Ahoj, jsem v 6týdnu. Co Vám pomáhá na ranní nevolnosti? A co vše mám připravit a koupit pro prcka nějaké vychytávky a co rozhodně nekupovat zbytečne věci co jste v první roce dítěte nepotřebovala. Děkuji ☺
@evasmidova0019 Opravdu je hooodně času 🙂 Ale nikdy bych nekupovala kojící polštář,teploměr do vody,zbytečně moc oblečení malých velikostí,miminko rychle roste,zbytečně moc kosmetiky,stejně nevíš,co prckovi sedne a z čeho se třeba osype,hračky jsou pro první dva měsíce k ničemu,různá lehátka,houpátka,kolébky...stačí postýlka nebo na zem hrubá deka. Naopak bych postupně nakupovala třeba plínky,těch bude potřeba hodně a jsou poměrně drahé,určitě postýlku s monitorem dechu - nekupovala bych použitý po někom,je tam záruka dva roky od výroby,pak už není spolehlivý,mnoho porodnic má monitory k zapůjčení za nějaký obnos a jsou nové nebo v záruce. Nikdy jsme nevyužili chůvičky,ale zase jiní si je chválí. Prostě nekupovat v euforii zbytečnosti a mnoho věcí,jen nějaký ten základ a postupně podle potřeby a velikosti pár kousků dokupovat 🙂
Děkuji za rady ano je dost času, ale uteče to jako voda a bude to naše první dítě tak chci pomaličku začít s nakupováním věcí aby jsme byli připraveni.
@evasmidova0019 nechtela jsem to napsat tak natvrdo, proto jsem to zabalila do "je dost casu". Ale v sestem tydnu je brzo. Nedelej to! V prvnim trimestru dochazi casto k potratum ci zamlklym tehotenstvim. A pak te budou nakoupene veci doma akorat trapit. Pockej aspon do toho 12tt na screening. A pak nakupuj. Nemyslim to zle a preji ti z celeho srdce, aby te nic spatneho nepotkalo. Ale pockej. Vycitala by sis to a tryznil by te pohled na veci pro miminko. Drzim palce, at nemas zadne komplikace 🙂
Ahojky,určitě vydrz do 1.screeningu...Az si poneses prukazku a fotku,budes mit nejakou jistotu,ze je vsechno tak nejak ok...Brala a beru to takhle...Dokud neslysim svoje mimi brečet,neni uplne vyhráno😉 Zatim jediny,na cem ujizdim a kupuju jsou látkové pleny,tech nebude nikdy dost i do budoucna😅na nudle,smudleni a nebo okna😀Moje mama nas se segrou vychovala bez x věcí,co jsou teď v módě😂
@agnes2ivory tak všechno máme v pořádku a čekáme na začátku března krásnou a zdravou holčičku... Děkujeme za rady už něco pomaličku nakupujeme.🙂
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@evasmidova0019 v sestem tydnu mas casu na nakupovani jako vody 🙂 internet je plny seznamu, co je potreba poridit pro mimi. Ja jsem zbytecnosti nekupovala. Ale nakonec se jako zbytecny ukazal kosik na miminko - mas ho v nem treba v kuchyni, no kde potrebujes. Maly v nem vydrzel presne tri tydny a pak se vztekal. Asi chtel videt ven. Ted si pro druhe budu pujcovat tzv postylku mimi - maji ji u nas v porodnici.