Čím mažete bříška, abyste neměly strie?

denisamaz
14. dub 2016

Ahojte holky, mám dotaz čím mažete bříška aby jste neměly strie..? Já mám totiž dost suchou pokožku a tak chci už preventivně začít mazat ikdyž jsem teprve 6 tt. Děkuji 😉

sammaelka
14. dub 2016

U prvni dcery jsem mazala od nalezeni // olejickem od Hipp a kokosovym olejem, poctive, kazdy den. Strie se mi udelaly malinko na bocich, trochu na prsou a strasne moc na stehnech od rozkroku az ke kolenum. Udelaly se mi v 8.mesici.

Ted u druheho tehotenstvi jsem ze zacatku mazala take kokosovym olejem, ale svedilo mne to, tak jsem presla na obyc telove mleko od Dermacolu. Mazu jak si vzpomenu, tak 1x tydne.

drao
14. dub 2016

Já používám jakýkoli tělový krém co mám doma, nic zvláštního. Jen když mě břicho lechtá a vidím že je dost suché, tak beru modrou indulonu. V prvním těhu sem používala krém elasti-q na strie, byl fajn, ale takové cílené krémy sou drahé a podle mě stačí i obyč. Četla sem někde na diskuzi že je dobré koupit klasickou vazelínu, není drahá a udělá dobrou službu. Ale záleží na genetice, i když budeš mazat jak divá, stejně ti může břicho škaredě porupat a někdo nemaže a nemá ani strii.

luckapol
14. dub 2016

Já používala Elasti-Q.

finny
14. dub 2016

Já taky začala mazat hned od potvrzení těhotenství. Snažím se každý den, protože mám hodně suchou pokožku. Navíc už trošku strie mám kvůli přílišnému zhubnutí a pak zase přibrání na normální váhu v době dospívání, tak se snažím aby se to nerozjelo.
Zkoušela jsem olej od Eucerinu, pak antistri od Saloos a teď se mi dostal do rukou olej od Weledy. Prokládám to různými tělovými krémy, i tou indulonou...
Nevím, jestli to pomáhá nebo ne, začínám teď osmý měsíc, tak se teprve asi ukáže. Souhlasím, že jde hodně o genetický předpoklady. Kamarádka říkala, že se na to mazání úplně vykašlala a nemá jedinou jizvičku. 😀

mon_88017
14. dub 2016

@denisamaz někdo nemaže a nemá, někdo může dělat psí kusy a popraská 😎 Já na sebe plácala, co bylo po ruce-doma obyčejnej krém na tělo z déemka, v práci měsíčkovou nebo olivovou indulonu, asi dvakrát jsem si teda koupila nějaký speciální olej, od kterýho sem měla akorát upatlaný pyžamo... a nemám strii ani jednu 😎

denisamaz
autor
14. dub 2016

jako moje mámka a ségra nemají ani jizvičku tak snad jsem to podědila ale pro jistotu...

dvamy
14. dub 2016

Ja mazala az tak od 3.-4.měsíce každý den večer břicho, boky, stehna, zadek a prsa. A ráno nebo během dne ještě jednou břicho a boky a jde pred porodem a strie nemam zatim. Mazala jsem mastnym kremem, ale večer vždy mandlovym olejem a nebo olejem proti striim od Saloos a nebo pro těhotné od Saloos.

chimny
14. dub 2016

Co má popraskat popraská i když mažeš. Já nemazala skoro vůbec, měla jsem obrovské břicho a nemám žádnou.

linee
14. dub 2016

@denisamaz staci klasickou modrou indulonou. Zbytek je marketingovy tah a vyhozene penize. Navic, pokud je to dedicne, ani ty penize to nezachrani 😉

mr_falko
14. dub 2016

mám olej z DM, pak kokosak ten na cely telo - zatím vsechno cajk

janapavlik
14. dub 2016

Já používala Elasti-Q u prvního těhotenství, u druhého taky a nemám jedinou strii. Těžko říct, jestli to bylo tím krémem. Moje mamka kdysi nemazala ničím a taky nemá jedinou strii 😉

ivitko_22062013
15. dub 2016

Ja od zacatku klasickou niveou v plechovym kelimku. Nemam ani jednu. Osetruju s ni i jizvu po SC.

