Co jste jedly a nejedly v těhotenství?

monikaa_p
28. pro 2016

Holky zajímalo by mě,jestli je vyloženě něco co nejíte v těhotenství. Já teda nejím tatarák a syrové vejce, ale jinak teď jsem si dala trochu paštiky,včera sushi atd.. hlavně vy,které už máte děti - omezovaly jste se nějak,aby to neublížilo prckovi? Vím,že se říká všeho s mírou a když se bavím s mamkou nebo babičkami,tak ty jedly všechno a všichni jsme zdravý. A navíc si nic nemohly nikde přečíst a neřešily co můžou a co ne.

absintka19
28. pro 2016

@monikaa_p jim vsechno 🙂 vseho s mirou

kamino
28. pro 2016

Jedine, co jsem si odpustila byl tatarak, jinak vse bez omezeni. Jeste Nivu jsem tepelne zpracovavala.. pizza, omacky..

kytickaaa
28. pro 2016

Já jedla všechno a to jsem jedla i mořské plody, které se říká, že se jíst nemají.. Sushi by se taky nemělo a během těhotenství jsem ho jedla několikrát 🙂 Dnes mu je skoro 9 měsíců a v pohodě 🙂

svetlus_pepca
28. pro 2016

Ještě bych dávala pozor na hodně kořeněná jídla, ale jinak se řiď chutí, instinktem a zdravým rozumem 😉

tery_s
28. pro 2016

Já nejedla tatarak a ani moc plisnove sýry. Ale upřímně bych si chutě užila tak nějak s mírou, ale jíst vše není problém, i tatarak domácí sushi nebo kdo má domácí vejce proč ne. Teď když kojim už musím sakra dávat pozor na to co sním ☹

jitavrtule
28. pro 2016

jedla jsem všechno, i tatarák a "syrové" stejky a sushi - vse bud doma vlastnorucne udelane z kvalitnich surovin nebo v restauracich kde jsem si byla jista kvalitou.
ad syry - odpustila jsem si ve francii mistni plisnaky z nepasterizovaneho mleka, jinak ceske jsem jedla vsechny.
nasima maminkama a babickama bych se neridila, ono v te dobe se jedlo dost jinak a nebyly moznosti co jsou dnes...

barulina
28. pro 2016

Ja jedoa vse, az nansyrova vejce a maso,sice to miluji ale toho jsem sd bal

emily_queldorei
28. pro 2016

Já nejedla plísňové sýry, syrové maso, vnitřnosti, vše ostré, kupované syrové vejce, nevhodné bylinky a koření (šalvěj, skořice,..) a omezila kofein. I když jsem pak zjistila, že ty sýry z obchdů by vadit neměly.

calabasa
29. pro 2016

Jako Jitavrtule. Doma nebo v dobré restauraci vše.

saja23
29. pro 2016

Kromě syrového masa a vajíček které i tak nejim , jsem jedla vše. I pastiky a parky dokonce. Ovoce a zeleniny jsem nejedla tolik kolik by se v těhotenství mělo, malá je naprosto v pořádku. Jez na co mas chuť, tělo si samo řekne co potřebuje.

andryyysssek
29. pro 2016

Já jedla úplně vše, kromě syrového masa.

msimankova
29. pro 2016

Vynechala jsem vse syrove a plisnove - ale tedy vadilo mi to instinktivne, stejne jako alkohol. Pak tedy moc ne ryby - kvuli tezkym kovum, ktere jsem si zase obstarala v jinych oblastech 🙂. Takze poslouchej sama sebe 🙂

nick1234
29. pro 2016

Ja jsem jedla snad taky vsechno krom syroveho masa a vejce, i trosku vina sem si obcas dala

katgatoo
29. pro 2016

Plísňové sýry, syrové vejce a maso, houby a snažím se vyhýbat potraviným se škodlivými barvivy (paradoxně největší humus jsem našla v Gravipop lízátkách pro těhotné :-O). A alkohol vůbec. Baštím Femibion hlavně kvůli jódu, protože se léčím se štítnou žlázou. Naše mamky to sice moc neřešily, ale zase jim nikdo nedělal tolik vyšetření a ultrazvuků. Takže se za zdravé dítě považovalo všechno, co má čtyři končetiny. Moje mimčo bude mít například jen jednu ledvinu a je možné, že někdo jiný v rodině to má taky, jen se to nikdy nijak nezjišťovalo.

blauen
29. pro 2016

Také jsem jedla úplně všechno na co jsem měla chuť tedy první I. jsem si dávala pozor na plísňové sýry ve velké míře, ale když přišla chuť tak i ten jsem si trošičku dopřála. Doktor mě akorát upozorňoval na vnitřnosti jako je (žaludek, plíce, játra) a sýrové maso, tomu jedninému jsem se vyhýbala. Teď mě tu možná ukamenují, ale i celé těhotenství když byla chut tak jsem si dala deci piva, vína podle chuti na trávení.

monikaa_p
autor
29. pro 2016

@blauen Taky si dám jednou za čas půl deci bílého vína. Prý to ničemu nevadí. Játra sem mela jednou tak pul porce a vcera sem si proste musela dát pastiku na krajíček chleba. Chutě jsou chutě 😉

blauen
29. pro 2016

@monikaa_p tak paštiku tu do sebe sypu celé těhotenství a to jsem zapoměla, že je vlastně taky z jatýrek :o)) prostě člověk má jíst na co má chuť i když by se to nemělo tak v malé míře to neuškodí.....jo a houbech hlavně ted na podzim hlívu tu jsem sypala snad do každého jídla :o))

luj89
29. pro 2016

Já nejím syrové maso a vejce, nepasterizované mléko a šalvěj. Ale to hlavně proto, že na to ani nemám chuť. Majonézu nejím ani v netěhotném stavu. Alkohol jsem měla jen 2x, a to asi 3/4 přípitku bohemky a 2 vína na začátku těhot., když jsem ještě nevěděla, že jsem těhotná. Co se týká vnitřností a paštik, ani jsem netušila, že se tomu někdo vyhýbá, moje tělo si o paštiky říká, a tak je jím - je ale kvalitní z Lidlu.

