Mám tady dotaz na cenu 1.screeningu. Ale zeptám se i takhle obecně. Za co všechno a kolik jste platili v těhotenství? Já z toho mám úplně gulas v hlavě. Aktuálně chodím k dr na kontroly kde si mě sama zve a nic neplatím, dala mi i fotku a nic za ni nechtěla přitom v ceníku ji má za 150. Tak jen doufám že si třeba nepíše ceny bokem a pak nakonec na mě vystřelí s Mega částkou 😅
1. screening zpětně proplatila pojištovna, 2. jsem už platila sama. Jinak nic.
Len za fotky a dala som si robit na zaciatku tehu test z krvy tak za ten inak za nic
Ten první screening pojišťovna rovnou neplatí, za ten se hradí tak 1500 až 2000 Kč, záleží na ceníku pracoviště. Zpětně lze proplatit pojišťovnou z těhotenských bonusů. pak se většinou platí fotky a dál záleží na ordinaci, pokud používá jednorázová zrcadla, většinou si je také nechají proplatit. Případně někdo nabízí rovnou těhotenské balíčky, ve kterých máš fota a ta zrcadla a jakoby výdaje nad rámec.
UZV musí dr. indikovat, dle pojišťovny je nezbytný jen 3x v těhotenství, tak by se taky teoreticky mohli cukat, že je to nad rámec. Záleží na přístupu ordinace.
já si u nejmladší zaplatila 20k za Canadian Medical Care, takže následně už jsem neplatila vůbec nic. Ta péče byla úžasná, nikdy nikde žádné čekání, žádné běhání po doktorech kvůli dílčím vyšetřením, 3D/4D utz, fotky, videa, fyzioterapie, doktor na telefonu non-stop, přednost při nadstandardu v Podolí (ten jsem si tedy pak samozřejmě platila podle jejich cenníku). Bylo to před 8 lety.
Já jsem byla těhotná r 2018 platila jsem pouze 1.screening (na ten jsem šla na speciálizovane pracoviště), pak r 2021 platila jsem 1. a 2. screening. Vždycky jeden screening za rok mi propatila pojišťovna.
Moje dr dělala každou kontrolu ultrazvuk a pokud to bylo dobře vidět, tak mi vytiskla i fotku. Nikdy jsem nic nedoplacela.
Ale vím že některé holky řešily, že jejich dr má nějaký těhotenský balíček a musely vše platit, někdo i během těhotenství 2500kc (nemyslím screening, ale normální vyšetření a ultrazvuk během těhotenství).
Jen za 3 screeningy a fotky
Neplatila jsem nic, krajske mesto, 2 roky zpatky. Jo, vlastne na screeningu fotky.
1500 1. screening, 1000 2. screening, tuším že 70kč za fotku na fotopapíru
Nic. Jen screening každý 1800, a pak jsem zjistila, ze jde zadarmo na pojišťovnu.
Je to o lékaři. Má gynekoložka mi dala foto bez placení (taky má ceník). Když jsem poté přešla do rizikové poradny, tak nikdy jsem za nic neplatila. Jen screeningy a ty jsem měla proplacené pojišťovnou - 1. normálně a u 2.screeningu musí mít ten lékař smlouvu s pojišťovnou, pak proplatí i ten - tak to měla v roce 2021 a 2022 VZP
1 a 2 screening, první šel částečně z příspěvku pojišťovny, druhy nesel, ultrazvuky je nějaký počet v “ceně” takže to jsem dostala fotky…a pak už ne 😂
První fotky z utz myslím že nic a pak za každou 50,- a screening první i druhý za 1500,- , s tím že z prvního byly 3D fotky rovnou v ceně...a pak už nevím. Pro mě bylo hlavní, že je malý zdravý, máme zatíženou rodinnou anamnézu...
Díky moc všem za odpovědi. Dneska jsem byla u dr a sama mi dala veškeré letáčky s ceníky a možnostmi. Říkala že 1. Screening si platím sama ale není povinný, nicméně ho doporučuje s tím že ho pojišťovna pak doplácí. Druhý je plně hrazeny pojišťovnou. Dnes mi dala ještě fotku a říkala že mám nárok na 3uz a 3 fotky zbytek už si musím zaplatit buď zvlášť nebo těhotenský balíček. Plus mi dala ceník různých vyšetření kde když bych absolvovala vše se dostanu cca na 5tis. Ale ty jsou prý úplně dobrovolne. Takže vlastně nemusím platit vůbec nic a nebo dohromady asi 10tis za vše 🤭🤭🤭 mám 3 týdny na to se rozhodnout co chci a nechci 🙂
Každou fotku až na jednu jsem platila vždycky hned 100,- ,první screening jsem platila a zpětně proplatila pojišťovna plus něco málo vyšlo i na druhý screening, ale to už byla asi stovka max dvě. Na screeningu jsem chtěla také fotku a to jsem platila 200,-. Ségra ve stejnou dobu chodila k jinému gynekologovi a neplatila za fotky nikdy nic až také na screeningu.
Jinak mrkni na preventivní programy pojišťovny. Naše pak po narození přispívá 1000,- na různé potřeby ohledně krmení, 500,- mastičky, pak je tam tuším něco na chůvičky nebo monitor dechu apod. Nezdá se to, ale pokud člověk začíná úplně jak se říká od píky, tak se to nasčítá a je to ranec. A jen tak když ti přibude nějaká stovka zpátky na účet se vždycky hodí 😁
První těhu - chtěli po mně megaultrahypersuper VIP těhotenský poplatek, nic jsem platit nechtěla, platila jsem jen 1. UTZ (proplatila pojišťovna), ale chování na gyndě se od té doby mega změnilo - všechno honem honem, nezaclánějte, máte to dobrý a už hlavně vypadněte.... fotky žádné...úsměvy žádné... UTZ v 20tt na dvě minuty... pohlaví mi naschvál neřekli (dozvěděla jsem se v 34tt od jiné doktorky)
Druhé těhu - schválně jsem si ten slavný poplatek zaplatila, měla jsem peněz dost... úsměvy, dlouhé UTZ každý měsíc, pokaždé fotky, pohlaví mi řekli, kafíčko, 3D UTZ několikrát... Takže takhle na vás koukají doktoři podletoho, kolik chlupů pustíte...
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Neplatila jsem nic, ale je to už 8 let 😄