maxinkaa
15. dub 2016

mám olejíček na strie z DM, používala jsem ho už v těhotenství s první dcerou s jsem spokojená 😉 Strie jsou i hodně o genetice.

mau9
15. dub 2016

já se namazala asi pětkrát za celé těhotenství a strie nemám

pajula123
15. dub 2016

@denisamaz To, že nepopraskaly mamka se ségrou bohužel nemusí znamenat nic. Říkala jsem si přesně to samé, navíc do osmého měsíce fakt ani jedna strie. Pak jsem se bohužel nestačila divit ☹ Některé se mi snad udělaly až po porodu. Bříško mám jak zebra a ještě víc jich mám na stehnech.

dendulevrtule
15. dub 2016

Já jsem mazala kokosovým olejem,bioilem,ted od Hippu na strie a mám popraskané břicho.Ale máme to v rodině,takže za mě drahe krémy jen marketingový tah☹

veraga
15. dub 2016

Souhlasím s tím, že pokud k tomu má někdo predispozice, nepomůže ani svěcená. Já se mazala od dvou čárek na testu. Střídám Biodermu, ElastiQ, Hipp, Saloos. Krémy na den, oleje na noc. Zatím ani jedna, tak snad to takhle zdárně doklepu do brzkého finále. 😅

weronyc
15. dub 2016

Taky mažu od dvou čárek na testu a střídám to. Teď momentálně mlékem Nivea baby a zatím ani jedna 🙂

bublask
15. dub 2016

Ono klidně stačí obyčejné sádlo.. Ve výsledku jde prostě jen zpružnit kůži.. Já osobně mažu obyč niveou jen když si vzpomenu a strie nemám..

luj89
15. dub 2016

@ivitko_22062013 Nechci rejpat, ale na jizvu bych použila něco přírodnějšího, třeba sádlo, olivový olej nebo nějaký olejíček třeba od Saloos. Přecejenom krém od Nivea nemá úplně dobré složení...

ivitko_22062013
15. dub 2016

@luj89 v pohode. Neberu to jako rejpani. Ja problem nemam. Jizvu mam krasnou. Chvalil i gyndar. Ja moc nezkoumam slozeni. Jen mi to funguje. Nekomu treba nemusi. 😉

kulisek9
15. dub 2016

Taky indulonou... zelenou... a bylo to stejny, jak u prvniho tehotenstvi (par strii tam bylo), kdy jsem vyhodila prachy za elastiQ.... presne staci jen cimkoli "zpruznit" a zvlacnit kuzi...

binki
16. dub 2016

Kores a ruzne oleje

foogy
16. dub 2016

Já u prvního HIPP olej a strie se mi udělaly 2 malinké na boku a teď se chystám na mandlové mléko od Justu, je to taky na strie a krásně voní. Horší pak prsa po porodu, když se začaly nalejvat, to je hrůza!

klaraslavickova
16. dub 2016

Já nemazala vůbec a popraskaly jen boky a prsa už to krásné vyobledlo ted u druhého zvažují ze mazat budu

mama4tata
16. dub 2016

Ahojky, Weledu-tehotensky olej a bio kokosovy olej. A stipaci masaze😉 zrovna jsem dala kratkou zpravu na svuj blog, kdyby jste nektera chtela mrknout.

pavses
16. dub 2016

Osobně střídám několik druhů mazání 2 x denně.
-Kokosový olej
-těhotenský masážní olej od 1.Aromaterapeutické (Karel Hádek) - musím říct, že nádherně voní po bylinkách, hodně mastí a vydrží fakt dlouho, takže se vyplatí.
- Krém Aloe Vera Mum od firmy LR
Zatím jsem bez jediné prasklinky, ale je fakt, že se mažu opravdu poctivě, celé bříško i s bokama a prsa.

bioneeds
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
murc
17. čer 2016

Ahoj, používám těhotenský olej od Saloos. Mažu večer před spaním. Momentálně jsem 29tt a a strie zatím žádná. Uvidím, jestli to tak zůstane.

zuzinka6
17. čer 2016

já měla u prvního ElastiQ na začátku a pak jsem mazala až dokonce Niveou 3v1 každý den a nemám ani jednu, přibrala jsem 13kg na178cm

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru