládne a všichni jsou spokojení...
Je to sice noční "opruz", ale na druhou stranu mě nikdy za ty 4 roky nebudila min. do 8:00 hod. 😉
Mě se to stávalo taky. Malej ty monitory prostě vždy prochrněl. Doktoři do něj dloubali a pošťuchovali ho, aby se probudil, tak pár pohybů vždy předvedl, ale zase pak usnul. Teď má měsíc a občas usne tak, že je těžké ho probudit.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Dcera měla málo pohybů a v porodnici "bláznili"... Přitom měla jen otočený režim - dopoledne spala (což je většina vyšetření), odpoledne začala kopat, pak zase usnula a aktivní byla kolem 19:00 a pak v noci od 2:00 do 4:00 hod... Pomohlo šustit igelitovým pytlíkem u břicha. Vypadala jsem sice jako blázen, ale to ji spolehlivě probudilo... A naopak v den termínu porodu lítala 3 hod. v břiše jak torpédo... Volala jsem i do nemocnice a rozmluvili mi jezdit. Další den už jsem rodila. Takže bych se řídila svým instinktem a cokoliv se Vám nebude zdát, tak jeďte... Jinak nemá cenu se stresovat. Určitě máte vysledované, kdy se syn hýbe.