Celosvětová chlapecká jména. Která se dají použít u nás i ve světě?

25. srp 2023

Prosím, hrňte na mě tipy klučičích jmen, která se dají použít jak u nás v ČR, ke klasickému českému příjmení, ale aby to jméno znali též ve většině světa. Hrozí, že budeme hodně cestovat za prací, hlavně anglicky mluvící země. Takže mé oblíbené Jaromír a Přemysl musím přenechat jiným. Moc mě toho kromě Richarda, Martina a Adama nenapadá. Děkuji.

pribylovapetra
25. srp 2023

David

petulkadodo
25. srp 2023

Petr, Jakub, Filip, Daniel, Marek, David, Viktor. Myslím, že použitelné je cokoli bez háčků a čárek.

pavlinar
25. srp 2023

Martin, Michael, Patrik, Teodor, Benedikt, Ben, Samuel.. Je jich hodne

xxx3d
25. srp 2023

Lukáš, Tomáš

llluckaaa
25. srp 2023

Matyáš

leiladelly
25. srp 2023

Alex 🙂 Já jsem dala mezinárodní verzi druhého jména, Alex Matias.

lauriak
25. srp 2023

Peter, Lukas, Michal, Benjamin, Thomas, Vincent, Eduard, Bernard, Albert, Alfred, Daniel,...

jaja01k
25. srp 2023

Roman, Daniel, Nikolas, Elias, Dominik, Sebastian, Max, Robert, Adrian, Tobias, Kristian, Erik

monaluza
25. srp 2023

Adam

cilkat
25. srp 2023

Mám synovce Cézara a Oskara - oba napůl Španělé.

zizkmi
25. srp 2023

Jaromíra bych se nebala. Jaromír Jágr umí vyslovit skoro vsichni. Napadl me Oliver

barmil
25. srp 2023

V rodině máme Bena, Olivera, Alberta. V cizine obstojí všichni.

terkezz
25. srp 2023

My máme Samuela, taky se mi líbilo, že to není vyložené české a v zahraničí může být normálně Sam 😀

la_amanita
25. srp 2023

Těch je, mně by se líbil třeba Gabriel.

me_druhe_ja
25. srp 2023

Já žiju ve Francii a mám Martina🙂 vybírala bych klidně i český, ale bez háčků a tak. Třeba tu byl zmiňovaný Marek, což se mi vždy líbilo, ale Francouzi zrovna tohle vůbec nevysloví.....
Holka je Nela, to ve Francii neexistuje, ale nikdo nemá problém s výslovnosti. 🙂 akorát píšou Nella.

anettkah
25. srp 2023

Napada me jeste Damian, Christian, Felix a ve finale i ten typicky cesky Josef

mimi1004
25. srp 2023

Nikdo zatím nezmínil Dominika, nebála bych se ani Tomáše, dále Micha(e)l, Martin.

rebe
25. srp 2023

Řešili jsme totéž, když jsme žili ve Švýcarsku, a nakonec je to většina jmen. Manžel je Ondřej a všichni mu bez problémů říkali Ondrej a naprosto je fascinovalo, že je to totéž jako Andreas. Zato třeba David, který mi přišel easy, pro ně byl trochu jazykolam a vyslovovali to Dávid.

zmrzlinka
25. srp 2023

Tobiáš/Tobias, Eduard,Max,Teodor.

evellin123
Autor odpověď smazal
Zobraz
piggy123
26. srp 2023

Žiju v zahraničí. Řešila jsem před rokem a půl, než se narodil syn. Chtěli jsme taky něco mezinárodního.

Ve výběru jsme měli Adam, Alexander, Alex, Erik, Theodor, Josef, Benedikt, Albert, Artur. Nakonec jsme vybrali Adama ❤️ Každý nám to jméno moc chválí a navíc to není časté jméno (oproti ČR, kde se s nimi roztrhl pytel 🙈🤣)

95newmommy2020
26. srp 2023

Jack, Robert, Kyle, Chad, Frank, Karl,

swan42
26. srp 2023

Zalezi jestli chces fakt cesky nebo takovy ty desne moderni typu Denis, Kevin, Sebastian, Benjamin a podobne...
Cesky si myslim, ze se chodi do sveta treba Jakub, Micha(e)l, David, Viktor, Daniel...

ivetka7686
27. srp 2023

Alexander, Daniel, Oliver. My máme Alexe. Žiju ve Skotsku a vybrali jsme jméno ať může moje rodina v ČR umět vyslovit 😁

suzief
27. srp 2023

Erik

vladena001
27. srp 2023

@me_druhe_ja ahojko
. Kde žijete v FR???🤩ja v Champagne👍

pajusz
27. srp 2023

Nás kluk je Denis

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru