Pijete v těhotenství čerstvé mléko? Rovnou od krávy, či převařené?
Rozhodně převařit. Je to zbytečné riskování. Sice jsme ho jako děcka pily nepřevařené (a stejně tak i kozí), měly jsme domácí, tenkrát se to vůbec neřešilo a nikdy s tím nebyl sebemenší problém. Dneska bych se ale už bála, a v těhotenství obzvlášť.
Prevarenim se znici, ale pasterizaci by projít mělo.
Nepasterizované Selské mléko z farmy jsem zvyklá pít již několit let. Až během těhotenství jsem se dozvěděla, že nepasterizované mléko některé matkly odmítají kvůli strachu z listerie. Samozřejmě, že nějaké riziko existuje vždycky, třeba jako že dostanete HIV od vašeho zubaře. Pokud se ale čerstvé pije opravdu čerstvé, riziko bude minimální. Přesto chápu tyto obavy a sama jsem pak doma toto čerstvé mléko převařovala, protože ke krabicovým výrobkům už se nechci vracet.
Kvuli možné alergii na laktozu mi Dr. doporucila vsechny mlecne vyrobky jen kysane.
Doteď jsem pila čerstvé mléko i nepřevařené, ale jen třeba když jsem si dělala kakao, takže to nebylo moc často, ale teď co jsem těhu asi budu pasterovat na 70st.
Holky,já ho přijmu neprevarene,někdy si ho teda ohřeji jen.kdyz oňo je samo tak dobře.myslim,ze když je chov hlídany a znáte ho, tak listě říše nebude problém.
než jsem zjistila že jsem těhotná tak jsem byla zvyklá pít čerstvé mléko přímo od krávy - upíjela jsem z konve rovnou při dojení 😀 po objevení dvou čárek jsem dostala strach, protože přeci jenom vím jak vypadají rozbory našeho mléka při veterinární kontrole - nic co by člověku vážně ublížilo, ale v těhotenství mívá listerioza o dost těžší průběh... nicméně v průběhu těhotenství mi trochu otrnulo a taky po přesvědčování celé rodiny, že všechny těhotné u nich mléko vždycky pily a nic se nestalo jsem nakonec trochu polevila a občas si udělala kakao...
A myslíte, že stačí "ohřát" (cca 2 a půl minuty) mléko v mikrovlnce, když si z něj dělám kakao? To by těch 70°C dát mohla, ne?
Já mlíko z krávomatu převařuju i mimo těhotenství, ale v těhu jsem měla strach ještě větší 🙂 nechám ho dojít k varu, a pak rychle chladím a vracím do lednice...
Priamo od kravy by som nepila - pre istotu. Radsej prevarene, ked uz.
Když mléko převaříte, nebo necháte projít varem tak to už rovnou můžete pít vodu. Ta pasterizace ještě no, na 60°C půl hodiny nebo 70°C a hned zchladit, jedině tak v mléce zachováte prospěšné látky.... My máme kravky doma a od nich piju mléko i syrové, na hygienu atd sama dohlížím. Jinak od farmářů a z mlékomatů bych asi pasterovala na těch 60°C. O mléce z krabice se ani nezmiňuji, to není mléko....
Určitě NE,jedine prevarene....
Me by zajimalo jen kdyz sme u tech mlek tak normalne co je v kramu krabice mleka dat si jednu sklenku denne nebo spis obden na ten vapnik sem nekde cetla a staci co si koupim v kramu polotucne obyc dekuji
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@miwu V těhotenství i mimo těhotenství zásadně převařené, pasterizované nebo UHT.