Milé dámy, před nedávnem jsem zde dala fotku s otazkou zda jsou čárky dostatečně silné. Uklidnily jste mne že ano. Do včerejška test pěkně sílil, ale dnes je spíše slabší. Je to normální a nebo to věstí něco zlého? :( (cisla na testech značí dny po ovulaci) Děkuji za vaše zkušenosti!
Co vas vede k testovani kazdy den? Tomu nerozumim. Nejspise chcete prozivaz zbytecny stres ktery mimi ublizuje, take i vam. Nebylo by lepsi otestovat, v pripade pozitivity se objednat na gyndu? K cemu je vam ten stres, casto uuuuuplne zbytecny. Mne by to ani nenapadlo. Z barvy nic nevyvestite a my zde take ne. Muzou to byt komplikace a nemusi. Chapu ze se chcete uklidnit...zbytecne se stresujete.
Ms měla dojít včera..jen mi je divné,že každý den sílila a dnes ne.
@absintka19 je to me první těhotenství a nevím jak to chodí. Jen jsem se ptala těch, které už těhu byly a mají tohle za sebou.
@g_i_t_a probuh, neblbnete. Vite jak stres ublizuje miminku? A vam to take neprospiva. Zavisi to i od koncentraci v moci po noci, co jste pila a pod., nestresujte se prosim, verte prckovi !
@g_i_t_a ja mam take prvni tehu, navic po umel.oplodneni a neblbnu 🙂 ani v navodu na test neni info ze by jste mela testovat kazdy den, ani o sile carky....dejte se do klidku, nozky nahoru a relaxujte 👶
carka neslabne, ona denne nemusi byt silnejsi. Zitra skocte na krev a nebojte se. Ja sama jsem testovala denne a niceho nelituji. Uspokojovalo me to. Nerekla bych,ze jsme jedine dve a nenechte se vykolejit pani,ktera je asi jinde.
@absintka19 ne kazda zenska je tak "v pohode"jako Vy. Kdyz se nekomu podari otehotnet prirozene je to zazrak a kazda ma pravo se strachovat, to k tomu patri. Pokud to nedela je neco spatne.
@absintka19 naprosto s tebou ve vsem souhlasim...
@g_i_t_a nezdá se mi,ze čárka slabne... Ono se ani nedá posuzovat,jak těhotenství prospívá podle toho,jak je vybarvená čárka..Vždyť je to test za pár korun😉 Hraje i koncentrace Hcg v moči... Rozumim vám,člověk se chce uklidnit... Dělala jsem to stejně,ale pak jsem byla akorát zbytečně vystresovana... Právě se dívám na mou ,,mizející" čárku na testu - hraje si v postylce😇 Gratuluji k tehotenstvi,jistě brzy uvidíte tlukoucí srdicko😍
Je zbytecne testovat denne. Zkus vydrzet a testuj co tri dny. 🌹
@luska__ kazda ma strach ale proc se trapit? Nic se nezmeni. Ja jsem po umelem ale ze bych takhle vysilovala, to nikdy. Nevim co myslite ze jsem jinde. Jsem akorat vic v pohode nez vy a nevysiluju zbytecne. Stejne to clovek nezmeni tak co. Klidne se testujte i hodinu a stresujte se zbytecne.
Tady neco na zamysleni devce 🙂 at mate duvody ke stresu kterym nic nezmenite.
Podle metaanalýzy, která byla uveřejněna v lednovém čísle časopisu Psychological Bulletin, ovlivňuje stres matky její hormonální rovnováhu, což negativně působí na vyvíjející se plod. V pozdějším věku je u dětí, které byly tomuto zvýšenému riziku v prenatálním období vystaveny, vyšší pravděpodobnost vniku schizofrenie, poruch chování, deprese i dalších obtíží a chorob.
Autoři této analýzy z lékařského centra univerzity v nizozemském Utrechtu zkoumali 255 výzkumů, které se zabývaly vlivem prostředí embrya (lidského i zvířecího) v těle matky na pozdější psychopatologii. Jak u lidí, tak u pokusných hlodavců byla opakovaně zjištěna souvislost mezi stresem matky v období gravidity a psychopatologií (resp. behaviorálními změnami u zvířat) potomků v pozdějším věku. Nebyl však prokázán jednoznačný mechanismus, který je za tuto souvislost zodpovědný.
„Vystavení mateřskému stresu může být spojeno s abnormalitami ve vývoji mozku,“ říká hlavní autorka analýzy, Anja Huizinková. Tyto odchylky mohou významně působit na pozdější chování dítěte.
Rozhodující jsou přitom zejména počáteční fáze těhotenství (první a druhý trimestr), kdy probíhají klíčové fáze vývoje mozku dítěte. Mezi vědci panuje shoda v tom, že stres matky působí na plod hormonálními mechanismy. Jeden takový mechanismus byl objeven během výzkumů na zvířatech. Klíčovou roli v něm hraje hypotalamo-hypofyzární-nadledvinová osa. Dlouhodobá aktivace tohoto systému u matek může vést k jeho dysregulaci – u dítěte pak může docházet k poruchám v regulaci stresových hormonů. To má za následek poruchy v emoční sféře a obtíže při zvládání stresových situací
@pet359 jojo 🙂 zbytecne to hroti 🙂 pak se hrouti a maji depku 🙂 a k cemu? K nicemu. Ja jsem rekla sve, neni co dodat, takze padam 🙂 pekny den
Já zažila to samé. 2x samovolny potrat, pokaždé jsem testovala každý den. Vždy to po týdnu slablo a pak jsem začala krvácet. Pak jsem se zarekla že konec těch testu. Ten stres a čekání jestli čárka sílí nebo je trošku slabší. Zkoumala jsem to i 15min. Jasný každý chce vytoužené miminko ale ten stres co dělá s naším tělem je úplně zbytečny. Stejně to neovlivníme. Jestli se udrží nebo ne. Já odpočívala, jedla zdravé. A šup potrat. Co má být bude. Jednou si to miminko každou z nás najde.
@absintka19 pekny clanek, myslim tim, ze neni lehky se s tim takto smirit jako to mate Vy. Urcite by vetsina zenskych , chtela to brat "takhle sportovne"ale ne kazde to jde. Proto si myslim, ze je lepsi dotycnou v pohode uklidnit,presne vlozit ten clanek a nenavazret se, ze to nekdo hroti. To je muj nazor.
@absintka19 ano presne tak...jak jsi psala..me by taky nenapadlo delat testu xxx...udelala jsem jeden a vzala jsem to tak, jak to vzdy vyslo..at negativne nebo pak zaplat pan buh positivne..stejne se temi testy nic nezmeni. Bude to tak, jak to byt ma..a ano..jsou to zbytecne stresy, jestli carka slabne nebo ne...nemusi to absolutne nic znamenat.
@g_i_t_a Když mrkneš ke mně na profil, mám tam testy tři dny po sobě a člověk by řekl, že jsou všecky ty tři čárky stejné. Tak jsem se na další testování vykašlala. Potom jsem další test udělala až asi za 3-4 dny a už tam byla dálnice. Holky mají pravdu, že to každý den fakt nemá smysl. Jednak nervy, jednak vyhozené peníze.
Držím palce 🙂
Čekáme holčičku 🙂 jsem v 21 tt.
Tak to moc gratuluji! My začínáme v pondělí 13tt,strašně to letí. Pohlaví se možná dozvíme v pátek.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Ahoj beni slabsi jen testujes kazdy den kdy mela dojit ms? Testuj treba dalsi az v utery vse je v poradku