katgatoo
29. pro 2016

@luj89 Ono u těch paštik nejde o kvalitu, jde o to, že játra obsahují hodně vitamínu A, který prý způsobuje deformity.

luj89
29. pro 2016

@katgatoo Jenže to by toho člověk musel sníst kilo, ne jednou týdně 20 gramů na pečivo 😉. Navíc játra obsahují vit. B, který je prospěšný. Já se řídím chutí a zdravým rozumem. Kdyby nad tím člověk moc bádal, tak by nemohl jíst v podstatě nic (ovoce - pesticidy, ryby - těžké kovy atd.) 😉.

jardicka
29. pro 2016

nejedla jsem syrové maso (tatarák, steaky, apod.), pak syrová vejce. Vynechala jsem plísňové sýry, zázvor, šalvěj a veškeré bylinkové čaje. Kafe jsem pila jen bez kofeinu (jsem silný kafař, takže náhražky typu Caro bych nedala) a nepila jsem černý čaj. Vynechala jsem samozřejmě tvrdý alkohol, ale třeba dvě deci vína nebo malou skleničku piva jsem si občas dala. 🙂

katgatoo
29. pro 2016

@jardicka Vyzvídala jsem od jedné baristky, jak se vyrábí kafe bez kofeinu a vlastně mi řekla, že některé druhy kafe s kofeinem jsou míň škodlivé, než chemicky čištěné kafe bez kofeinu. Prý to nejdražší kafe bez kofeinu se čistí pomocí vody, ale takové, které je běžně j dostání se máčí v nějakých chemikáliích. Nevim no, dala jsem si nakonec radši kakao 😀

luj89
29. pro 2016

@katgatoo Ano, jsou dva způsoby jak dostat kofein z kávy, ten šetrnější - máčení ve vodě má ale tu nevýhodu, že káva pak nemá tak kávové aroma.
@jardicka Myslím, že nejlepší je zříci se kávy úplně, nebo si dát 1 slabší klasické kafe denně.

majia985
29. pro 2016

Já jim vše v rozumné míře, vadí mi čaje a káva to nepiji od začátku nevolností. Jinak nivu a hermelín tepelne zpracovanou, tatarák miluji ale vynechám ho a vejce na hniličku to je moje nejoblíbenější takže sem tam si ho s chutí dám. Myslím si že pokud těch jakože zakázaných jídel nejíte na kila tak je všechno v pohodě.🙂

fitzyk1987
29. pro 2016

Nejím syrové maso (tatarák, sushi) a syrové vejce - stokrát se nic nestane a pak jak na potrvoru v tom bude nějakej bordel, který člověku neudělá nic a dolehne na prcka... To mi přijde jako zbytečný risk a myslím, že na těch pár měsíců to dokážu v pohodě oželet. Navíc sushi je dobré i ve vegetariánské verzi 🙂 Jinak nepiju kávu, černý a zelený čaj a vyhýbám se rizikovým bylinkám a koření. No a tvrdý alkohol samozřejmě...

jardicka
29. pro 2016

@luj89 kupovala jsem si kávu kde se kofein louhuje vodou a nepřišlo mi že by to aroma bylo nějak ochuzené. Právě mě docela překvapilo že mi káva bez kofeinu chutná odobně jako leckteré rozpustné kávy. Kávu piju hlavně kvůli chuti a ne kvůli kofeinu a vydržet 9 měsíců bez kávy by pro mě byly docela muka i když by to člověk samozřejmě vydržel 🙂

nick1234
29. pro 2016

Ja jsem pila teda kavu normalne rozpustnou ale az tak od ctvrtyho mesice, ze zacatku jsem na ni vubec nemela chut jinak si myslim jak pisi holky jez na co mas chut, v malym mnozstvi bych to neresila

luj89
29. pro 2016

@jardicka jestli ti chutná, tak proč ne 🙂. Já jsem kávu vynechala 1.protoze mi přestala chutnat a 2. Kvůli nevolnostem. A teď ve 4.mesici jsem se k ní nějak nevrátila (na rozdíl od čaje).

yildiz
29. pro 2016

ja jedla vse na co jsem mela chut ...kazdy den ranko jsem si davala svoji oblibenou kavu s mlekem , i hermelin jsem si dala atd ....i jsem si dala male pivko, nebo dvojku cerveneho ci bileho ...a vsechny deti mam zdrave jak ripy 🙂 neomezovala jsem se ...sportovala, posilovala i bricho a vse v pohode...zalezi na kazde mamine jak se citi atd ...tak asi tak ..v tehu jsem ani nemela nejaky tehu nebo vybrany chute ...jen u holek jsem si musela kazdy den dat neco sladkeho ...susenku nebo kolacek cokoladu atd ....u maleho ted v poslednim tehu toho sladkeho bylo min..proste jak se rika , vseho s mirou 🙂

magdalenax
29. pro 2016

Já jsem si ráno hopla naproti do krámku, koupila jsem pečivo, cca 10 - 15 šunkového kolene a ládovala jsem se houskama či rohlíkama s Ramou a k tomu to koleno. Dneska se v té gramáži ani rama nevyrábí a je mi to jedno. Tenkrát jsem jí jedla a sama. No, a zbytek dne tvořily mandarinky, který dodnes nevyhledávám, sem tam na ni dostanu chuť, ale když jsem byla těhotná, tak jsem jich zlikvidovala snad kamion

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru