Ahoj holky, chtěla jsem se zeptat, udělala se mi celulitida na stehnech a zadku. Teď jsem v 7mt. a je to čím dál horší. Nevíte co na to pomáhá, krémy vůbec ne, to jsem vyhodila peníze za Vichy na celulitidu.Díky za radu.
Já se cvičení nebráním, ale v těhotenství s tím raději začínat nebudu, vždycky jsem měla 56-58 kg/178 cm a teď najednou 73 kg a to nejsme u konce tak se tuk rychle usadil a teď si nemůžu vzít ani kraťasy. A umírám v džínách horkem.
Ale jako nepřejídám se, já i mám pocit, že jim méně než když jsem těhotná nebyla. Najdu nějaký cvičení, plavání si šetřím po porodu s malou.Díky 🙂
@hondashi jezis tak doufam, ze nedrzis dietu 😲 vis co, na vzhled se vykasli, jde o miminko a tomu je jedno, jestli celulitidu mas nebo ne. navic ji ma kazda druha, tak co 😉 me popraskalo bricho, mam ho priserne vytahany... a taky se z toho nehroutim. hlavne, ze mam zdrava miminka a zbytek se nejak srovna casem. teda doufam 😀
Tak víš co, po práci sjedu do elektra pro nějaký odšťavňovač, koupim jablka a mrkev a začnu, řepu bych nesnesla. A k večeři dělám lečo. To nám to pěkně začne. A slibuju tady, že za týden dám vědět jak to vypadá. Zatím moc děkuju.
@hondashi Ahoj, možná je to tím, že nepiješ vodu...voda je základ, žádné slazené gizdy....Já teď v těch vedrech ani nevařím čaj, piju jen vodu, max vodu s vymačkaným citronem - vypiju cca 2,5 l za den. Taky si dávám bacha, abych jedla tmavé pečivo, denně 1 - 2 jogurty a moc ovoce a zeleniny a jinak jím, co mi přijde pod ruku a doteď jsem přibrala 0,5 kg. Voda, jogurty a ovoce se zeleninou prospívají běžnému trávení, není pak zácpa a tělo funguje super.
Tak týden odšťavňuju a nepiju sladké pití, jen vodu, celulitida přetrvává. Včera mi přišli šaty na svatbu, ale jen jako host a musím s tím opravdu něco udělat, je to hrůza.
já ji mám také. ale chodím denně tak 5 km s pejskem a jde to pěkně pryč,, taky hodně piju..
Já chodím se psem 2 x denně tak na hodku a vracím se v sedm večer z práce, tak čas na cvíčo moc nemám. Dnes jsme byli 30 minut a oba jsme umírali, ať je zataženo 20 stupňů prosím. 😅 😵
holky behem tehotenstvi se mi udelaly hrozne strie a rapidne se mi zhorsila celulitida :/ :/ ano, mam porad jeste par poporodnich kil ale uspesne se mi dari je shodit, ale celulitida a strie idkyz svetlejsi mi zustaly :( Kamoska na to pouzivala celullitis krem se skorici, a pomohlo ji to, ale hodne cvici. Tak by me zajimalo, zda to nektera mate vyzkousene a jestli to treba funguje ikdyz denne nebudu tajtrlikovat v posilovne. Dekuji
tak ted si ho 3 mazu, tak jsem zvedava kdy uvidim vysledky :D
S celulitidou jsem bojovala již před otěhotněním. Vyzkoušela jsem hodně přípravků a je pravda, že ani drahé krémy nepomáhají. Je potřeba pravidelnost a důslednost v následujících bodech:
1) voda - pít hodně čisté neperlivé vody každy den (dobré i na pleť)
2) pohyb - ideálně kombinace posilování, stretchinku a dynamického pohybu
(v těhotenství, ale i mimo něj je super aquaerobic - člověk nemusí chodit na žádné speciální hodiny, na Youtube je spousta videii, jde hlavně o odpor vody, která působí na celulitidu, základním cvikem je stoupnout si do bazénu, rukama se chytnout břehu a "unožovat" do stran nebo jen obyčejná chůze ve vodě)
3) masírovat, masírovat, masírovat!!! - dobré je minimálně jednou denně (ideálně 2x) 10-15min masáž postižených partii (ruční nebo v kombinaci s nějakým valečkem či jinou pomůckou)
4) zábaly z bahna z mrtvého moře - za málo peněz hodně muziky - 1kg bahna z mrtvého moře stojí cca 150Kč, jednou za týden ve sprše prokrvit pokožku sisálovou rukavicí a poté na stehna a zadek nanést bahno z mrtvého moře, zabalit do potravinové folie a nechat 30min. působit, poté smýt vlažnou vodou
5) místo drahých krémů doporučuji spíše promazávat za studena lisovanými oleji s detoxikačními účinky (např. sezamový 250ml cca 120Kč) do niž je možné přidat pár kapek kvalitního eterického oleje s prokrvujícím účinkem (jalovec, grep ...)
Pokud se člověk opravdu důsledně dodržuje tyto zásady, tak již po měsíci až dvou je vidět zlepšení. Samozřejmě s normálním vyváženým jídelníčkem. Co hodně podporuje celulitidu je osmihodinové sezení na židly v kanceláři. V souvislosti s efektivní léčbou celulitidy se ještě hodně mluví o dermarolleru, ale neměl by se používat v těhotenství a je potřeba si o výběru vhodné délky rolleru a o aplikaci zjistit víc informací, případně podstupovat placené zákroky u dermatologa ...
Každopádně v těhotenství, kdy je ženské tělo pod vlivem hormonů je lepší se se situací spíš smířit a snažit se spíš aby se celulitida nezhoršovala. Do boje vyrazit až po porodu.
v těhu asi nic....mušíš vydržet. Ale když bude miminko s tebou, zkus nějakou proceduru, sport-v rámci možností a ono se to určitě zlěpší.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@hondashi se obavam, ze kdyz uz se ti celulitida udelala, tak se ji jen tak nezbavis. a rozhodne ne kremama a podobnyma pripravkama. mozna nejake lymfomasaze, cviceni atp.... nechci odsuzovat veskerou zkraslovaci kosmetiku, ale podobne pripravky na celulitidu, proti striim atp jsou podle me uplne na prd. pokud k tomu ma clovek sklony, tak se mu to stejne udela a napr proti striim staci promastovat pokozku obycejnou indulonou.