Ahoj dámy🙂
Jsem prvorodička a 18tt začínající... Každý měsíc chodím do poradny, ale zatím jsem se ještě nedozvěděla vůbec nic. Všechno čerpám z příruček nebo z internetu. Kdy začne porodní sestra s nějakým "výcvikem"? 🙂) já mám hrozný strach, že ani nevím, jak to miminko chytnout.. nevím nic o krmení ani přebalování a tak vůbec... 🙂 Jsem jediná, nebo to trápilo ještě někoho?🙂
@nadupanejkokos no v poradně u gyn ti neukážou nic, to musíš na předporodní kurz nebo počkat až porodíš a co ti ukážou v porodnici 😉
A nebo jít na předporodní kurz?
@nadupanejkokos odkud jsi? Poradna na toto neslouzi. Zaplat si predporodni kurz-nejsky komplexni i s vychovou k peci o miminko. V Brne pr. v mamacentru.
Tak ja se podivam, jestli neco v okoli vubec nekde organizuji🙂
a nebo se úplně normálně spolehneš na svoje instinkty a rozum. Péče o dítě není žádná věda, to tě nemusí nikdo učit 😉
@schnek veda to neni, ale urcute rady jsou k nezaplaceni a kdyz nema zkusenisti a je tolik moznosti se infirmivat a vyuzit vychytavek, proc spolehat na davno zakrnrle instinkty😀
@anniesfibis protože zakrnělé nejsou 😉 Největší vychytávka, jak mít spokojené dítě, je naslouchat jeho potřebám a snažit se je naplnit, to stejně nejde naučit, v tom lze jen maminku podpořit. Stačí vzít rozum do hrsti a dělat to, co si myslím, že je nejlepší. Pak se akorát maminky děsí toho, že by chtěly něco udělat a někdo jinej jim radí, že to není správně, dítě řve, co sním?
@schnek Uplne souhlasim s temi instinkty. Poprve jsem drzela v naruci miminko a prebalovala v porodnici to svoje. Decka me nezajimaly, takze kompletne nova zkusenost. A asi hormony nebo co, presne jsem vedela, co mam delat, jak to mam udelat a bylo to uplne prirozene a automaticke. Kurz podle jen doda hromadu informaci, ktere se pak pobiji s tim, co rika sestra v porodnici, mamka, tchyne, detska sestra atd. Asi jako s kojenim a se vsim - tisic metod, tisic nazoru a stejne si clovek musi vybrat a rozhodnout sam.
Neboj...co se tyka pece o miminko...vsechno "prijde" samo.
I u me to tak bylo, az jsem koukala 😉
Jakmile se stanes maminkou, zacne fungovat matersky pud 😊
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@nadupanejkokos Teď nevím, jestli myslíš poradnou to, že dojdeš k doktorovi, ten Tě prohlídne a sestra změří tlak, zkontroluje moč apod. Jestli jo, tak tohle je všechno, co od toho můžeš čekat🙂 Sestra Tě nejspíš nic nebude učit, vše Ti ukážou až v porodnici a pak Tě tam hodí do vody. Když si vzpomenu na ten rychlokurz od sestry, jak mám koupat nebo kojit... stejně jsem na to musela přijít sama🙂 Neboj, to zvládneš, nic jiného Ti totiž nezbyde🙂