Ahoj, dnes jsem byla u doktora a jsem v 4+3 tt , pravděpodobně čekám dvouvaječné dvojčátka.Na ultrazvuku šlo vidět jen takové oválky kousek od sebe ale jako by prázdné.Srdíčko jde prý vidět kolem 7 tt.Další kontrolu mám za 14 dnů a jsem z toho celkem nervozní.
Popravdě moc nechápu, proč tě doktorka vzala na ultrazvuk takhle brzy, není nic moc vidět a ty se jen stresuješ. Většinou objednávají až tak na 7. - 8. týden, protože v té době už je vidět srdíčko 😉 Přeju, ať je příště vše Ok 😉
@kacaba88 tak někdo ve 4+3 vidi jenom zvýšenou sliznici, nic dalšího, ani gestacni vacek. Dulezite je, kdy byla ovulka. Vetsinou dr. objednavaji az kolem 6tt jenom na potvrzeni tehu, ze je v děloze, jak ma (videt pouze to, co jsi videla, dva gestacni vacky) a pak kolem 8tt na srdicko. Drzim palce, at to dobře dopadne, hlavne se nicim nestresuj - kazde mimi se vyviji jinak, zacatky jsou nevypocitatelne a nejdou zaradit do tabulky a kazda to mela jinak, protože jak pisi, dulezite je, kdy byla ovu, ne termin ms. A především se nestresuj z velikosti, takto ze zacatku se to spatne meri a v jeden den muzou namerit opravdu ruzne. Hodne stesti, at se dockate! Hod se do klidu a ver tem prckum v sobe, momentalne vic udelat nemuzes. Vim, o cem pisi 😉
Děkuji za odpovědi, já sem jen byla nervozní s toho že tam jsou ty váčky ale jakoby prázdné. Asi je to opravdu brzo a za těch 14 dnů budu chytřejší 🙂 . Dlouho sem na to čekala tak jsem teď šťastna a přitom nervozní . Asi moc přeháním 🙂
Já třeba šla ještě před očekávanou MS s testem s dvěma čárkama. Musela jsem. V mém zaměstnání bych mohla do první prohlídky klidně potratit.
neviděla jsem nic, protože jsem ve 4tt na UZ nebyla a je to moc brzy, protože kromě váčků nejde vidět zatím vůbec nic... Klidně se do příští kontroly ten jeden váček může ještě vstřebat (i když u jednovaječných dvojčat to asi není tak časté)... Takže se nestresuj, za 14 dní se může změnit hodně věcí... U nás zve dr. automaticky na první kontrolu až kolem 8tt (čili 2 promeškané MS), kdy už by mělo být srdíčko...
Jinak já byla na té kontrole v 4+1 a nebylo vidět nic ale z krve mi to potvrdila, tak jsem šla hned marodit. Hlavně kvůli tomu abych nedopadla jako moje kolegyně, která stihla právě potratit ještě před slíbenou kontrolou.....
šla jsem k dr kolem 5-6 týdne a řekl mi, že ještě nic nebude vidět a objednal mě až příští týden
Ahoj, jsme na tom termínově o den stejně, dnes jsem 4+2, a na první kontrolu jsem se objednala až na 7.8. 😉 U prvního jsem byla o týden dříve, 1.8. a srdíčko už krásně blikalo. Ale stejně to doktor ještě moc neřešil a na další kontrolu jsem šla za 3 týdny, kdy už jsem dostala i průkazku. Dříve to opravdu nemá moc smysl... Ale moc dobře si pamatuju, že to čekání na první kontrolu bylo nekonečné!!! 😀 U druhého už to nějak nemám vůbec čas řešit 😝 Musíš věřit, že vše bude v pořádku a moc se tím nezabývat a zbytečně se nestresovat. I když u prvního, vytouženého to jde těžko 😅
Byla jsem prvně v 5. tt a sice byl jen vidět žloutkový váček, ale zase jsem byla klidná, že nejde o mimoděložní těhotenství.
Já byla včera...podle MS 5+1 a podle UTZ 6+1.....
Byl vidět gestační váček,ale jak řekla Dr-zatím bez akce a plůdek je tak malinký,že ted nic neupřesní...Takže další ko 13.8.,s tím ,že už by mělo být vše vidět a fazolku přeměří a upřesní tt...A dala by mě těhu průkazku...
I tak sem v klidu-jinak vše vypadá dobře a je vše na správném místě 😉
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
já tam pokaždé šla až později, vždy 8 + a víc, právě proto, že v tomto ranném stadiu není nic vidět a člověk se akorát stresuje 🙂 Naše mudr by mě popravdě ani dřív neobjednala 🙂 ale tak ať je vše OK 😉