Ahoj holky, možná hloupá otázka, ale zajímalo by mě, co přesně znamená, když se řekne "UKONČENÝ" např. 35 týden těhotenství. Znamená to tedy 35+6 ??? nebo 34+6 ???? Nevíte to některá, jak se to počítá?
Ukončený 35. týden by mělo být 35+0, 35+1 = 36tt
kar.la: Podle mě se pleteš. Však první den poslední menstruace se počítá jako první týden, ne? Čili logicky z toho vychází, že když je někdo v 35. týdnu, tak je to od 35 do 35+6. Ten 35+6 je ukončený.
No, holky, vidím, že je to trochu oříšek 🙂 ....... setkávám se s různými názory, tak jsem si to chtěla trochu ujasnit 🙂)) 😖
werminka: A tobě doktor neříká, v kterém týdnu jsi?
kar.la to napsala dobře: ukončený 35tt je 35+0 a od 35+1 je to už 36týden. 😉
jinak viz tato diskuze:
https://www.modrykonik.cz/forum/show.php?vThrea...
A jak se to teda počítá s tím prvním dnem poslední menstruace? To jsi jakoby 0, pak 0+1, 0+2, atd. ?
Nebo ten první den poslední menstruace je jakoby 1 (1. týden), pak 1+1, 1+2, atd. ?
lukin, mrkni na tu diskuzi, je to tam vysvětleno, jen to chce projít 😉
lendy: Hm, tak to je jedno, já to zase tak moc nepotřebuju vědět, abych pročítala hodinu diskuzi 😀
je to tak, že např. 35+2 je 35. týden ukončený, ale probíhající 36. týden. první den MS je den 0, to je snad logické ne? Proč byste při prvním dnu mentruace počítali, že už jste týden těhotné?
kacka: Aha, takže můj doktor to taky nejspíše neumí počítat ☹ No pěkné teda 😀
proč myslíš?
No protože teď mi například říkal, že jsem v 34. týdnu, ale podle vás bych musela být už v 35.
tak třeba automaticky mluví o ukončeném
a kolik jsi přesně byla, když ti to říkal?
Já byla 34+1. No ale co když to počítal tak, že 34. tt +1 znamená 34. týden a ne 34 týdnů? Je to fakt divné s těmi doktory, když nejsou za jedno.
tak se ho zeptej, ale 34+1 neznamená 34 týden 🙂
Souhlasím s Kačkou, 34+2 například je opravdu 35. týden... Přijde mi to úplně logické! Když jsi v 0+2 tak je to sice 1.týden, ale ukončený je až v 1+0... Ještě Lukin záleží na tom, jestli ti doktor počítá týdny od oplodnění nebo od menses-s tím už jsem se taky setkala! Můj dr. to počítá od oplození (s čímž souhlasím) a končím teď 19.tt, podle MS bych už byla 21.nebo 22. týden...to bych se pak taky mohla podle posl. MS ve 42.tt divit, 6e 14 dní přenáším a přitom by to bylo v pořádku 😉
jameska: ale bacha pak na to, protože oficiálně se má počítat podle poslední MS, takže když přijdeš k někomu jinému na vyšetření a budou potřebovat v kolikátém jsi, tak automaticky berou to co jim uvedeš, že je to od poslední MS.
jameska: Mě to počítá od té menstruace, však jak může vědět, kdy došlo k oplodnění? U menstruace to je jisté, ne?
lukin: pozná to zezačátku podle velikosti plodu 🙂
kacka: To pozná na den přesně? Já myslela, že se každé mimi vyvíjí jinak.
ze začátku se jen dělí buňky a je tam gestační váček a přesně to nebude nikdy podle ničeho 😉
kacka: Takže pak mi bral i tripply v blbém týdnu, že? Teda když to on sám počítá blbě.
to se klidně mohlo stát, ale na tripply je určité rozmezí, takže tam by být problém neměl 😉
ale přímo ve výsledcích tripplů je uvedeno v kolikátém jsi podle poslední MS a podle ultrazvuku, jde o to, jestli to vypsal dobře.
Přesně tak, určil to podle velikosti plodu na UTZ a přesně se to shoduje s datem oplodnění-které vím 😅 Ale s tím, že u každého dr. to můžou brát jinak, to souhlasím, no hlavně, že JÁ vím na čem jsem 😀
LUKIN: doktor mi vždycky řekne jen týden - např.32 atp. Ale mě zajímalo, kdy přesně je např. ten ukončený 32 tt. V kurzu nám řekli, abychom začali s pitím malinikového čaje od ukončeného 36 týdne - tak jsem chtěla vědět, kdy přesně to teda je 🙂))) Ale díky za odpovědi
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
35+6 😉