CTG, málo pohybů - mám líné miminko?

kecalka2
28. črc 2015

Ahoj maminky chtěla bych znát vaše zkušenosti a zda jste měla některá to samé.Minulý čtvrtek sem měla kontrolu a při CTG mi zjistily že malej má málo pohybů tak mě poslali at jdu druhý den na vyšetření do porodnice.Tam zezačátku taky měl málo pohybů tak ho vzbudili a všechno pak bylo jak má být.Dneska sem byla na další kontrole a zase málo pohybů.Přitom jsem doktorce vysvětlila že malého cítím normálně.Přes den se mi tam párkrát zavrtí a v noci ho cítím víc.Přes den mi přijde že dospává.Na další kontrolu pokud do té doby neporodim jdu až v sobotu.Doktorka usoudila že mám klidné miminko.A tak se chci zeptat vás jestli jste měla něco podobného.A co může znamenat málo pohybů na CTG .Nějak mi to nedá spát

lucieandrlova
29. črc 2015

Dcera měla málo pohybů a v porodnici "bláznili"... Přitom měla jen otočený režim - dopoledne spala (což je většina vyšetření), odpoledne začala kopat, pak zase usnula a aktivní byla kolem 19:00 a pak v noci od 2:00 do 4:00 hod... Pomohlo šustit igelitovým pytlíkem u břicha. Vypadala jsem sice jako blázen, ale to ji spolehlivě probudilo... A naopak v den termínu porodu lítala 3 hod. v břiše jak torpédo... Volala jsem i do nemocnice a rozmluvili mi jezdit. Další den už jsem rodila. Takže bych se řídila svým instinktem a cokoliv se Vám nebude zdát, tak jeďte... Jinak nemá cenu se stresovat. Určitě máte vysledované, kdy se syn hýbe.

kecalka2
autor
29. črc 2015

@lucieandrlova Moc děkuji jsem daleko klidnější.Mám to úplně stejně vždycky kolem desáté večer se rozkope jak blázen a přes den mi spí.Už jsem měla ty hrozné scénáře před očima..

lucieandrlova
29. črc 2015

To chce hlavně klid a věřit sobě a miminku... Máma ví nejlépe, co dítě potřebuje a miminko si řekne samo... Doktoři ať řeší případné problémy a zbytečně nestresují...
Jen Vás asi nepotěším, že ten režim dceři zůstal i po narození... I jako miminko vstávala pozdě (ze začátku v 11:00, ven jsme museli chodit i po 19:00, aby šla potom vubec spát... A usínala klidně i ve 2-3 v noci...
Postupně jsme ji posunuli, ale i tak po velkém snažení chodí v cca 4 letech spát v 21:30 - 22:00 a ráno má problém vstát v 8:00 do školky... Ať jsme dělali, co chtěli, vždycky se vrátila ke svému dennímu režimu...

kecalka2
autor
29. črc 2015

@lucieandrlova jééé tak to je blbé a asi nejde ten režim nějak změnit když je v bříšku že ne :/

kacbal
29. črc 2015

@kecalka2 měla jsem to úplně stejně. vždycky se snažili malého vzbudit, ale většinou se nezadařilo, tak mě doktorka několikrát poslala od ní přímo do porodnice, ať mě tam zmonitorují pro jistotu i oni. ale většinou to taky prochrněl.

lenbela
29. črc 2015

Mám stejnou zkušenost. Malá byla velmi klidné miminko, celkově se mi v bříšku hýbala málo, spíš se protahovala. Navíc byla dlouho KP. Vyšetření probíhala vždy dopoledne přímo v porodnici, vždy bylo málo pohybů. Jednou sestra volala i primáře, výsledky se jim nelíbily. Poslali me domu zabalit věci k případné hospitalizaci i možnému předčasnému porodu. Vyšetření se poté opakovala, naštěstí už byly výsledky ok. Malá je zdravá a narodila se plánovanou sekcí ve 40 tt.

Ještě dlouhé měsíce po svém narození malá pravidelně dopoledne spala 🙂

Neboj, vše bude ok.

kecalka2
autor
29. črc 2015

Holky fakt moc děkuji jsem ráda že to neznám jen já! 🙂

lucieandrlova
30. črc 2015

@kecalka2 V bříšku ne. Tam si mimi dělá, co chce... 🙂 Dokonce když jsem byla v klidu, tak malá řádila a když jsem šla na vycházku, tak jí to kolébání uspalo... Po narození (tedy později miminko) to někdo upravuje dle mě "drasticky" - nechat vyřvat, dát do studené místnosti, aby spalo apod. My jsme nic takového praktikovat nechtěli, i když tchýně poučuje doteď... Spíš jsme se snažili dceru unavit, aby šla spát dřív - večerní vycházku, večerní vaničkování (plavání s lektorkou) ve vaně, později navečer do herny apod. Ale pokud chodí rodiče pozdě spát, tak to dítě to stejně potom vyžaduje taky... Přijde mu přirozené, že chce vše dělat s rodiči... Nám se dcera srovnala až teď nějak ve 4 letech. Teprve teď zcela přijala, že je velká a může spát sama v pokojíčku a dříve než rodiče... Dle někoho to moc trvalo, dle nás to chtělo přirozený vývoj. Sama si o změny ŕekne, je na sebe pyšná, že to zvládne a všichni jsou spokojení...
Je to sice noční "opruz", ale na druhou stranu mě nikdy za ty 4 roky nebudila min. do 8:00 hod. 😉

lamberta
30. črc 2015

Mě se to stávalo taky. Malej ty monitory prostě vždy prochrněl. Doktoři do něj dloubali a pošťuchovali ho, aby se probudil, tak pár pohybů vždy předvedl, ale zase pak usnul. Teď má měsíc a občas usne tak, že je těžké ho probudit.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru