Všude se mluví o tom zda jíst či nejíst před odběrem krve, ale mne zajímá jak to je večer před tím velkým ultrazvukem 🤔 někde jsem slyšela že při nesprávné stravě to je pak vidět ve střevech a může to překážet při ultrazvuku 🤷🏻♀️ Čeká mne teprve odběr krve, takže se na to pak zeptám i u nich, ale zajímá mne už teď jestli to někdo neví, odběr mám až za dva týdny a já jsem zvědavá 😁
Můžeš vsechno,nikdy jsem o něčem takové neslyšela 🤷
Tak to je super, já slyšela ze někdo dostal vynadáno ze tam není vidět protože měla něco blbého k večeři 🤷🏻♀️
To se mi zdá jako pěkná hovadina 😂
Mě řekl doktor během UTZ, že největší vliv na to má to, jak je maminka štíhlá/silná...
To je pěkná hovadina
Tak jsem si dala práci a dohledala jsem to, protože už jsem si myslela že blbnu...a fakt nekecám 😅 https://www.youtube.com/playlist?list=PLwcdO-Vk... mluví o tom od 7:57
Mela něco blbeho k večeři? Ať sníš co chceš, je z toho vždycky hovno 👍🏻😉
Nezkoukla jsem to celé, jenom tu "podstatnou" část. Jídelníček jsou v podstatě obecná doporučení, jak jíst vyváženě v těhotenství. Doporučení nejíst nadýmavé potraviny celkem chápu - když ti tam potom tím ultrazvukem jezdí po břiše, tak to bříško není nafouklé a tvrdé. Ale upřímně, větší vliv na viditelnost má opravdu břišní tuk 😉
Jako utz než potraviny,tak spíš pití. Ale ne v těhotenství. Kdysi jsem musela na utz a to 2x s plným a pak prázdným mocovym měchýřem. Pak v těhotenství trochu vadil při prvním screeningu . Chtělo se mi na malou a i doktorka říkala,že je tam znát ...
Tak me treba doktor rekl, ze nemam pred velkym UZ jist, ze pak neni nic videt. Mela jsem ho v 11a to bych teda fakt nevydrzela 😀 takze jsem se normalne najedla a prekvapive videl vsechno 🤷🏻♀️
@martaskaaa to jo, ale treba kukurici nestravis 😃
Takže to zas taková hovadina asi není 😂
mě teda dr na nic před utz neupozorňoval ohledně jídla 🙂 myslím, že kdyby to bylo tak důležité, tak se o tom ví a informuje (jako třeba že se chodí na ranní odběry krve na lačno..)
U krevniho odběru na lačnou glukózu je nutné být na lačno, jinak pokud ti budou nabírat jen KO, tak je to fuk. U utz bych jídlo neřešila.
Pred UZ neni nutne jist neco jinak ;) odber krve by mel byt vzdy rano nalacno
Podle mě vliv má i placenta. Jestli je ve predu nebo v zadu. A pak kvalita ultrazvuku. Já třeba u apolinari na screeningach měla krásnou viditelnost, hezké fotky. Zatímco u své doktorky to bylo rozmazane všechno.
Teď jsem to video dokoukala a šla jsem hledat tady odpovědi, co můžu teda všechno jíst. 😅
Dietní opatření před screeningem? Ano, za předpokladu, že jdeš současně na krev, pokud jdeš pouze o UTZ, žádná dietní opatření nejsou. Prošla jsem 4 screeningy u čtyř různých doktorů a ani jeden neměl požadavek na úpravu stravy a ani jeden neměl problém s tím, aby zjistil, co bylo třeba a to tam měli ještě překážku v podobě tukového polštáře. Spíš než jídlem to u Marušky bylo šikovností dané paní doktorky...
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Tak ja jedla vse a nikdy nebyl problem