Cestování autem v těhotenství. Jak to máte vy?

vendulis
21. zář 2024

Ahojte, už jsem hodně nacestovala jako spolujezdec, nachodila dost kilometrů. Teď jsem 31 týden a okolí mi dlouhé cestování autem zakazuje. Jak to máte vy?

tasimia
21. zář 2024

@vendulis, dokud jsem to zvládala jezdila jsem i delší trasy. Klidně 3 hoďky a víc.
Hlavně nechápu, proč by ti to mělo okolí zakazovat :D.

michaela666
21. zář 2024

Důležité je jak se cítíš a jeslti nemáš nějaké komplikace.
Já jezdila dlouhé trasy jako spolujezdec až do porodu, jen jsme zastavovali podle potřeby - WC nebo protáhnout se. Nevidím vůbec od určitého měsíce přestat jezdit.

me_druhe_ja
21. zář 2024

@vendulis Já jsem měla termín hned začátek listopadu (2/11) a v půlce srpna jsme jeli autem do Portugalska, což je od nás cca 1200km. A z dva dny zpět. 😀 v pohodě. 🙂

drep
21. zář 2024

Obecně se okolí neptám na názory na nic, co dělám. Autem jsem jezdila i jako řidič prakticky do porodu

blondynka400
21. zář 2024

@vendulis jak ti může okolí něco zakazovat? 😀. V obou těhotenství jsem řídila každý den až do porodu a to i včetně dlouhých cest a opravdu v tom není žádný problém. Ano, když to nebude vyhovovat tobě, bude se ti blbě sedět a pod, tak ok, ale jinak ti do toho opravdu nemá kdo mluvit a to ani otec dítěte.

veru181
21. zář 2024

Jako spolujezdec jsem jezdila do porodu (s bezpečnostním pásem pro těhotné), jako řidič tak půlku těhotenství ne, ale to proto, že mi často bylo špatně, bylo mi to nepříjemné a nutně jsem nemusela.

jaja01k
21. zář 2024

@vendulis Mě by zajímal důvod, proč ti to zakazují. Já tak od 30. týdne měla ze sezení v autě hrozné bolesti zad, fakt to pro mě bylo utrpení, takže jsem jezdila co nejméně a jen krátké trasy. Ale pokud se cítíš dobře, nevidím nejmenší důvod, proč bys nemohla jezdit.

klokanka31
21. zář 2024

@vendulis Taky mi to všichni zakazovali...ale byla jsem bez komplikací, tak jsem normálně jezdila až do porodu...všichni byli na prášky, když jsem tři dny před porodem ujela 500 km 😄

ele_nka
21. zář 2024

Jako spolujezdec jsem jezdila až do porodu a vůbec neřešila. Měla jsem tedy ten spešl pás pro těhotné, protože mi klasický byl nepříjemný.
Jako řidič jsem v druhé půlce těhotenství už nejezdila, nechtěla jsem riskovat. Kousek od nás měla smrtelnou nehodu jedna těhotná, které pravděpodobně za jízdy začaly kontrakce a ona nezvládla řízení. 😞

xnikax1
21. zář 2024

@vendulis ja celý těhotenství řídila a vezla jsem se i na plánovaného císaře 🤷‍♀️ v obou těhotenství, když se na to cítím.. Tak okolí jako co?

vendulis
autor
22. zář 2024

Dík za reakce🙂. No mně vadí to drncání a otřesy....

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru