Jak se vám líbí cizí jméno pro chlapečky ???
čekáme druhého syna a přemýšlíme o něčem krátkým a neobvyklým u nás ., klidně sem dejte návrhy 🙂
Mně se líbí česká jména, proto jsme je dětem dali.
Pokud někde narazím na Zane Opršálka, pomyslím si, že to má prima. Ale jinak je mi úplně fuk, jak se kdo jmenuje. Asi tak...
@treasurka spíš Zeiný ,Zeine , Zejku ,Zeikí my moc ty jména nesklonujeme ..jezdíme často mimo čr
Pokud se Vám jména líbí, tak není nad čím pochybovat🥰 Neohlížejte se nad tím, že nějaká Andulka, která bydlí 156 km daleko, by nikdy cizí jméno nedala. Je to jen Vaše volba.
Za mě ne. Ale je to tvoje rozhodnutí..
Me se libi kdyz je to neco mezi, zname v zahranici a ne uplne krkolomne pro CR - Ben, Tim atd. Ja bych se bala, ze mu to budou ostatni komolit, rikat mu Zak, nebo Zan, co ja vim 😄
My nemusíme česká jména a dali jsme taková, co se nám líbila - Maxmilián a Matyas a to mají normální české příjmení, ale hodí se to k němu. Třeba Zane a Zake bych já osobně k českému příjmení tedy nedala.
Ani jedno jsou obě strašný ty jména
Ani jedno se mi nějak extra dobře nevyslovuje. Já bych je nedala.
Neobvykle jmeno klidne, ale nedala bych jmeno s cizi vyslovnosti.
Zake snad ani nie je meno? Kto sa tak vola? Nepises to foneticky?
Já osobně bych nedala. Dá se najít spoustu ,, cizích " jmen které budou líbivější i zvučnější na poslech a hlavně půjdou lépe přes pusu
Nikdo nebude vědět, co si se jmény počít - jak je psát, vyslovovat...chceš, aby to to tvoje dítě celý život podstupovalo?
Jména se mi teda ani nelíbí. Kdybych byla zcestovalá, dám nějaké mezinárodní - David, Martin, Alex...ta tvoje jsou zvláštní, nezní ani jako z nějaké jiné země, spíš jako kdyby to jména vůbec nebyla.
A co jsou to za jména?Jestli bude tady dítě chodit do školky ,školy tak ho upřímně lituju....jsou i jiné mezinárodní jména ....
Pokud se to hodí k příjmení proč ne, tvůj výběr = tvoje volba 😉
Moje sestřenice dala své dceři jméno yanette, polovina lidí v ČR neví jak se to cte, natož jak se to vyslovuje. Starší generace včetně babiček ji říkají Žanetko a sestřenku může trefit šlak 😁 takže když už neobvyklé jméno tak bych dala nějaké, kde bude jasne dane jak se vyslovuje
Kdyz uz, a ze na cizich jmenech neni nic spatnyho, jen jsou proste pro jine Cechy, skoly a urady neprakticka na psani a vyslovovani, tak bych to nesklonovala a nezdrobnovala po cesku, Zejnicku je peklo.
Mám pocit, že rodiče chtějí pořád něco extra a neuvědomují si, že nositelem jména je dítě, které s tím musí žít. Přijde mi to nejdy6 až sobecké, jen proto, aby byli něco extra. Takto to vnímám. Jména se mi opravdu nelíbí.
Můj názor je, že takováto jména bych k českému příjmení nedala. Bude to znít naprosto šíleně 🙈 k cizímu příjmení úplně v klidu. Taky neholduji typicky českým jménům, synové jsou Kristian a Eliáš , takže univerzální i mimo ČR. Navíc mají oba cizí příjmení.
Upřímně obojí jsou šílený. Jako menší zlo bych považovala Zane.
Svemu diteti dej klidne jmeno Astar Seran, ale pocitej s tim, ze bude mit cely zivot co vysvetlovat.
Všeobecně nejsem pro cizi jména, když už tak at není typicky české příjmení, protože to pak zní šíleně a hlavně ať je to, jak uz tu nekdo psal,, mezinárodní,, tj. Martin, David atd. Popravdě, my jsme dali zkraceninu českého jména, jelikož se nám původní tvar nelibil, a teď v roce života dítěte už toho občas lituju.. Musím furt vysvětlovat, ze se nejmenuje tak, ale takhle (a to nejen lidem okolo, ale urady atd.). Takže za mě tyhle jména určitě ne( ani se mi nelíbí).
Jak jste přišla na to, že je to klučičí jméno?? 🙂 Moje kamarádka je z Lotyšska a jmenuje se právě Zane - je to něco jako naše Zuzana 🙂
@pavlajichova Zane je chlapecke i holcici, chlapecke je bych rekla castejsi (v anglofonnim prostredi).
@felixfelicis Aha, mě by vůbec nenapadlo, že je to i klučičí jméno, ale asi proto, že ho mám spojené s tou kamarádkou 🙂
@pavlajichova ja jsem zas nevedela, ze je i holcici. MK me vzdycky prinuti googlovat a pak objevuju veci🙂🙂
My dali Artura a všichni se divili, že je to strašně exotické jméno :D. Nevybereš si. Důležité je, že se líbí vám 🙂.
Me prvni po precteni jmena Zake napadlo japonske vino Saké 😀
Neake meno na Z by som si vybrala asi Zoe,obe mena su nepekne.Ale je to len moj objektivny nazir
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Zejníku, Zejnečku, Zejkulko, Zejkečku, … 🤔